Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Se vores kaldere - tilføj kampe med ét klik

Håndbold: om passion og fascination

Det er nu, at savnet efter de harpiks indsmurte bolde bliver forløst, mens sveden drypper, musklerne smerter og den barnlige glæde ved legen og spillet vokser. Det handler om leg, konkurrence, udfordringer og glæde. Svaret er passion og spørgsmålet er: hvorfor er håndbold så interessant. For håndboldspillere er sommerferien en bittersød tid. Det er nu, at man skal forberede sig fysisk til den kommende sæson, mens savnet af lydene fra hallen, duften af harpiks og følelsen af læder bolden vokser. 

Et savn der når sit klimaks op til den første turneringskamp skal spilles. Når man atter hører trækker spilleblusen overhovedet, snører skoene og gennemgår sine kampritualer. Det første dommerfløjt, der starter kampen lyder som en eksplosion inde i hovedet. Så er sæsonen atter i gang. Første dommerfløjt sender automatisk et skud adrenalin ud i blodet, for nu er kroppen klar. Pulsen stiger, der kommer en gnist i øjnene og et lille smil krydser både spillere og trænerens læber.

Hvis nogen spørger hvor jeg bruger min fritid på, at være træner er det derfor. Man kan garanteret analysere på min barndom og finde en masse forklaringer på, hvorfor det netop er blevet håndbold. Jeg er vokset op i de Midt- og Østjyske haller. Min bror og jeg var med vores forældre, der begge spillede på et hæderligt niveau. Slæbt rundt og tvunget til at se den ene kamp efter den næste. Det var en fantastisk tid i mørke haller med masser af andre børn, tid og plads og en bold at lege med. Nogle børn kendte man på forhånd. Andre havde man aldrig set før. 

Om det er minderne fra den tid der gør, at jeg er passioneret omkring sporten i dag, ved jeg ikke. Det er heller ikke vigtigt. Nogle ting skal man ikke forklare, det skal man bare gøre. Det er fokus på tidne lige nu og på det, der gør mig til et helt menneske. Det er frikvarteret hvor man man i et par timer kan glemme den grå hverdag, familie, arbejde, realkreditten og græsplænen der skal klippes. Det er den tid, hvor man som spiller er ligeværdige om du er ung, ældre, direktør, landmand, arbejdsløs eller noget helt andet. Du er på banen og skal fungere som hold.
Som træner er motivationen, at du arbejder med mennesker, følelser og vindere. Det er kombinationen af hårdt arbejde, planlægning, matematik og i sidste ende at følelsen når tingene fungerer.

Sport handler om passion, motivation og drive. Uanset niveau. Selv de bedste spillere falder sammen, når motivationen forsvinder. Når man ikke har lyst til, at tage de ekstra løb, hårde tacklinger og blå mærker, der skal til for at vinde. Hvis man ikke har lyst til, at yde 25% ekstra for at vende et truende nederlag, skal man ikke opholde sig på en håndboldbane. Det gælder også for professionelle. Der er ikke flere penge i sporten, end at de fleste kunne finde en nemmere måde at tjene de samme penge, hvis de ikke gider træningen eller mandag morgen, når kroppen gør ondt efter en hård kamp. De gør det, fordi de brænder for sporten. Vi andre kunne gå i motionscenter, men vi vælger at mødes i hallen med de andre. Det er et til valg pga. passionen. 

Fordi det er konkurrence, socialt og sjovt. Det er sjovt at kæmpe og vinde. At fejre det i omklædningsrummet med de andre. Det er det ultimative mål, som giver hverdagen kulør.

Udøverne skal have lov at vise denne passion. Det er følelserne og tændingen der gør sport til fantastisk underholdning. 

Den minder os om vores egen barndom, hvor det var socialt acceptabelt at grine, græde og vise følelser. Dengang skulle der ikke være filter på. Det skal der i når vi er voksne. Derfor er det fantastisk, at se store følelser om sejr og nederlag, success og fiasko. Det bliver et fantastisk improviseret skuespil hvor alt kan ske og på en scene, hvor vi kan komme helt tæt på. Vi lever os ind i kampen i en grad, så spillerne på banen bliver omtalt i 1. person. Det er vores sejr eller vi tabte. Det er derfor det er fantastisk.

 

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvilken ⚽️ liga følger du tættest?
3F Superligaen
NordicBet Ligaen
2. Division
Premier League
La Liga
Serie A
1. Bundesliga
Ligue 1
Eredivisie
Anden
Uge 05
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
1. Bundesliga
La Liga
Ligue 1
Major League Soccer
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa League
UEFA Euro 2020
A-League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hobro IK
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
HTH Ligaen
Primo Tours Ligaen
1. Bundesliga Männer
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
National Basketball Association
Andre
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️