Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Spin i startopstillinger

Med baggrund i lørdag aftens Champions League-finale, kommer jeg til at tænke på, hvorfor nogle klubber, heriblandt deres trænere og spillere, får lyst til at lade som om, deres største stjerner er skadet og ikke kan komme i kamp? Jeg forstår det simpelthen ikke. 

Efter jeg havde skrevet ovenstående indledning, ville jeg ikke skrive om emnet alligevel. Men idet jeg skriver dette blogindlæg er det lørdag aften, og min Twitter-strøm flyder nærmest over med journalist-typer, der skriver noget a la: “Det er da utroligt, at “Spiller X” bliver klar til aftenens kamp!”. Nej, det er da overhovedet ikke utroligt. Det er da gennemkalkuleret og nøje beregnet efter mange timers analyse af hans fysiske data, som er opsamlet via kampe og træninger i gennem de sidste mange uger. 

Hvis for eksempel Diego Costa (Atlético Madrid) spiller i aften, er det slet ikke en enestående affære. Jeg har overhovedet ikke tal på dette, men jeg kan i hvert fald huske et par hændelser fra dette halvår, hvor andre spanske storklubber har lavet samme nummer: har i et par uger op til en stor og vigtig kamp meddelt, at en af deres store favoritter er skadet og sandsynligvis ikke kommer i kamp. 

Men det hele vender tilbage til spørgsmålet: hvorfor vil man overhovedet prøve at spekulere i dette? Er det spin? Og i så fald: hvorfor? Og hvem i alverden tror på dette? Journalister? 

Jeg begriber det ikke. 

Alt, hvad du kommer til at læse fra denne linie, i dette blogindlæg, er skrevet efter startopstillingerne er offentligtgjort. 

Jeg ved ikke, om man kan bruge flosklen “de kloge narrer, de mindre kloge”. Men jeg er dog ret sikker på, at der er nogle presse- og kommunikationsfolk, der sidder og griner nu. For selvfølgelig spiller Diego Costa fra start. Og dette er bare ét eksempel fra samme kamp. 

Flere medier har nemlig også skrevet at både Pepe og Karim Benzema er tvivlsomme til kampen. Førstnævnte startede på bænken, mens sidstnævnte gik hele vejen ind i startopstillingen. 

Og selvfølgelig var dette også spin. 

Men hvilken betydning har medierne i dette spil? Og hvilken betydning har klubberne, trænerne og disses pressefolk?

Lad os starte med det første først. 

Det kan sagtens være, at det er fordi jeg selv har fået øje på dette i de senere måneder, at jeg synes der mere fokus på det. Men det kan også være, at medierne faktisk blæser dette mere op, end det egentligt er. 

Jeg har læst utallige artikler, på en bred vifte af danske medier, omkring lørdag (denne) aftens kamp. Både “seriøse” og mindre seriøse sportsmedier i Danmark. Alle har haft en eller anden form for artikel om at Spiller X og Y ikke bliver klar eller er tvivlsom til kampen. 

Jeg kan godt følge tankegangen om, at en given sportsredaktion skal have et vis niveau eller antal af artikler på en dag eller på en sportsaften. Men hvorfor skrive en historie, som ikke er sand? Jeg kan ikke rigtig få det til at passe i mit naive hoved…

Men den anden del af mit lille delspørgsmål: Hvorfor gør klubberne og trænerne dette? Hvad får de ud af spin’et? Og planter de måske bevist disse historier? Det sidste er nærmest et retorisk spørgsmål, for selvfølgelig gør de det.

Men jeg er stadig meget optaget af “hvorfor”?

Jeg kan altså ikke følge logikken. Hvis, eksempelvis, Diego Costa ikke havde spillet, hvordan havde det så effekt på Real Madrid og disses taktik? Eller hvis Karim Benzeman ikke havde spillet, hvordan havde det så haft effekt på Atlético Madrids taktik? Er hold på dette niveau kke bare dygtige nok til at omstille og omlægge taktikken, i det øjeblik, man får holdopstillingerne en time før kamp? Og hvad Real Madrid ikke set, at han faktisk ville spille? 

Hvordan bliver en klubs forberedelser anderledes af, at en specifik spiller måske, eller måske ikke, er med i den givne kamp? 

Uden at der skal gå Jan Mølby i den, med alle disse spørgsmål, så tror jeg pointen snart er klar. Er den ikke? ;). 

Det er ikke kun til denne aftens kamp, at der bliver plantet historier fra klubbernes side, om at deres ene eller anden spiller er usikker til kampen. Det skete også for nogle uger eller måneder siden i en anden kamp, hvor Real Madrid også var indblandet. Denne gang var det ikke Karim Benzema, men Cristiano Ronaldo. Og det var dér, jeg blev opmærksom på dette relativt nye aspekt. Dengang var Ronaldo også “usikker” til kampen og lå nærmest halvt i graven, hvis man skulle tro mængden af artikler om emnet i ugerne op til kampen. Men manden formåede lige pludselig at spille kampen fuldtud. Om det var mod Atletico Madrid, Barcelona eller et andet Europæisk storhold, det husker jeg helt ærligt ikke. Men det er vel ikke tilfældigt. 

Nu ved vi jo efter kampen, at Diego Costa kun spillede i 9 minutter af Champions League-finalen, og altså ikke var klar. Men Karim Benzema spillede godt 80 minutter - på trods af, at han var “tvivlsom” til kampen. Gu’ var han da ej. 

Hvorfor hopper medier og journalister med på denne prank? Og er det en stigende tendens, eller er det blot enkelte tilfælde i dette forår, der vinder frem? 

Jeg aner det ikke. Men jeg forstår stadig ikke incitamentet for at spinne på sådan et punkt fra klubbernes og trænernes side. 

 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️