Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

NHL 2021 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Håndbold: sporten socialeklasse og DNA

Jeg voksede op i hallerne i og omkring Silkeborg. Som efterkommere af to aktive spillere, var min bror og jeg på slæb i de jyske haller når der skulle trænes og spilles kamp. Duften af harpiks og sved og følelsen af varme haller og fugtige omklædningsrum med elendig udluftning ligger derfor i mit DNA.

Jeg mindes pauserne hvor de voksne flokkedes i cafeteriaet for at proviantere og ryge en halv cigaret, mens vi børn udnyttede de 5 minutter, som de træbeklædte 20 gange 40 meter var tomme og vi stormede ind for, lige at nå at skyde på mål inden næste kamp eller halvleg. Vi stod med stjerner i øjnene og åbne munde, når de lokale helte på deres vej til og fra banen, passerede os på få centimeters afstand.

Jeg startede selv med at spille i en relativ sen alder med at spille i den lokale klub. Senere gik turen til en af de større danske eliteklubber. Første gang stod overfor klubbens store stjerne til træning, står stadigt som et klart minde her ca. 20 år senere. Det var ham der var på landsholdet, i TV og som vi alle så op til.

Jeg var målmand. Da han efter en kontra sprang ind over var set som om tiden stod stille. Jeg husker hans svæv, måden at holde om bolden, ansigtsudtrykket og skuddet. Jeg er i dag helt sikker på, at jeg slet ikke bevægede mig. Jeg stod naglet til gulvet, for i netop det sekund blev jeg ramt af benovelse og stolthed over, hvad jeg havde opnået med et begrænset talent. Det var et magisk sekund.

Fælles for de to klubber var, at alle i og omkring klubben havde rødder i et miljø, hvor pengene blev tjent gennem hårdt arbejde. Nogle var ganske veludannede men der var ingen ”gamle penge” eller ”kulturelite”. Dengang tænkte vi ikke over det. De fleste var i gang med gymnasiale- eller videregående uddannelser. Men det var ikke vigtigt, for det var læderet, harpiksen og trægulvet på 20 gange 40 meter der bandt os sammen.

Ligesom i dag, var håndbolden dengang noget man dyrkede i provinsen. Det var (og er) sportens svar på Kandis og dansktop musik. Der er et enormt publikum, der dog som regel lever i skyggen. Fordi sporten bliver anset for at være bondsk, småborgerlig og noget der skal dyrkes i bolsjestribede trøjer, med tilhørende (alt for) korte shorts, som vores herrelandshold gjorde det i midten af 80’erne. Der er intet hipt, smart eller fint over sporten. Det til trods for, at elitespillerne generelt er veluddannede mennesker, der tager relativt lange videregående uddannelser ved siden af deres sport.

Selvom jeg er emigreret til Sjælland, så er håndbolden aldrig blevet taget ud af mig. Ligesom jeg stadig er en del af sporten. Duften af harpiks, lydene fra gummisåler og fornemmelsen når en læderbold dribles op ad banen er stadig magisk. Glæden ved efter en sejr kan stadig gøre en søndag fantastisk lige som et nederlag kan ødelægge den efterfølgende uge.

Det er uanset, om sporten er en ”klassemarkør” i en social sammenhæng. Det er noget, andre kan bruge som reference i forhold til, at placere mig i en i en social klasse. So be it! Det er en del det, der definerer mig som person og gør mig unik. Som en klog person engang sagde: ”be yourself, because everyone else is taken”... og det er med eller uden harpiks på hænderne. 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️