Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

At sætte kendisfaktor over faglighed

VM er ovre og jeg har kastet mig over et andet emne - men jeg vender tilbage til VM 2014 i Brasilien til efteråret, når FIFA kommer med deres Technical Report om al statistik og alt om spilletendenser fra slutrunden. 

I den forgangne uge kom det frem, at tidligere landsholdspiller i håndbold Joachim Boldsen, skal være fodboldreporter for Viasat og TV3 til førsteprioritetskampene i Superligaen i fodbold.

Da jeg første gang hørte nyheden, var jeg ved at falde ned af kontorstolen. Jeg begriber det simpelthen ikke. 

I ren raseri skrev jeg straks efter dette på Twitter: 

"Viasat har gjort det umulige igen. Nået et nyt lavpunkt. Denne gang med ansættelsen af Joachim Boldsen som reporter på fodboldkampe #Viaplat"

Normalt er jeg hurtig til enten at slette eller redigere sådanne Tweets, hvor jeg blot skal af med noget luft. Ja, en form for selvransagelse. Men i dette tilfælde mener jeg til stadighed hvert et ord, hvert et komma og hver en sætning. 

For et par år siden, var jeg selv til optagelse på Journalisthøjskolen i Aarhus, og var meget tæt på at komme ind. Men jeg kom ikke ind. Én af de helt store drengedrømme har været at beskæftige mig med min yndlingshobby på fuldtid. Enten som decideret aktør i form af spiller eller træner, men en journalistisk profession inden for fodbolden, ville slet ikke have gjort noget. 

Dette skriver jeg fordi, der må sidde en stor (!) del af unge, håbefulde og branddygtige unge journalistspirer, der føler sig godt og gardint røvrendt lige nu. 

At en afdanket, rapkæftet håndboldspiller kan gå direkte ind og erstatte en journalistisk uddannet livereporter er helt sort. Tæt på forrykt. 

Så vidt jeg ved, har Joachim Boldsen ikke “over night” taget en 4-årig uddannelse inden for kommunikation eller journalistik. Han er 100% blevet ansat på sin “kendisfaktor”. 

Og her spiller faktummet omkring at han er tidligere håndboldspiller ikke ind, i min verden. Som jeg tidligere har skrevet, f.eks. omkring Peter Graulunds kommentatorgerning, også på Viasat og TV3, så mener jeg slet ikke at det kvalificerer én at man er kendt.

Hvis jeg en sjælden gang tænder for kommentatorlyden under en fodboldkamp i TV, vil jeg da meget hellere høre på en vandvittig dedikeret, og ukendt, ungdomstræner eller fodboldfaglig person, som har et dybt kendskab til fodbolden og de taktiske tendenser i den aktuelle kamp, end jeg vil høre på et “kendt” tågehorn af en stemme. 

Det samme gør sig gældende for journalistiske personer og disses spørgsmål op til kampene og i kampene. 

Samme dag som nyheden kom frem, var TV3 Sports redaktionschef, Kim Mikkelsen, hurtigt ude med et decideret forsvar af ansættelsen af Joachim Boldsen. Her sagde han blandet andet (ordet citeret fra BT.dk):

“Vi har valgt ham for hans karakter og personlighed. Vi vil ikke gå ind og ændre på ham. Desuden ved han som sportsmand, hvilke processer der er i gang på et hold. Han har stået der selv som håndboldspiller.”

Med andre ord, har man ansat ham på grund af hans karakter og personlighed… Hvilket fagligt kompliment at få… 

Jeg frygter også, at spørgsmålene fra en person som ikke er uddannet journalist hurtigt kan blive en del med: “Hvordan har du det lige nu?”, “Hvad synes du om stemningen i kampen?” og andre uduelige spørgsmål af lignende karakter. Ikke fordi sådanne spørgsmål ikke allerede stilles af egentlige journalister i dag, men det kan være sandsynligheden øges, når man ikke er så erfaren og ikke har en faglig baggrund inden for journalistfaget. 

Inden man begynder at rase mod Joachim Boldsen alt for meget, skal man også huske at kigge på den anden side af karakteren. Han er en eminent håndboldobservatør, en fantastisk formidler af den sport han altid har spillet: håndbold. Han er humoristisk, ærlig og altid klar og hurtig i replikken. En fyr, man virkelig har lyst til at drikke en øl med. 

Men dét at TV3, og Viasat, ansætter en karakter som Joachim Boldsen, fortæller også noget om en ny, og mere markant mediedagsorden, end tidligere. I dag ser vi oftere end nogensinde før, at kendte personer og tidligere aktører inden for en specifik sport, bliver kommentatorer og “eksperter” efter endt karriere. Man sætter helt automatisk - bevist eller ubevist - navn og kendisfaktor over form og fagligt indhold med sådan en ansættelse! 

Og det måske i virkeligheden mest dét, jeg synes er synd! 

Samtidig med TV3s redaktionschef Kim Mikkelsens forsvar af ansættelsen af Boldsen, sagde han også ordene, omkring dét at være fodboldreporter: “… Vi skal jo heller ikke gøre det sværere, end det er…”. Dette er vel i bund og grund også et signal om, hvorledes man tænker om rigtige journalister og uddannelser af disse.

Og netop TV3 har en længere historie udi dette fænomen: at ansætte afdankede kendisser som værter og eksperter i deres TV-udsendelser - også på “øverste” hylde. Især på studieværtsfronten har der for mig været to gralde eksempler i de forgangne år: 

Camilla Martin, som tidligere var Danmarks bedste kvindelige badmintonspiller, er både vært på flagskibet Onside og på Premier League-udsendelserne på Viasats kanaler. 

Derudover ansatte man for år tilbage tidligere landsholdsmålmand i fodbold Peter Schmeichel som vært på Champions League-dækningen. En post, hvor det igen blev bevist, at man satte navn og kendisfaktor over indhold og faglig fordybelse. 

Jeg vil forbeholde mig retten til at være skeptisk overfor sådanne ansættelser. Så må den uuddannede kendis-reporter overraske mig - med glæde! 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
FIFA World Cup 2022
UEFA Women's EURO 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
CAF Champions League
CAF Confederation Cup
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
EHF EURO (K)
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Ishockey
IIHF World Championship 2022
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Giro d'Italia
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️