Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få 3F Superligaen 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Håndbold: Frikadellens flugt over plankeværket

Det virker til, at profilerne flygter fra den danske liga. Gulldén, Damjanovic, Fisker, Jørgensen, Groot osv. rejser alle til de øst europæiske storklubber. De rejser ned til rammer der ikke kan matches andre steder. Med rammer menes der fysiske, sportslige og økonomiske. De rejser ned til klubber, hvor de i dagligdagen træner med de bedste i verden og hvor de har en chance for at vinde champions league. Hvis spillere som Line Jørgensen, Isabella Gulldén og Maria Fisker både skal udvikle sig og passe på sig selv, skal de ikke spille i den danske liga, der i øjeblikket blot er en god udviklingsliga. 

I Danmark foregår den daglige træning typisk med U18 spillere. Uanset det som regel er vanvittige dygtige U18, spillere, så er niveauet på træningen bare lavere, end hvis man står overfor verdens bedste som for eksempel Cristina Vărzaru, Linnea Torstensson, Nina Bulatovic eller Christna Neagu, der er dagligdagen i de østeuropæiske storklubber. I Danmark skal profilerne desuden spille hver gang og gerne spille nærmest fuldtid hver gang. Samtidig med at trupperne er blevet trimmet er afstanden mellem de bedste og næstbedste hold blevet mindre. Det betyder at de enkelte holds profiler skal være kampafgørende i hver eneste kamp, mens der ikke bliver megen tid til restitution og hvil. 

Profilernes flugt fra den danske liga, sænker det spillemæssige niveau i ligaen. Men det er også nødvendigt, hvis en professionel liga på kvindesiden skal have en berettigelse i Danmark. Sporten er for lille til, at økonomien kan bære en professionel liga, hvor top 3 er givet i hver eneste sæson. Vi bliver nødt til, at have en mere jævnbyrdig liga, hvor tilskuerne finder alle kampe interessante, selv når det er top mod bund. Det skal være en liga, hvor tilskuerne oplever danske profiler, som de genkender fra landsholdets deltagelser i EM og VM slutrunder, da det er her sporten bliver eksponeret. Ikke at de store udenlandske stjerner ikke må være i ligaen, men de skal blot være et krydderi og ikke en hovedret. 

På den måde, kan profilernes flugt fra ligaen sammenlignes med professors Labris historie om frikadellens flugt over plankeværket. En historie hvor en fattig gøgler fik stjålet sin mad, som han havde købt for sine sidste sparepenge af en kat. I stedet for at forsumpe i sult og tristesse, brugte gøgleren oplevelsen til, at brygge en vrøvle historie, som han kunne bruge til at underholde rundt på de danske markedspladser. På samme måske kan profilernes flugt skabe grundlag for en ny start, med en mere jævnbyrdig liga primært baseret på danske talenter og med en større interesse fra den brede befolkning. Fordi det er sportens natur, at udvikle unge spillere. Noget der bliver nødvendigt, når profilerne forsvinder. 

Her kommer vi tilbage til træningen, hvor U18 spillerne træner sammen med ligatrupperne. For U18 spillerne giver det udvikling, da de skal være 100% skarpe til hver eneste fællestræning. Samtidig åbner det op for spilletid til de bedste danske talenter i de bedste klubber. Gennem de sidste mange år er de ellers blevet bænket, henvist til de mindre klubber eller til den næstbedste række. Med kontinuerlig spilletid i den bedste række vil de udvikle sig og dermed styrke landsholdet. Over tid vil det give mere omtale, eksponering og interesse fra såvel medier som tilskuere. Ikke at sporten er på vej ind i en ny guldalder som i 90’erne. Men det vil sikre grundlaget for en relativ professionel liga.

Dansk kvindehåndbold, skal igennem en periode, hvor vi skal acceptere rollen som udviklingsliga, hvor de bedste danske spillere bliver opsnappet af udenlandske storhold. Omvendt vil den danske liga altid, have et niveau hvor den er interessant for de bedste nordiske talenter og de næstbedste udenlandske spillere i konkurrence med f.eks. den tyske liga. Over tid vil Danmark atter kunne udvikle en klub, der vil kunne spille med i Final4. Men det ligger desværre mindst 5 år ude i fremtiden. Dog kan tiden pludselig opstå, da kvindehåndboldens historie er fyldt af eksempler, på klubber eller hele ligaer, hvor økonomien pludselig kollapser. Det vil også ske igen i en eller flere af de øst europæiske klubber.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️