Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Klik på kampe/events for mere info
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

FC Barcelona - Fra kæledække til kaos

I perioden fra cirka 2008 til 2012 var FC Barcelona på alles læber. De var holdet alle snakkede om, og de var holdet alle fodboldtrænere kiggede på, for FC Barcelonas tilgang til spillet var i den grad en ny måde at tænke fodbold på. Josep ”Pep” Guardiola var i særdeleshed forgangsmanden for det hold, der i denne periode vandt alt, hvad der kunne vindes. Champions League 2 gange og 3 gange semifinaler derudover; La Liga-mesterskaber 2 gange; FIFA Club World Cup 2 gange; UEFA Super Cup 2 gange; Spaniens Super Cup 3 gange er vel blot alle eksempler på dét de opnåede i disse år. Det er/var helt sindssygt, at én klub kunne være så altdominerende på et kontinent som Europa, hvor konkurrencen historisk set har været så enorm stor. Og dette er endda kun klubtitler – derudover markerede spillerne sig individuelt og på landsholdet.

FC Barcelona var i sandhed hele fodboldeuropas kæledække i den periode, ja måske hele fodboldverdens kæledække. Og hermed bliver man også den modstander, alle andre kæmper for at slå!

Netop Pep Guardiola var manden bag succesen. Det er der snart ingen, der er i tvivl om. Da han stoppede i FC Barcelona i juni måned 2012 gik luften i den grad ud af ballonen. Siden da er det kun gået én vej – og dét stødt og roligt. I den forgangne uge blev den tidligere klublegende, og målmand i 1980’- og 1990’erne, Andoni Zubizaretta Urreta, fyret. Faktisk for anden gang i FC Barcelona. I denne omgang blev han fyret fra sportsdirektørposten i klubben. Herefter gik den anden klublegende, Carlos Puyol, fra vicesportsdirektørposten i klubben i sympati for sin tidligere chef. Og slutteligt har klubpræsident, Josep Maria Bartomeu, udskrevet præsidentvalg efter den igangværende sæson i juni 2015.

Men udover Pep Guardiolas afgang, er der også andre hændelser, der kan have skabt gruset i maskineriet. Som jeg skrev om tilbage i september 2013 her på bloggen, har FC Barcelona igennem mange år været beskyldt for at jage mindreårige spillere fra hele verden i håbet om at finde den nye Lionel Messi, når selvsamme en dag ikke kan spille mere. FIFA, og deres Rules on Minors-direktiver, har længe kredset om den varme grød og har længe forsøgt at komme helt ind til sagens kerne. Og dét må man sige er lykkedes. Eller, man har i hvert fald oplevet konsekvensen heraf.

For netop den aktuelle uro og kaotiske tilstand i FC Barcelona bunder også i den domsfældelse, der er sket i FIFA-regi og senere i den internationale sportsdomstol/voldgiftsret, CAS (Court of Arbitration for Sport). Her blev FC Barcelona idømt 2 transferperioders ”tørke” forstået på den måde, at klubben nu ikke må indkøbe spillere i de næste to transferperioder, og derfor først må indhente eksterne spillere i Januar 2016. Altså skal klubben nu finde alternative muligheder for at styrke truppen i hele 2015.

Og netop klubbens alternative muligheder er ret begrænsede – hvilket hjemler tyngden af FIFAs dom. FC Barcelona har nærmest kun valgmuligheden at bruge spillere fra klubbens ungdomshold eller andenhold. Derudover kan klubben eventuelt hjemhente allerede udlånte spillere, som altså stadig er på kontrakt i klubben.

Kaosset har i den grad også bredt sig til banen. FC Barcelona formår at tabe til relativt upåagtede Real Sociadad, hvor både Messi, Neymar og Alves startede på bænken. Cheftræner Luis Enriques sæde er øjensynligt brandvarmt og forholdet til superstjernen Lionel Messi er heller ikke for godt. Og når der er så mange milliarder af kroner på spil, og når én spiller har så stor påvirkning på en cheftræners job, så er dette en meget farlig cocktail for cheftræner Luis Enrique. Samtidig er mandens chefer også fyret, eller gået, i den forgangne uge, så opbakningen til manden er ikke ret stor fra nogle kanter.

At én spiller, som det er tilfældet her, kan have så stor indflydelse på om hvorvidt cheftræneren er sikker i sin stilling eller ej, er et kæmpe problem. Selvfølgelig er det et problem for FC Barcelonas nuværende cheftræner, men det er et generelt problem. Et stort problem især fordi det netop er cheftræneren, der skal have det endelige ansvar og ikke en spiller. Det er helt essentielt for en elitetrup at der er et hierarki og her skal cheftræneren være øverst. Ikke til diskussion. Det er slet ikke hensigtsmæssigt for et elitemiljø, at en af spillerne har det endelige ansvar – og det er absolut ubetinget af spillerens niveau på banen.

I spanske medier har snakken hele ugen gået på, om hvorvidt der faktisk er denne iskolde luft mellem Lionel Messi og Luis Enrique, og om hvorvidt førstnævnte har mødtes med klubpræsident Josep Maria Bartomeu for at få træneren fyret. Den spanske tv-station TV3 har meddelt at disse har mødtes efter nederlaget til Real Sociadad i søndags, men hvorvidt dette er sket vides ikke med sikkerhed. Andre medier melder, at der ikke er noget om snakken.

Men én ting er sikkert: der er helt klar en uro i krogene, som der på intet tidspunkt har været under Pep Guardiola-æraen. Europas fodboldkæledække er i sandhed ramt af en helt uvant, intern, uro.

Mens du læser dette indlæg, kan situationen sagtens være ændret. 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
mackabler.dk
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️