Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Klik på kampe/events for mere info
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Danmarks bedste talentudviklingsklub

Der er intet i fodboldens verden, jeg holder mere af end talentudvikling og ungdomsfodbold som helhed. Det ved alle, der regelmæssigt læser med her. Derfor elsker jeg også, når diverse ungdomslandsholdstrupper bliver opdateret og udtaget på ny til nye spændende kampe og miniturneringer rundt om i verden. De skal ud og vise, hvor sublim den danske talentudvikling er, og hvor effektivt et talentudviklingssystem og –miljø vi har i Danmark. Sammenlignet med andre store fodboldnationer, på både vores eget kontinent, samt de tilstødende, er vi langt længere fremme end andre fodboldnationer med signifikant større budgetter og befolkningstal. Dette er der ingen tvivl om.

Netop de tre første måneder af et nyt kalenderår, er højsæson for de danske ungdomslandshold. Dette er der flere årsager til, men seniorholdenes lange pause, ungdomsholdenes ditto og kolde vintermåneder i Danmark er én af årsagsforklaringerne. Derudover er der som regel ungdomslandsholdsslutrunder i senforårsmånederne eller hen over sommeren. Derfor er vintermånederne i de nye år altid gode planlægningsmæssige muligheder for at teste nye spillere og sammensætte nye landshold på de aldersmæssige mindste årgange.

Og netop det sidste, er det jeg starter med i dag: altså det yngste nationalmandskab, U/16-landsholdet for herrer. Det nye U/16-landshold for herrer, er netop blevet udtaget, og her er nogle interessante tendenser. U/16-landstræner Per Holm, som med drengene spiller UEFA Development-turnering i Irland d. 13-18. februar, har udtaget 20 spillere. U/16-landsholdet møder Tjekkiet, Østrig og værtsnationen Irland.
De 20 spillere fordeler sig på i alt 11 klubber, hvor klart flest kommer fra Brøndby IF (5 spillere) og FC Midtjylland (3 spillere). Det geniale er, at det ikke nødvendigvis er A-licensklubber, der er repræsenteret ved U/16-landsholdene, men at Næsby Boldklub også er repræsenteret (Christoffer Hansen, 09-12-1999).
Fordelingen ses nedenfor.

Det er en gammelkendt pointe, at en stor andel af spillerne på de yngste landshold, er fra de første måneder af det respektive år, årgangen repræsenterer. Dette er der én årsag til: Jo tidligere du er før, jo mere udviklet er du, sammenlignet med dine medspillere fra samme årgang, der er født sidst på året. Dette gælder på alle parametre!

Ser vi på fødselstidspunktet for de netop udtrukne spillere, ser vi da også en klar tendens. Hele 70 % af de i alt 20 spillere er født mellem Januar til Juni måned. Det er immervæk signifikant! (Et staldtip, hvis du planlægger at føde en kommende (U-)landsholdsspiller i fodbold: sørg for at knægten bliver født først på året!). 
 

U/17-landstræner, Jan Michaelsen, har udtaget 20 spillere til den træningsturnering som drengene skal på til La Manga, hvor holdet møder Sverige, Norge og Polen i perioden 10-16. februar. Det er allerede nu værd at bide mærke i, at vores U/17-landsholds sammensætning ser markant anderledes ud, end den gør det for U/16- og U/18-landsholende. På U/17-landsholdet (som er det eneste af de tre landshold, jeg gennemgår her, der er UEFA/FIFA-relateret) er der spillere fra udenlandske klubber. Hvor der ingen udenlandske spillere er repræsenteret ved de aktuelt udtrukne U/16- og U/18-landshold, er faktisk en fjerdedel af alle spillerne på U/17-landsholdet repræsenteret af udenlandske klubber. Det er relativt markant!

Hvad der også er markant, er, at hele 60 % af spillerne på U/17-landsholdet er født i perioden januar-juni 1998. Kun én spiller er født efter september måned (altså er 95 % af spillerne født imellem januar-september 1998!).

Tager vi et skridt op rent aldersmæssigt, har U/18-landstræner (og tidligere OB-cheftræner) Henrik Clausen udtaget i alt 16 spillere til U/18-landsholdets TRI Nations Turnering i Qatar, som blev afviklet mellem den 11-15. januar. Her var U/16-landsholdet også med, og begge årganges landshold vandt deres respektive turneringer, hvor modstanderne var Irans ungdomslandshold og et lokalt hold fra Aspire-akadamiet i Qatar.

Hvor Brøndby IF dominerede udtagelsen til U/16-landsholdet, er det i sandhed FC Midtjylland, der dominerer (og ejer) U/18-landsholdet. Hele 6 ud af de 16 udtrukne spillere var fra FC Midtjyllands ungdomsafdeling! (Med andre ord var 37,5 % af alle spillerne fra Herning-klubben).
Fordelingen ses nedenfor.

På U/18-landsholdet er der tre spillere med fra årgang 1998 – altså tre spillere, der lige så godt kunne have spillet med på U/17-landsholdet. Tendensen med overvejende flertal af spillerne er født i det første halvår er også gribende her. Tager vi de tre spillere med fra 1998 (men ikke regner dem med i januar-juni 1997) er hele 56,3 % af spillerne født i mellem netop denne periode. Tager vi de tre spillere fra 1998 ud af ligningen, og kun kigger på de U/18-landsholsspillere, der er født i 1997, er tallet hele 69,2 %!

Kigger vi på, hvor alle de 56 U/landsholdsspillere, som jeg har beskrevet her, kommer fra rent klubmæssigt, er jeg faktisk selv lidt overrasket! Igennem mange år (måske for 5-10 år siden) var det ubetinget Brøndby IF, der avlede flest talenter til U/landsholdene. Sådan er det bestemt ikke længere.
Faktisk er hele 11 af de i alt 56 udtrukne spillere til disse måneders U/landshold fra FC Midtjylland. Altså hele 19,6 % af spillerne kommer fra FC Midtjylland! Brøndby og Esbjerg bidrager begge med 7 spillere hver, og FC Nordsjælland bidrager med 4.
I alt er der 5 spillere fra udenlandske klubber på tværs af de tre ungdomslandshold.

Hele dette skriv skal måske tages med ét forbehold – nemlig, at der kun er tale om forberedelseskampe for de fleste U/landsholds vedkommende i de kommende måneder. Det går for alvor først løs i sommerhalvåret, hvor tingene virkeligt spidser til. Alt data er fra DBU.dk.

Vi har opdateret blogindlæget en smule, så du nu kan se graferne i fuld størrelse, ved at klikke på dem (åbner i nyt vindue).

 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️