Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Så starter VM endelig efter en uges forspil

Nogle ting er sikre i januar. Forkølelse, slankekur og slutrunde i herrehåndbold. Dette gælder også denne januar. Nu er den første uge med træningskampe til titel favoritterne overstået. Mange vil endda kalde denne uge spild af tid.

Der er to årsager til dette. Det ene er strukturen, den tager vi lidt senere. Den anden er holdene der deltager. Bedst eksemplificeret ved Australien. Jeg har kæmpe sympati for de Australske spillere, der selv betaler rejse og ophold. Og de har faktisk kvalificeret gennem en legitim turnering. Om end det altid er sjovt se små nationer, der vinder over store, så kommer det bare ikke til at ske med Australien.

Der er ikke nogen sportslig berettigelse for deres deltagelse ud over, at det er rigtigt svært at kalde det for verdensmesterskab uden at alle kontinenter deltager. At have en romantisk drøm om, at der pludselig sker en udvikling med håndbold i Australien gennem deltagelse i VM er en utopi, da forudsætningerne bare ikke er tilstede.

Hvad kan der gøres i stedet
Vi skal ikke tilbage til systemet på A og B VM. Det er prøvet og det inspirerer ikke ligefrem til udvikling i de små nationer, at blive klassificeret som B eller måske endda C nation. Start med at droppe EM. I der er alligevel ikke den store forskel på de to turneringer og hvilke hold der står tilbage i kvart og semifinalerne og lighederne mellem turneringerne er så store, at det alligevel er de færreste der kan huske, om det var EM eller VM Danmark vandt sidste gang.

Lav i stedet nogle ordentlige kvalifikations turneringer i retning af det, som vi ser i fodbold. Giv færre pladser til Asien, Australien og de andre lande. Hvis der skal være 16 hold, så skal de 10 være til Europa, 2 til Afrika, 2 til Sydamerika og 1 til Asien/Australien og 1 til Mellemamerika/Nordamerika.

Ligegyldige kampe og hold der helst vil tabe
Så er der strukturen, hvor man I år er gået tilbage til et system, der i hovedtræk var afprøvet og skrottet. Resultatet har været, at vi ser kampe som ingen af holdene gider spille og kampe, som mindst det ene hold helst vil tabe. Vi så det til EM i Serbien, OL og nu igen til VM. Kan det undgås? Nej. Hvis der er en mulighed for, at fremme egne interesser ved at tabe en kamp, så er der hold der er villige til at gøre det. Er det fair? nej! Er det sportsligt? ja! Spillerne træner dagligt for at optimere egne muligheder og opnå det bedst mulige overordnede resultat, hvorfor skulle man tilsidesætte dette ved sin ageren. Det er en del af sporten. Lær at acceptere det.

4 hold per pulje i 4 puljer I stedet for den nuværende struktur, med store puljer og dermed flere ligegyldige kampe, skal antallet af hold i de indledende puljer reduceres til 4, der inddeles i 4 puljer. Når holdene har spillet mod hinanden og fundet deres placeringer, skal der trækkes lod om hvilke 1'ere der skal møde 4'eren fra en anden pulje osv.

Dermed gælder det for alle hold om, at få den bedst mulige placering/seedning i den indledende pulje, for at undgå de sværeste hold fra de andre puljer. Alternativt skal der trækkes lod til en cupturnering med 12 hold, hvor de bedste 4 hold sidder over i en runde for herefter at møde vinderne af første runde.

VM 2013 status
De ting vi har fået ud af første runde er, at der bliver scoret vanvittigt mange mål. Ikke at forsvarsarbejdet er blevet nedprioriteret. Spillet er bare blevet hurtigere og der lægges stor vægt på kontra. Både i traditionnel forstand efter modstanderens boldtab men også efter modstanderens scoring. Den store forskel er, at der ikke er plads til forsvarsspecialister, der ikke kan indgå kontrafasen.

Det blev bedst understreget i VMs indtil videre bedste kamp, hvor Tyskland slog Frankrig. Til Tysklands held, fik deres såkaldte forsvarsspecialist Oliver Roggish hurtigt 2 udvisninger, så de måtte finde alternativer. Alternativerne var både hurtigere og styrkede deres 2. bølge kontra, hvilket tydeligt var måden at vinde over favoritterne fra Frankrig.

Det er en udvikling der giver mere seværdigt spil. Mange mål og mindre vold er mere tilskuer og tv venligt. Dermed tegner denne slutrunde til, at blive den mest tilskuer venlige længe. En tiltrængt positiv markedsføring af sporten, set i lyset den økonomiske virkelighed vi befinder os i. På trappen til vind-eller-forsvind kampene er det derfor spændende at følge resten af slutrunden. Både som dansker og som generel fan af sporten.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️