Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

🟡 Brøndby IF kalender 2022/2023
🥇 UEFA Women's EURO 2022 kalender
🇩🇰 Få 3F Superligaen 2022/2023 i din kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
Klik på kampe/events for mere info
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2022/2023 i din kalender
🏆 Få VM 2022 kampene i din kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
⚽️ Danske 🇩🇰 hold i Europa 2022/2023 kalender
NHL 2022/2023 kalender
⚫️ FC Midtjylland kalender 2022/2023
⚪️ F.C. København kalender 2022/2023
Få overblikket over EHF EURO 2022 (K) ind i din kalender
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
🇮🇹 Serie A 2022/2023 kalender
🏒 Få Metal Ligaen direkte i din kalender
🇩🇪 1. Bundesliga 2022/2023 kalender
🏁 Formel 1 2022 kalender
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2022/2023 i din kalender
🇪🇸 La Liga 2022/2023 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Kampen om Premier League

Denne weekends blogindlæg har været længe undervejs. Rigtig længe faktisk. Og omvendt er det et nærmest religiøst spørgsmål, jeg tager op i dag. 

Jeg har længe overvejet, hvorledes jeg skal vægte mine ord i dagens indlæg, om dagens emne. 

De, der har læst med på bloggen igennem det seneste års tid, ved at jeg er typen, der gør en dyd ud af at dygtiggøre mig indenfor de ting (læs: fodbold) jeg holder mest af, og at jeg synes det er sjovt at være “nørdet” omkring fodbold. Derfor har jeg også et rigtig klart valg, om hvor jeg vil se min Premier League-fodbold. 

Og dette er nemlig emnet i dag. 

Siden TV3 Sport købte rettighederne til at vise fodbold fra den engelske fodboldkampagne, har de desperat forsøgt at genoplive tv-monopolets succes fra 70’erne og helt fra frem til 1998, hvor tv-rettighederne til Premier League-kampe blev for dyre for Danmarks Radio. Men er dette lykkedes? 

Kridter vi scenariet op, har vi to kanaler i Danmark som viser Premier League-fodbold: TV3 Sport (Viasat - ejet af Modern Times Group (MTG)) og 6’eren (ProSiebenSat.1 Media AG og SBS Media). 6’eren startede 1. januar 2009 og har siden dengang nærmest været hovedaktøren på markedet for Premier League-kampe i Danmark. 

Denne dualistiske tvekamp har selvfølgelig også et snært af patriotisme, men det må man som ny “entry’er” af markedet også gør sig klart, og det har TV3 selvfølgelig også haft med i overvejelserne. Men hvordan står danskerne egentligt stillet i forhold til valg af disse to TV-kanaler? 

Den første weekend, hvor begge kanaler var repræsenteret, var omkring den 18-19. august 2013. Her var det første gang at TV3 Sport havde Tipslørdag-konceptet i søen, og denne fik en ganske fin start. 

I gennemsnit så 66.000 danskere TV3 Sport den runde (3 kampe fra PL) og 48.000 så i gennemsnit 6’erens dækning af de samme 3 kampe. 

I en nyligt lukket afstemning på internetavisen BT.dk, havde man spurgt danskerne, hvor de helst så deres fodboldkampe på Tv. Her var spørgsmålet altså ikke om, hvor de så Premier League, men fodbold generelt. Dette er en vigtig skelnen. 

Her fik 6’eren markant flest stemmer, sammenlignet med TV3 Sports kanaler, men igen, var det ikke en “kamp” mellem Premier League-kanalerne. 

Det har desværre ikke været muligt for mig at finde de specifikke data fra denne uvidenskabelige meningstilkendegivelse. 

Men jeg har dog en klar fornemmelse af, at et flertal af danskerne vælger 6’eren, frem for TV3 Sport, hvis der er mulighed for dette (valg af tv-pakke, sendetidspunkter, studie”eksperter”, kommentatorer osv. vil altid spille ind her). 

Men en anden ting der helt 100 % sikkert også spiller ind i valget mellem de to kanaler, er de to kanalers budgetter og deres marketingsstrategi. 

Uden at vide det med sikkerhed, er jeg ret overbevist om, at Viasat med MTG i ryggen har et klart større budget til markedsføring og promovering af egen andedam, end 6’eren har. 

Viasat reklamerer for eksempel med Premier League-kampe på alle deres facebooksider for hver sport, på onside.dk, på viasat.dk, og endda også på Viasat Golf-kanalen (ja, jeg er kæmpe golf fan). Og mange bække små, som man siger. Og det gælder specielt her. 

For hvor har man set en reklame for 6’eren og deres sendetider for Premier League? Ja, nærmest kun på 6’erens egen Tv-kanal og så på deres egen facebookside - men her følger man dem i forvejen, så hvordan får man ellers flere fisk i nettet? (Sofabolds fantastisk oversigt over sendetidspunkter er selvfølgelig også en vigtig spiller - det er klart). 

Igen, det er helt sikkert noget man har gjort sig klart, da man valgte at købe de dyre rettigheder for Viasats side. For 6’eren var en stor spiller, og nærmest dansk monopolist på dette marked, før Viasat købte rettighederne i foråret 2013. 

Skal man entrere dette marked, skal man virkelig også have penge med i ryggen, for at erobre markedsandele og dermed penge ned i kassen, i sidste ende

Nå, nu bliver det subjektivt. Hvor ser jeg så min fodbold fra Premier League? 
Som jeg har skrevet før, muter jeg altid mine kampe, så jeg selv kan danne mig mine tanker, statistikker og afgørelser på kampens dispositioner, uden forstyrrende elementer. Men kunne det så ikke være lige meget, hvor jeg ser dem? Nej, fordi for mig er KLART det vigtigste ikke kampen i sig selv - men det er ordene, der falder før og efter kampen. Og her vinder 6’eren med lææææængder! 

En afdanket badmintonspiller skal ikke være lead in til min fodboldkamp - men en uddannet, nysgerrig journalist må meget gerne være det. Ligeledes findes der andre kloge fodboldpersonligheder end Carsten Werge og co. over fra Viasat. 6’eren tager f.eks. højtuddannede trænere, specialister og andre interessenter med i deres optaktudsendelser. 

Jeg har tit tænkt på, hvorledes jeg skulle beskrive denne dualistiske skelnen mellem de to kanaler. For mig handler det rigtig meget om høj saglighed/faglighed/indsigt vs. populisme og hurtige reklameskilte i bunden af skærmen. Ja, det er ganske vist lidt groft tegnet, men jeg er sikker på, I ved hvem, der er hvem i denne skelnen. 

Jeg aner ikke om 6’eren mister alle rettigheder til Premier League efter denne sæson, og man dermed kun kan se fodbold fra verdens bedste liga på poppede Viasat-kanaler. Men det er helt sikkert, at så snart jeg kan komme til det, ser jeg min fodbold på 6’eren - og det er ikke kun Premier League-kampe. Jeg undgår faktisk Viasats kanaler så ofte, som jeg kan. 

Laver Viasat så ikke nogle gode udsendelser - jo bestemt, men sien er hullet, og masker i sien er store…

Nu har jeg kommet med min subjektive holdning, og jeg kunne egentligt fortsætte i undeligheder. Men jeg vil rigtig gerne høre din holdning. Hvor ser du dine Premier League-kampe? Og ikke mindst hvorfor? 

Byd meget gerne ind. 

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvilken udenlandsk fodboldrække følger du tættest?
1. Bundesliga
Allsvenskan
Eliteserien
Eredivisie
La Liga
Ligue 1
Serie A
Premier League
Anden
Uge 32
annonce
mackabler.dk
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Speciel 2022/2023
Fodbold
FIFA World Cup 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Women's Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
Aarhus Fremad
AB Gladsaxe
AB Tårnby
AC Horsens
AGF
B.93
BK Frem
Brabrand IF
Brøndby IF
Dalum IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
FC Roskilde
Fortuna Hjørring (K)
Frederiksberg Alliancen 2000
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hellerup IK
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Holstebro Boldklub
Hvidovre IF
IF Lyseng
Ishøj IF
Jammerbugt FC
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Middelfart Boldklub
Nykøbing FC
Næsby BK
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
SfB-Oure FA
Silkeborg IF
Skive IK
SønderjyskE
Thisted FC
Vanløse IF
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
VSK Aarhus
Young Boys FD
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
Eintracht Frankfurt
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
EHF EURO (K)
IHF World Cup - Men
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League (K)
EHF European League (H)
EHF European League (K)
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Aalborg Håndbold
Bjerringbro-Silkeborg
GOG Håndbold
Ikast Håndbold
København Håndbold
Nykøbing Falster Håndbold
Odense Håndbold
Skanderborg Aarhus Håndbold (H)
Skjern Håndbold
Team Esbjerg
Viborg HK
Ishockey
Metal Ligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️