Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Klik på kampe/events for mere info
🇮🇹 Serie A 2022/2023 kalender
Få overblikket over EHF EURO 2022 (K) ind i din kalender
🥇 UEFA Women's EURO 2022 kalender
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
🏒 Få Metal Ligaen direkte i din kalender
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
⚽️ Danske 🇩🇰 hold i Europa 2022/2023 kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
⚫️ FC Midtjylland kalender 2022/2023
🇩🇰 Få 3F Superligaen 2022/2023 i din kalender
🏁 Formel 1 2022 kalender
⚪️ F.C. København kalender 2022/2023
🟡 Brøndby IF kalender 2022/2023
🏆 Få VM 2022 kampene i din kalender
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2022/2023 i din kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2022/2023 i din kalender
🇩🇪 1. Bundesliga 2022/2023 kalender
🇪🇸 La Liga 2022/2023 kalender
NHL 2022/2023 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Om en generations tabte sult efter sejr

Når man gang på gang ser hold der trodser præmisserne, sprænger rammerne og præsterer  på niveauer der ikke virker logisk, så handler det om sult. FIFs damer gjorde det gennem længere tid, hvor de som glade amatører præsterede imponerende resultater i konkurrence med fuldtidsprofessionelle teams. Det samme gælder eksempelvis for KIF Kolding Københavns herrer i sæsonen 2013/2014, som med et slidt og skadesplaget hold præsterede imponerende resultater i såvel den danske liga som i de europæiske turneringer. Ligesom man kender fra fodboldens superliga, hvor Hobro med simple midler og effektiv udførelse skaber flotte resultater.

Det kan de fordi, de er villige til at ofre lidt ekstra når det begynder at gøre ondt. Dvs. når man ikke kan løbe mere, når tacklingerne bliver lidt hårdere osv. Mads Davidsen, assistent for Sven Göran Ericsson i Kina, har skrevet en udemærket klumme om det i Politiken. Hans pointe var, at i Kina betyder det økonomisk sikkerhed for hele familien og høj social status, hvis børnene f.eks. bliver professionelle fodboldspillere. Derfor er de villige til at yde mere og kæmpe hårdere for, at være en af de få der får en professionel kontrakt.

Pointen er ikke, at vi skal kopiere de kinesiske tilstande. Pointen er derimod, at de danske unge er forkælede. Problemet er ikke kun begrænset til fodbolden, det er et generelt problem for en hel generation af børn og unge, derfor ser vi det også i håndbolden. Det er curling-børnene jeg refererer til, hvor forældrene med sikker hånd har fejet alle udfordringer tilside, så børnene ikke har oplevet nederlag. De har heller ikke oplevet, at de skulle ydes en ekstraordinær indsats for at opnå resultater. I stedet har det været forældrene, der har gjort insatsen.

Nu står vi med dem i håndboldhallerne. De unge der aldrig har prøvet at presse sig derud, hvor det gør ondt. Hvor føler lungerne eksploderer, man får den karakteristiske smag af metal i munden, det føles som om der ikke er ilt nok i lokalet, fødderne er lavet af bly og musklerne gør ondt når man forsøger at bevæge sig. Jeg har trænet U12 drenge og piger, der aldrig havde prøvet at svede eller som troede de var syge, fordi de var forpustede. Jeg trænet seniorer (herrer og damer), der simulerede en skade, når det begyndte at gøre ondt, råbte efter at blive skiftet ud når de blev stakåndede eller som ikke ville på banen i kamp, fordi musklerne var ømme.

Jeg kommer fra en verden, hvor vi til sidste fløjt håbede at komme på igen. Selvom man var træt, øm eller havde ondt. Man brændte for, at komme på banen og deltage i kampen. At skulle stå side om side med sine allierede og kæmpe mod fjenden. Det var krig hvor man belønningen var fællesskabet, anerkendelse fra holdkammeraterne og ultimativt sejrens beruselse. Nydelsen ved, at lave scoringen, frispilningen, tacklingen eller redningen er enorm. Uanset om var barn eller voksen.

Det er stadig følelse, der driver mig ud på håndboldbanen i dag. Uanset om jeg selv er på banen i en serie 4 kamp eller om jeg står på sidelinjen. Hver eneste kamp bliver nydt, da det kan være den sidste. Når man sidder i omklædningen og snører skoene vækkes minderne om triumferne fra en tid hvor knæene ikke gjorde ondt, harpragten var markant mere fyldig, afstanden fra tanke til handling var kortere og tanken “det her kommer til at gøre ondt i morgen” endnu var ukendt.

Men en hel generation er blevet berøvet for denne sult og dermed også de oplevelser, der følger med. Der er stadig få lyspunkter, men de er færre og der er længere imellem end der nogensinde har været før. Man gider ikke besværet med, at skulle træne til bestemte tider eller at ens egen præstation er afhængig af andre. Man vil bestemme sin egen skæbne og resultaterne skal komme uden besvær. Når man spiller på sin pc, playstation, ipad osv. kæmper man ikke for gennemføre en bane. Hvorfor skulle man, når man kan logge på en app-store og købe sig adgang til næste level. Det kan man ikke (i al fald ikke lovligt) i sporten. Derfor er det nemmere at opgive når man møder modgang. Derfor mister vi også utroligt mange af vores unge spillere. Det er nemmere at løbe sig en tur, gå i motionscenter eller andet ikke konkurrencepræget idræt. Der er ingen modstand, ikke nogen man skal stå til regnskab for og ikke nogen der kan se resultatet. Man skal stå til regnskab overfor sig selv og man kan selv bortforklare dårlig performance med en milliard udefra kommende faktorer. For det er i al fald ikke fordi man bare er dårlig. På en håndbold bane kan man ikke gemme sig. Dine fejl kan aflæses direkte på måltavlen og i medspillerenes ansigt. I forsvaret skal de andre dække for dine fejl. Mens fejl i angrebet medfører endnu en spurt over 30 meter, når man skal dække for modstandernes kontra.

Vi skal ikke nå kinesiske tilstande, hvor tusindvis håbefulde børn udvælges til idrætsskoler i en tidlig alder, men hvor kun en marginal lille del når gennem nåleøjet og en karriere indenfor sporten, mens de menneskelige omkostninger for de som falder fra er enorme. Det er dog slående, at i en tid hvor vi har flere unge eliteidrætsudøvere end nogensinde før, hører man deres trænere brokke sig over de unges indstilling til træning. For dette er ikke et “dengang jeg var ung” problem. Dette er noget, man hører elitetrænere opleve og fortælle om og som vi kan aflæse direkte af det faldende antal aktive i hold-idrætterne.

Sulten skal tilbage, ved at lade børn og unge opleve, at man skal arbejde for at opnå succes. Vi frarøver vores børn muligheden for, at opleve beruselsen ved at opnå et mål man har knoklet for at nå. Det kan være en sejr, en plads på holdet eller en indøvet detalje i spillet, som lykkes. Vi skal give vores børn det drive, der gør at elitespillere og -dommere overvinder en kræftsygdom for efterfølgende ofre dage, uger, måneder og måske år på, at komme tilbage på håndboldbanen. Det samme drive som kunne drive Joakim Boldsen til at snørne håndboldskoene dag efter dag, tiltrods for at alle kunne læse smerterne i hans ansigt, når han efter kampene kom humpene ud til de ventende autografjægere. Ikke kun for sportensskyld. Men fordi det ruster dem til at håndtere de generelle udfordringer som voksenlivet bringer.

 

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvilken udenlandsk fodboldrække følger du tættest?
1. Bundesliga
Allsvenskan
Eliteserien
Eredivisie
La Liga
Ligue 1
Serie A
Premier League
Anden
Uge 32
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Speciel 2022/2023
Fodbold
FIFA World Cup 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Women's Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
Aarhus Fremad
AB Gladsaxe
AB Tårnby
AC Horsens
AGF
B.93
BK Frem
Brabrand IF
Brøndby IF
Dalum IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
FC Roskilde
Fortuna Hjørring (K)
Frederiksberg Alliancen 2000
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hellerup IK
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Holstebro Boldklub
Hvidovre IF
IF Lyseng
Ishøj IF
Jammerbugt FC
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Middelfart Boldklub
Nykøbing FC
Næsby BK
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
SfB-Oure FA
Silkeborg IF
Skive IK
SønderjyskE
Thisted FC
Vanløse IF
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
VSK Aarhus
Young Boys FD
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
Eintracht Frankfurt
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
EHF EURO (K)
IHF World Cup - Men
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League (K)
EHF European League (H)
EHF European League (K)
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Aalborg Håndbold
Bjerringbro-Silkeborg
GOG Håndbold
Ikast Håndbold
København Håndbold
Nykøbing Falster Håndbold
Odense Håndbold
Skanderborg Aarhus Håndbold (H)
Skjern Håndbold
Team Esbjerg
Viborg HK
Ishockey
Metal Ligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
lozad
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️