Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få overblikket over EHF EURO 2022 (K) ind i din kalender
🏁 Formel 1 2022 kalender
🟡 Brøndby IF kalender 2022/2023
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🇩🇪 1. Bundesliga 2022/2023 kalender
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
🇮🇹 Serie A 2022/2023 kalender
⚪️ F.C. København kalender 2022/2023
Klik på kampe/events for mere info
🇪🇸 La Liga 2022/2023 kalender
🥇 UEFA Women's EURO 2022 kalender
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2022/2023 i din kalender
NHL 2022/2023 kalender
🇩🇰 Få 3F Superligaen 2022/2023 i din kalender
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2022/2023 i din kalender
⚫️ FC Midtjylland kalender 2022/2023
🏒 Få Metal Ligaen direkte i din kalender
🏆 Få VM 2022 kampene i din kalender
⚽️ Danske 🇩🇰 hold i Europa 2022/2023 kalender
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Brøndby Masterclass - en historisk retning!

Inden du læser denne uges blogindlæg, vil jeg på det kraftigste pointere at jeg hverken har, eller har haft, noget specielt tilhørsforhold til Brøndby IF – efter egen gennemlæsning, synes jeg dog, det kan lyde sådan. Men det er bestemt ikke hensigten!


I denne uge kom Brøndby IF med en nyhed, som jeg i hvert fald har ventet længe på. Og en nyhed, som jeg kendte en del af sandheden af. Men også kun en del.

Nyheden Brøndby IF kom med, kan vise sig at være historisk. Historisk på en måde, hvor ingen andre klubber kan, eller har kunnet, være med. Jeg er helt oprigtigt glad for initiativet.

Brøndby Masterclass er Brøndby Ifs nye talentsatsning. En talentsatsning som indebærer 1) et hidtil uset stort beløb i ungdoms- (og børne-)fodbold, som ingen anden klub hidtil har forsøgt. 2) Landsdækkende talentudvikling i form af regionale såkaldte talentcentre (som vi kender det fra DBU i dag) og lokale satellitklubber. 3) En hidtidig uset investering i nogle af de mest kompetente ungdomstrænere. 4) forbedrede teknologier og analyseværktøjer, som i dag oftest kun bliver brugt (hvis overhovedet) i seniorregi. Og endelig 5) uddannelsesmuligheder for spillerne tæt på det geografiske hjerte i Brøndby IF!

Allerførst, synes jeg, det er en kæmpe gave til dansk fodbold. Jeg kunne slet ikke få armene ned, da jeg opdagede tiltaget og dets omfang. At nogen klub tør, og vil, satse så hårdt på udvikling af spillere af egen avl, synes jeg kun er et plus. Om det så havde været Nørre Snede eller Brøndby IF – I couldn’t care less… Men det at det nu bliver gjort er et stort skridt i den rigtige retning, efter mit hoved. For selvom afkastet af dette projekt først viser sig om nogle år, eller måske endda 5-10 år, for Brøndby IF, så håber jeg sandeligt at der er andre, der følger trop med noget lignende. Måske ikke i samme omfang, men mere dét signal det sender, at man tør satse benhårdt på talentudvikling. Og at turde satse så stort er klasse.

At kalde Brøndby Masterclass for landsdækkende er måske at tage munden lidt for fuld. Da jeg så nyheden, tænkte jeg, at de nok havde allieret sig med nogle klubber rundt om i hele landet, som i mindst én i Nordjylland, én i Midtjylland, én i Sønderjylland osv. Men nej, sådan skulle det nye ”landsdækkende” Brøndby Masterclass ikke være.

De regionale talentcentre tæller lige nu:

- Næstved IF (Sjælland)

- Kolding IF (Jylland)

- Holbæk Bold- & Idrætsforening / Nordvest FC (Sjælland)

- B1908 (Sjælland)

- Nykøbing FC (Falster)

- FC Øresund (Sjælland)

Derudover har Brøndby Masterclass tilknyttet 12 såkaldte ”lokale talentklubber” hvis mål er: at de lokale talentklubber hver især leverer én U-spiller til Brøndby IF per årti, som det fremgår af Brøndby.com.

De lokale talentklubber tæller: Albertslund IF, BK Friheden, BK Rødovre, Brøndby Strand Idrætsforening, Glostrup FK, Herlev B73, Kløvermarkens Forenede Boldklubber, Ledøje Smørum Fodbold, Roskilde KFUM, SB 50 Ishøj, Solrød FC og Taastrup FC.

Men for at være helt ærlig, kan jeg ikke se hvad ovenstående skulle gøre godt for, andet end at disse 12 klubber får et navn og et brand på deres tilhørsforhold til Brøndby IF. F.eks. har FC Nordsjælland 61 såkaldte samarbejdsklubber i deres klubsamarbejde ved navn Fodboldsamarbejde Nordsjælland (FSN). Men igen handler det nok mere om brand end noget andet – spillerne havde også muligheden for at komme på Brøndby IFs ungdomshold for 1 uge eller 2 siden, inden det hed Masterclass og ”lokale talentklubber”…

Brøndby har varmet op til denne lancering i mange, mange uger. Med ansættelsen af Albert Capellas (som jeg forventer bliver et kæmpe aktiv i den klub), tegnede det kun én vej – og det var at stile hele vejen. At gå efter det ypperste, og det må man sige, at de virkeligt har gjort.
Samtidig har man ansat FC Nordsjællands U/15-cheftræner Frank Hjortebjerg, som ansvarlig for Brøndby IFs ditto, mens Søren Weber Juul er flyttet fra Brøndbys U/15 til John Ranums U/17. (Folk i fodboldmiljøet vil vide hvem John er…).
Og der er sikkert endnu flere investeringer på vej af denne karakter. Jeg kan ikke forestillet mig andet.
Dét at man som etableret Superligaklub investerer så store kræfter, og midler, i ansættelsen af de bedste ungdomstrænere, er for mig en rigtig vigtig indikation på, at man har fundet en rigtig vej at gå ned ad. Man ser gang på gang klubber investere i fede anlæg og andre kapacitetsforhold, men man glemmer det vigtigste; trænerne – de der skal formidle klubbens og ledelsens spillefilosofi og de, der skal sørge for at de bedste ungdomsspillere slår igennem på førsteholdet. For det er vel egentligt dét de fleste klubber vil med deres ungdomsarbejde! Brøndby IF er på rette vej.

Jeg er helt overbevist om, at Brøndby IF har været en af de mest moderne klubber gennem 1990- og 00’erne, når man snakker teknologi og anvendelsen heraf i fodboldspillet. Jeg glæder mig derfor til at se, hvilken indvirkning teknologi får i Brøndby Masterclass. Når man investerer så meget i dette projekt, og alle supportleddene til dette projekt i form af personale, faciliteter mm., er det også helt naturligt at gå ned ad denne vej. Jeg er dog overrasket over, at det fylder så meget i deres pressebriefings og nyhedsartikler – men det kan være det igen er et issue omkring branding og marketing.

Jeg har jo selv været i miljøet i nogle år, og det jeg altid har haft det ambivalent med, er uddannelsen ved siden af fodbolduddannelsen – for fodbold, og elitefodbold i særdeleshed er en uddannelse på lige fod med gymnasie osv., som jeg også har forklaret mange gange før! Men min store bekymring har altid været, hvorledes de unge, og deres forældre, stiller sig i forhold til de unges uddannelse, hvis fodboldkarrieren glipper. Har en ung fodboldsspiller trænet hele sin ungdom væk, og glippet skolen på grund af selv samme, og bliver han skadet i en ligegyldig træningskamp, så han ikke kan spille på professionelt niveau, hvad skal han så lave? Han har jo ingen uddannelse at bygge videre på. Men med Brøndby Masterclass tror jeg, vi rammer noget rigtigt – også i denne henseende. Ifølge Brøndby IF selv har man indgået ”et tæt samarbejde” med fem forskellige uddannelsesinstitutioner tæt på Brøndby IFs klubhus. Et såkaldt ”campusområde”… (hvem sagde branding og marketing…?). De fem uddannelsesmuligheder er STX (almen gymnasium + HF), idrætsefterskole til 9. og 10. klassetrin, almindelig folkeskole til 7. og 8. klassetrin, handelsuddannelsen på CPH West samt et uddannelsescenter for 10. klasseselever. Alle placeret i eller omkring Brøndby kommune.
Fodboldspillere, og i særdeleshed elitefodboldspillere, skal have et naturligt afbræk i hverdagen, når alt går op i holdtræning, selvtræning, styrketræning, kost, (mental-)forberedelse til kamp og træning osv. Og her er en helt almindelige uddannelse en rigtig vigtig del af dette. Det skaber et ”led” til den almindelige omgangskreds af venner og bekendte uden for fodboldmiljøet – og det gavner alle spillere på alle alderstrin! Godt set af Kim Vilfort og co.

Hvilken motivation det må være for de unge drenge, at kunne se frem til, hvis de blot kæmper stenhårdt i deres unge år. De kan se frem til den bedste, og mest gennemtænkte (i hvert fald på papiret) talentsatsning i Danmark. Det slår med afstand, dét man har set tidligere, men om hvorvidt der virkeligt kommer et positivt afkast af denne enorme satsning, kan jeg være usikker på.

Man har postet at gigantisk beløb (alt andet lige) i dette initiativ, og er man sikker på bare at få noget positivt ud af dette? Slet, slet ikke. Vi ved allerede nu, at det har kostet et meget stort millionbeløb bare at iværksætte og opstarte dette projekt. Men der skal jo også nogle penge i kassen næste år til den daglige drift, og hvad med næste år og næste år igen? Og er man sikker på, at man har den samme bestyrelse om 3-4-5 år? Og hvad med finansieringen på dette tidspunkt? Dette er blot den økonomiske del af det.

Lad os antage, at på et hold med 18 spillere, i hver årgang fra U/14 og opefter, er der én eller to, der når hele vejen til seniorholdet. I de år, er der 18 spillere der koster klubben utroligt mange penge, og får man én eller to igennem, kan den ene måske sælges for et stort beløb. Gør det investeringen rentabel, at man kan lave ét (måske to afhængigt af andre indkøb) stort salg om året? Jeg kunne godt tvivle. Til gengæld kan jeg godt forestille mig et scenarie, hvor den 4. eller 5. bedste spiller på en årgang tager til en anden Superliga-klub og derfra får en god karriere og måske en dag bliver solgt derfra. Så tjener Brøndby knapt så mange penge, mens klubben spilleren skiftede til høster frugterne af Brøndbys arbejde!

Men sådan er talentudvikling i en sådan branche. Fodboldbranchen er en sindssygt mærkelig størrelse, og er ret unik i denne henseende. Men er der andre måder at drive talentforretning på? Sikkert ikke…

Jeg glæder mig utroligt meget til at se, hvad Brøndby IF får ud af dette, og jeg håber så absolut ikke at projektet lukker om nogle år, på grund af manglende finansiering… For dette projekt sætter standarder – i hvert fald for hvad der er muligt at realisere i talentarbejdet.  

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
⚽️ Hvor mange 3F Superliga kampe ser du cirka pr. runde?
1
2-3
4-5
Alle
Ingen
Uge 33
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Speciel 2022/2023
Fodbold
FIFA World Cup 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Women's Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
Aarhus Fremad
AB Gladsaxe
AB Tårnby
AC Horsens
AGF
B.93
BK Frem
Brabrand IF
Brøndby IF
Dalum IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
FC Roskilde
Fortuna Hjørring (K)
Frederiksberg Alliancen 2000
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hellerup IK
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Holstebro Boldklub
Hvidovre IF
IF Lyseng
Ishøj IF
Jammerbugt FC
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Middelfart Boldklub
Nykøbing FC
Næsby BK
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
SfB-Oure FA
Silkeborg IF
Skive IK
SønderjyskE
Thisted FC
Vanløse IF
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
VSK Aarhus
Young Boys FD
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
Eintracht Frankfurt
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
EHF EURO (K)
IHF World Cup - Men
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League (K)
EHF European League (H)
EHF European League (K)
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Aalborg Håndbold
Bjerringbro-Silkeborg
GOG Håndbold
Ikast Håndbold
København Håndbold
Nykøbing Falster Håndbold
Odense Håndbold
Skanderborg Aarhus Håndbold (H)
Skjern Håndbold
Team Esbjerg
Viborg HK
Ishockey
Metal Ligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️