Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Du må ikke vinde fodboldkampe

I mine (mange) år i fodboldens verden har jeg udelukkende koncentreret mig om ungdomsfodbold, og primært den elitære side af denne. Med ungdomsfodbold mener jeg minimum 15 år på de spillere, jeg har haft med at gøre.

Jeg bliver dog meget, meget harm over DBU Sjællands (det der tidligere hed SBU) nye tiltag på børnefodboldfronten.

Jeg skal starte med at feje for egen dør; jeg har aldrig haft med børnefodbold og gøre, og det eneste jeg selv husker fra mine børnefodboldår, var at vi spillede 7v7. Og jeg husker ærligt talt ikke at have spillet med færre end 14 mand på banen i en udendørs fodboldkamp.

DBU Sjælland indfører nye spilleformer fra August 2014. I tiden efter mine egne børnefodboldår, er jeg usikker på, hvor meget der er sket med kampafviklingen: spilleformer, særregler for diverse lokalunioner osv.

DBU Sjællands bestyrelse har lavet et reglement, der betyder at man i grove træk deler børnefodboldårgangene op i ”U/10 og nedefter” og laver en skillelinje ved ”U/11 + U/12”. Altså, har man lavet to inddelinger i DBU Sjælland. Alle spillere der er under 10 år fra August 2014 spiller én form (denne vender jeg kraftigt tilbage til!) og alle spillere i årgange U/11 og U/12, respektivt, spiller en anden form.

Min fornemmelse omkring dette emne er, at der har været en meget livlig debat i DBU og i DBUs lokalunioner om hvorvidt spillere i de yngste årgange skal spille resultatorienteret fodbold, hvor man måler antal vundne, tabte, uafgjorte kampe og tæller point, som man kender det fra traditionel fodbold. Denne form hedder ”turneringsform” i fagkredse.

Men dét DBU Sjælland har valgt at indføre fra August 2014, er en mere stævnebaseret spilleform. Og hvorfor differerer denne så meget fra normen?

Fra U/10 og nedefter skal der ikke tælles vundne kampe, antal scorede mål, antal point, findes en vinder, etc.!!!

Fra DBU Sjællands officielle meddelelse lyder det slutteligt:

”[…] I stævneformen er der ikke stilling og resultatformidling.”

Altså bliver der ikke målt nogen som helst stilling fra officielt hold. Men betyder dette, at kampene ikke bliver gjort op, når dagen er slut? Slet, slet ikke. Jeg kan sagtens forestille mig situationer, hvor forældre til U/10-spillerne måler kampene indbyrdes og samler informationer fra udfald af alle kampe, som bliver afviklet den givne dag.

 

I praksis betyder stævneform, ifølge min vurdering, at DBU Sjælland samler en gruppe lokalforankrede hold, og så skiftes klubberne til at afholde stævner med de implicerede hold. Og afviklingen går derefter på tur, gerne et par gange per halvsæson.

Spilleformen bliver heller ikke 7v7 – som vi kender det.

Næ, spilleformen bliver derimod spillet 3v3 og 5v5. Og her snakker vi altså 10-årige drenge og piger…

Jeg ser et kæmpe problem i denne form for turneringsafvikling. Som sådan er jeg faktisk kæmpe fan af selve turneringsformen; flere spilleminutter, flere kampe, flere boldberøringer og langt, langt mere udvikling for de unge spillere.

Men dét faktum, at der ikke bliver vundet og tabt kampe er et kæmpe stort problem. De unge skal lære at vinde, og de unge skal lære at tabe. Det er den klart eneste måde, hvorpå vi kan få fremtidige landsholdsspillere – jo, man kan sagtens lære spillere, at det ikke udelukkende handler om at vinde eller tabe, men hvor ender det snart ikke? Hvorfor må 9-10-årige drenge ikke lære, at man godt må vinde fodboldkampe? Eller tabe dem for den sags skyld.

 

Jeg fatter det simpelthen ikke.

Hvad angår spilleformen er jeg lidt todelt – for de helt små purkere, ser jeg det som et kæmpe plus, at de ikke skal spille 7v7, men derimod 3v3 eller 5v5. Igen, dette giver langt, langt flere boldberøringer og kamprelevante aktioner. Udvikling, udvikling, udvikling!

Studier fra blandt andet Tyskland og England (sågar også fra DBU selv) har vist, at spillere der fra en tidlig alder får flere boldberøringer, end deres sidestykker, der får knapt så mange, generelt har en større tilbøjelighed til at blive landsholdsspillere på den lange bane. Flere boldberøringer og flere kamprelevante aktioner er klart vejen frem.

Men at de 9-10-årige ikke skal spille 7v7 (som minimum) er lidt fjernt for mig. Hvad skal de så stille op, når de går fra at spille 5v5 og så til at spille 9v9 eller 11v11 året efter? Et stort arbejde ligger forude for klubberne.

Årgangene U/11 og U/12 skal spille en ”normal” (hvis der er noget, der hedder det i disse tider…) turneringsform, men denne gang spiller man 8v8 i stedet for 9v9. Igen under tesen om ovenstående…

Her har man genindført resultatlister (ja, jeg skrev genindført, for man har tidligere afskaffet resultater i disse ungdomsårgange – håbløst).

Med denne ændring fra August 2014 er vi på vej den rigtige vej – men det kan immervæk også blive en glidebane.

 

At man lærer unge fodboldspillere, at man ikke må vinde eller tabe en fodboldkamp er helt, helt sort i min verden. Og det er måske i virkeligheden her kernen er…

 

(Hele meddelsen fra DBU Sjælland kan læses her)

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️