Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

NHL 2021 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Statistik: Er Superliganedrykkerne fundet?

I sidste weekend startede “anden runde” i Superligaen herhjemme. Eller Alka Superligaen, som vi snart skal kalde den… Men i hvert fald startede de første runders program forfra i sidste weekend, og holdene i Danmarks bedste Herrerække skal altså møde hinanden på ny. Og med dette er en tredjedel af 2014/2015-sæsonen allerede forbi og dette har fået mig til at gøre en slags status. 

Ofte er det topholdene, der får mest opmærksomhed, og det er retteligt også dér medaljerne og de europæiske kampagner har deres start. Men i dette blogindlæg sætter jeg lidt lys på de to dårligstplacerede hold i den aktuelle Superliga, og sammenligner disse med de seneste 10 års respektive slutplaceringer i Superligaen. 

Silkeborg og OBs aktuelle deroute i Superligaen, har fået mig til at tænke på, hvor få point, der egentligt skulle til for at overleve i de respektive år. 

Jeg har anvendt superstats.dk til at kigge nærmere på de sidste 10 års tiendepladser i Superligaen og kigget på, hvorledes disses pointhøst har set ud.

Jeg er fuldtud klar over, at man ikke kan konkludere noget efter en 12-13 spillerunder, men dog mener jeg, at man kan kigge på et pointgennemsnit efter dette antal runder og tilnærmelsesvis fremskrive dette gennemsnit til efter 33 spillede runder. Og det er netop ud fra denne forudsætning, at dette blogindlæg skal læses, tolkes og forstås. Uden denne forudsætning, kunne det hele være ligegyldigt. 

For år tilbage meldte OB sig på banen om, at nu ville man være tophold i Superligaen - i 2013 nedjusterede man forventningerne til sig selv og meldte ud, at en midterplacering i Superligaen var tilstrækkeligt. Dette kan man nu egentligt godt forstå ud fra ovenstående tendens… 

Tilbage til 2014/2015-sæsonen. Her ser det aktuelt klart værst ud for Silkeborg, der efter 12 spillede Superligakampe kun har formået at skrabe sølle 4 point sammen. Dette giver dem et pointgennemsnit på 0,33 point pr. kamp. Dette er øjesynligt ikke nok til at overleve i Superligaen. 

OB har været lidt bedre, og har skrabet 9 point sammen - dette giver dem et pointgennemsnit på 0,75. Heller ikke nok til at klare sig i Superligaen, hvis man skal tro de sidste 10 års tendenser ud fra slutplaceringerne. 

Jeg vil ikke komme med den store analyse af de to holds problemer pt. Både fordi det hurtigt bliver uaktuelt, og at jeg ikke kan retfærdiggøre min sparsomme viden omkring de to klubber udi faglig viden herom. Men én ting er sikkert: begge hold lukker mange, mange mål ind. 19 mål (en delt andenplads over mål imod) er der gået ind på begge mandskaber i de første 12 kampe i sæsonen… Av, for et udsalg. Det er langt fra hensigtsmæssigt at lukke så mange mål ind (1,58 mål imod pr. kamp), hvis succeskriteriet er overlevelse. Og det burde succeskriteriet være for de to mandskaber. 

Som jeg har beskrevet det mange gange før, her på bloggen. Det er en kunst at kunne skabe mange chancer og at kunne score herpå - men måske er det i virkeligheden kunsten at kunne spille til 0 i flere kampe i streg. Og dét formår ingen af de to mandskaber. 

OB har kun gjort det for nyligt mod netop Silkeborg, og Silkeborg har senest gjort det i en 0-0-kamp imod Esbjerg i 5. spillerunde. Det er slet ikke holdbart, når målet må, og skal, hedde overlevelse. 

Jeg fatter ikke, for at være ærlig, hvorfor man ikke bare “sætter proppen i” i får lukket af bagtil. Så må man stille sig ned med 5 eller måske endda 6 mand, hvis man ikke har kompetencen til andet. Det vigtiste er da, at man ikke lader gå mål ind. Så mangler man bare én, to, tre chancer til sig selv og så er der 3 point - såfremt man holder nullet og får puttet én i modstanderens net. Det er definitivt lettere sagt end gjort, men at man i det mindste ikke forsøger på noget tilsvarende er decideret dumt og naivt. Hvis OB og Silkeborg fortsætter sådan, så er det farvel til Superligaen - det er helt sikkert. 

Omvendt, der mangler 20-21 kampe endnu, og dermed sagt er der 60-63 potentielle point at spille om for de to nedrykningstruede hold - så der er selvfølgelig meget, der kan nå at ændre sig. Men indser man ikke, at man er i en faretruende situation (især i OB), så går det for alvor galt. For første step til at løse et problem, er at indse, at man har ét.

⏰ Næste
annonce
annonce
mackabler.dk
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️