Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

🇪🇸 La Liga 2023/2024 kalender
🇩🇰 Få 3F Superligaen 2023/2024 i din kalender
Klik på kampe/events for mere info
🇮🇹 Serie A 2023/2024 kalender
NHL 2022/2023 kalender
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2023/2024
⚪️ F.C. København kalender 2023/2024
⚫️ FC Midtjylland kalender 2023/2024
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2023/2024 i din kalender
🟡 Brøndby IF kalender 2023/2024
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2023/2024 i din kalender
🇩🇪 1. Bundesliga 2023/2024 kalender
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
🏁 Formel 1 2022 kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2023/2024
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

1.700 toptrænere fyret på 3 år i Europa

I den forgangne uge, er der sket utroligt mange ting i fodboldens verden. Så mange, at jeg nærmest ikke kan følge med.

Morten Olsen og Peter Bonde har udtaget landsholdet, der skal møde Tyrkiet og Armenien d. 3. og 7. september. Her har man inkluderet Nicklas Bendtner, der nu er skiftet til tyske Wolfsburg – men som stadig ikke har spillet en reel fodboldkamp, siden han spillede i venskabskampen imod England i marts måned i år. Derudover har man inddraget Lasse Vibe, hvilket kun er fuldtud fortjent! Spændende valg.

Superligaen har holdt pause i den forgangne weekend, for at man som noget nyt kunne prøve at lade de hold, der var med i de europæiske turneringer få de optimale muligheder inden returkampene. Dette lykkedes imidlertid ikke, da de danske hold i Europa-kvalifikationskampene (FCK, FCM og AaB) tabte sammenlagt med 1-10. Og dette var jo blot i returkampene… Dermed har Danmark kun 2 ud af i alt 5 mulige hold med i de Europæiske klubturneringer, og Danmark falder fortsat i ét langt dyk ned af UEFA's koefficient-rangliste. Mere om dette i kommende blogindlæg, da dette kan være en svær nød at knække teorien bag og konsekvenserne heraf.

I stedet skal denne uges blogindlæg handle om toptræneren. Rettere statistik på alle de trænere, der var chefen for et hold i en af de 53 UEFA-medlemslandes topturneringer.

DBU har igen været i deres geniale hjørne, og fundet nogle meget interessante statistikker frem fra gemmerne.

UEFA har netop udgivet ”The European Club Footballing Landscape, Club Licensing Benchmarking Report, Financial Year 2012”. Bag den utroligt lange titel, gemmer der sig en masse interessante statistikker omkring alle toptrænere i de 53 ligaer, blandt UEFA's medlemslande.

Det er sjette gang, at UEFA udgiver denne type materiale, som viser hvorledes tendensen og trenden der, ”off-pitch”, som de selv kalder det.

Udgivelsen starter med at fastslå at man i meningsundersøgelser har dokumenteret, at hele 82 procent af den voksne befolkning i Europa er ”interesserede i fodbold”, mens 25 procent er ”meget interesseret”. Derudover meddeler UEFA, at der i de 53 ligaer i alt var 163 millioner tilskuere gennem sidste sæson!

Nedenstående tal om trænerskifter er baseret på data igennem en treårig periode, juli 2010 til juni 2013.

I perioden har der været 1.700 trænerskift, i de 53 UEFA-medlemslandes topligaer. Det er et helt abnormt højt tal, men skønt, at nogle faktisk har statistik på dette.

Gennemsnitligt har der været 2,7 trænerskift i alle de klubber, som er repræsenteret i dette lag. På tre år er det et ret højt tal – dette er jo gennemsnittet! Der er dog stor forskel på Nord og Sydøst Europa. Kigger man på tallene, har der i gennemsnit været 5 jobskifte i de Sydøstlige klubber i Europa, mens der i snit har været mindre en 1 trænerskifte pr. klub i Nordeuropa. Dét er signifikant!

65 procent af trænerskiftene foregik i selve sæsonen. Dermed foregik kun 35 procent af dem uden for sæsonen. Danmarks tal er 50/50!

Hvem har så haft flest trænerskift? Grækenland er topscoren, hvor en gennemsnitlig træner i en Græsk topklub kun er i sit job i 4 måneder i gennemsnit (!), og på ét år, har alle 18 klubber i Grækenland skiftet træner!

Nu har vi kigget på de rå data, og det overordnede billede. Nu kigger vi lidt på længden af ansættelserne og aldersprofilen. Data til dette er bygget på 624 topklubber i november 2013.

I de 624 klubber er den gennemsnitlige ansættelseslængde blot 17 måneder, og 60 procent af de 624 klubbers trænere, har haft deres job i mindre end ét år i november 2013.

I Danmark har en toptræner i gennemsnit haft deres job i 27 måneder! Sikken forskel!

Skal man finde sikkerhed i jobbet er Danmark dog ikke det allerbedste sted at være. Her skal man til Nordirland, hvor man har sikkerhed i sit job i gennemsnit 86 måneder!

Gennemsnitsalderen for toptræneren i alle 624 topklubber er i 2013 47 år. Dog er mere end halvdelen af trænerne, 52 procent, mellem 40 og 50 år gamle.

I Danmark ser tallene nogenlunde tilsvarende ud. Her er toptræneren i gennemsnit 49 år, hvor den ældste var 64 år og den yngste var 40 år.

Nu skal vi kigge lidt på toptrænerens uddannelse. Et emne jeg selv finder allermest interessant! Data til dette bygger på analyse af 718 klubber, der har været igennem UEFA's licenssystem i perioden marts ’13-maj ’13.

76 procent af alle trænere i de 718 klubber har UEFA's topuddannelse, nemlig UEFA Pro-licensen. Det er et krav, at man har denne i Danmark for at blive Superligatræner. Man skal søge dispensation hos DBU, hvis man ikke har sådan en træneruddannelse ved ansættelsens start. Derudover skal man hurtigst muligt få sig sådan en. Seneste eksempel, som jeg kan huske, var Morten Wieghorst i FC Nordsjælland. Han fik sig meget hurtigt en A-licens og senere P-licens, ved at klubben søgte dispensation til ham.

Når der er 76 procent, der har erhvervet sig en Pro-licens, vil det jo også sige at godt en fjerdedel ikke har UEFA's højeste uddannelsesgrad, når man er blevet ansat som toptræner!

90 af de 718 klubtrænere havde kun A-licensen (den næsthøjeste uddannelsesgrad) og 24 havde kun B-licensen (den tredjehøjeste uddannelsesgrad).

Jeg finder alle tal i denne rapport hamrende interessant! Jeg har her bragt nogle af dem videre, men jeg opfordrer kraftigt til, at man læser videre selv og finder sine egne konklusioner. I rapporten finder man også finansielle nøgletal, udvikling i spillerlønninger, transfersummer og klubøkonomier. Igen, sindssygt spændende, hvis man havde uendeligt meget tid til at læse det!

Hele rapporten kan læses her.

⏰ Næste
annonce
mackabler.dk
annonce
annonce
mackabler.dk
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
AC Horsens
AGF
B.93
Brøndby IF
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Andre
Formel 1
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2023
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️