Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Se vores kaldere - tilføj kampe med ét klik

Håndbold: På vej mod amerikanske tilstande

Der er EM slutrunde i Danmark og vi jubler, sejler og ad åen og er alle rød-hvide helt ind i hjertet. Det er fantastisk. Sjældent har håndbold været så interessant, at selv folk der på ingen måde interesserer sig for sport, tænder for tv og følger med. Over 2 mill mennesker tænder for TV’et og ser gammeldags ’flow tv’ fremfor Netflix og andre streaming tjenester.

Vi er på vej mod tilstande, hvor den nationalsporten udøves i sofaen, af typiske er mere eller mindre overvægtig mennesker, for hvem man dyrker med munden, når man praler om sit lysende talent, der aldrig blev opdaget i ens barndoms år. Nogle vil faktisk snøre løbeskoene eller drage mod det nærmeste motionscenter. Flertallet vil dog vifte med deres kridhvide løbesko, der stadig dufter af ubrugt kunststof og evt. supplere det med en medlemskort til et fornemt motionscenter, der kun er blevet slidt af pungens-/håndtaskens læder. Hold- og konkurrence sport vil være for eliten, ungdommen og børnene. Herunder også håndbolden. Sådan er fremtiden, hvis vi fortsætter i den retning, som kompasset viser lige nu.

Aldrig før har den danske håndbold elite været større, mens saften og kraften løber ud ad bredden. For et stykke tid siden mødte jeg en pige, jeg trænede som U16 spiller. Selvom hun nok ikke havde nogen fremtid som elitespiller, havde hun dengang stadig et vist talent. Men hun fortalte at hun var stoppet med at spille, da hun ”alligevel aldrig bliver god”. Det er først nogle måneder efter, at bemærkningen har sat sig fast, som et tidstypisk eksempel på, hvorfor bredde idrætten sygner hen.

Det er x-faktor generationen. Det handler om, at man skal ses og være unik. Det er ikke nok, at være en del af mængden. Hvor unge tidligere har skabt en identitet ud fra lokalområdet og de lokale foreninger, identificerer de sig i dag med store kommercielle brands som FCK, Brøndby IF, Barcelona, Messi eller Neymar. I al fald når det gælder idræt. Klubber og stjerner er i dag globale kommercielle varemærker. Det er i forhold til disse, at unge i dag identificerer sig. Det er ikke længere den nærmeste gymnastik eller idrætsforening.

Hvis ikke snart foreninger og klubber finder på nye måder, at dyrke håndbolden vil bredden forsvinde. Da vil vi få rigtige amerikanske tilstande, med en fultidsprof. liga og en udviklings-/reserveliga. Den danske model med 3 - 4 divisioner og ligaer og en masse serier, der spiller en organiseret turnering vil være væk. Ligesom USA har i f.eks. basket, hvor der er en stor prof. liga, en næsten lige så stor prof. college liga og en udviklingsdivision. Desuden er der på ungdomssiden nogle mindre ligaer, for de spillere som vi efterfølgende ser i bl.a. Danmark. Der findes ikke nogen overordnet organiseret turnering for motionister, kun nogle få lokale tiltag.

Er det der vi ønsker at ende i Danmark? Måske er jeg blot en håbløs nostalgiker, men jeg mener det vil være en katastrofe. Primært fordi, bredde- og hold idræt tilbyder et alternative måder at vedligeholde sine socialerelationer, set i forhold til sociale medier som Facebook, Twitter, Instagram, Skype osv. Kun nu ind i kampen kære foreninger!

Hvorfor skal man melde sig ind i en forening og betale for en halv eller en hel sæson? Kunne man forestille sig, at de lokale idrætsforeninger kunne samarbejde om, at tilbyde hustandsabonnementer, hvor alle beboere kunne dyrke al den sport de kunne tænke sig for samme en pris. Det kunne være fodbold, håndbold, håndbold fitness, motionscenter, aerobic, dans osv. og tilbuddene så koordineres, så de voksne kunne gå til håndbold fitness mens poderne på U10 eller U12 holdet trænede i den tilstødende hal, de dage de har tid og lyst? 

’All inclusive’ abonnementer er en efterspurgt vare, hvad enten det er ferie rejser, mobilabonnementer, motionscenter abonnementer eller tv pakker. Det har f.eks. Netflix forstået, hvor danskerne skal betale et fast månedligt beløb og herefter kan vælge at se kun de film og tv-serier de ønsker når de ønsker det. Denne tankegang skal foreningerne og klubberne tage sig sammen og få implementeret. Ellers skal de fleste meget snart dreje nøglen om. De der ikke kan eller vil tilpasse sig, vil lide en snarlig og smertefuld død. Tilpas jer til en ny tid og opfind sportsbuffeten!

 

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvad er din foretrukne streamingtjeneste til sport?
Dplay
EurosportPlayer
TV2/PLAY
Viaplay
Anden
Uge 04
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
1. Bundesliga
La Liga
Ligue 1
Major League Soccer
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa League
UEFA Euro 2020
A-League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hobro IK
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
HTH Ligaen
Primo Tours Ligaen
1. Bundesliga Männer
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
EHF EURO (H)
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
National Basketball Association
Andre
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
Viaplay
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️