Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

🇩🇰 Få 3F Superligaen 2022/2023 i din kalender
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2022/2023 i din kalender
NHL 2022/2023 kalender
⚽️ Danske 🇩🇰 hold i Europa 2022/2023 kalender
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2022/2023 i din kalender
🏆 Få VM 2022 kampene i din kalender
⚪️ F.C. København kalender 2022/2023
Få overblikket over EHF EURO 2022 (K) ind i din kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🇪🇸 La Liga 2022/2023 kalender
🟡 Brøndby IF kalender 2022/2023
🏒 Få Metal Ligaen direkte i din kalender
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
🏁 Formel 1 2022 kalender
🇮🇹 Serie A 2022/2023 kalender
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🥇 UEFA Women's EURO 2022 kalender
⚫️ FC Midtjylland kalender 2022/2023
Klik på kampe/events for mere info
🇩🇪 1. Bundesliga 2022/2023 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Håndbold: 1 mand med en tromme og 14.000 tilskuere

På vej mod Boxen fortalte navigationen nok, at der var ankomst om få minutter. Familien var pakket og Storebæltsbroen krydset. I det begyndende aften mørke, kunne man kun se flade, øde marker gennem bilens ruder. Kun afbrudt af tilfældige fabrikker, som det eneste vidne om civiliseret liv. På bagsædet hyggede ungerne sig med ”Olsen Banden i Jylland” (ja den gamle!). ”Bonderøve!” lyder en begejstret jubel fra bagsædet, da Benny, Egon og Keld udvider deres ordforråd. Meget passende tænker jeg. Inden jeg minder mig selv om, at det altså er her mine barndoms håndbold sko blev slidt. 

Men på en mark i der fjerne begynder dukker en sælsom geometrisk form frem. Markeret med lys i kanterne, kommer den i forvejen imponerende konstruktion til at virke enorm og får de få omkringliggende bygninger til at virke som en smølfe-landsby. Jyde-stoltheden vil ingen ende tage. Bonderøve? Fan’me godt at se, at herovre er der store armbevægelser, idéer og vilje til at realisere drømme. Ikke som på Sjælland, hvor drømmene drukner i bureaukrati, politik og misundelse, så vi stadig ikke har fået en ordentlig arena og Københavnerne trækkes med slidte og dårligt vedligeholdte kommunale haller, som havde deres storheds tid i ’78, da Danmark sidst havde en slutrunde i hanbold. Siden da er det kun blevet til sporadisk vedligeholdelse af det absolut mest nødvendige, så man i dag krydser fingre og håber på det bedste, når man åbner døren indtil en hal.

Kamppladsen er et kapitel for sig selv. Første tanke er: ”så stort er det da heller ikke”. Indtil jeg tilfældigt kommer til at tælle rækkerne mellem os og banen. Det er jo kæmpe stort! Da vi er i god tid, bruger vi et par timer på, at kikke på fanzone osv. Der er en fantastisk stemning i Herning! Det er ikke den masse psykose lignende tilstand, som prægede AG Københavns kampe. Det er fest stemning, glæde og national stolthed. Man bevæger sig mellem Makedonere, Østrigere og Tjekker. Tyskere i fuld THW Kiel og Flensburg HG fan udstyr, kommer glidende forbi en bakke Sushi og en fransk hotdog i hånden. Man ser grin og hører slagsagende på uforståelige sprog. Det er fantastisk og i et skjult øjeblik kniber man en tåre, for det er præcis sådan at håndbold og sport skal være.

Tilbage i arenaen har folk fundet deres pladser. Man kan høre 14.000 glade stemmer snakke i munden på hinanden. Lyset slukkes. Nu skal der være åbnings ceremoni. Ind på banen træder 1 mand med en lille tromme. Havde jeg været 20 år yngre havde jeg nok tænkt: WTF! Men jeg nøjes med at hæve det ene øjenbryn og tænke: ”kom an”. Det er nok den største opgave for en publikums opvarmer jeg endnu har oplevet. Men 1 mand med en tromme og 14.000 tilskuere er åbenbart lig med fest. På 30 sekunder er der banket en stemning op, så da den officielle åbning med dansere, taler, lysshow og Nabiah, går i gang sidder man med tanken: ”send lige ham med trommen ind igen!”

Kuldegysninger og tårer
Efter åbningskampen mellem Østrig og Tjekkiet tikkede uret ned til det, som (næsten) alle 14.000 havde ventet på. Danmark skulle på banen. Jeg har først været til fodbold landskampe, set BIF mod FCK og meget andet. Men jeg har ALDRIG prøvet at stå i en kogende varm hal, høre nationalmelodien og få kuldegysninger når så mange struber brøler med. På storskærmen klippede man over til René Toft Hansen der (sandsynligvis ud af sammenhæng) kikkede ned på de Makedonske spillere, mens han slikkede sig om munden, som kikkede han på en lækker lille aperitif. Kameraet gik videre til øvrige spillere, hvor jeg vil væde med, at spottede en lille tåre eller to i øjenkrogen ved at par af dem. Et magisk øjeblik.

Hele aftenen var magisk. Der var jubel, kuldegysninger og verdensklasse bold. Og så blev der lavet bølger og sejlet op ad åen. To ting jeg ikke har oplevet på et fodbold stadion i 20 år. Det var folkeligt, festligt og beviste at håndbold ER Danmarks nationalsport. Det her befolkningen kan samles, gaderne bliver lagt øde og det som bliver diskuteret over madpakkerne om mandagen. 

På vej tilbage til Sjælland sidder man med en kæmpe følelse af national stolthed. Både som (eksil)jyde, som dansker og som håndbold nørd. Fantastisk at se, hvad håndbold kan være, når det bliver smidt i de rigtige rammer. Som bosat øst for Storebælt har man lyst til, at give en masse mennesker et los i *øven, så de røg til Herning for at opleve, hvad folkelighed er! Prøv at se hvad den brede befolkning vil have! Hvorfor kan vi ikke skabe sådanne rammer herovre? Hvorfor er der ingen folkelighed i København? Det er som om, at des flere Michelin restauranter der findes pr. indbygger des mindre fællesskabs følelse findes der. Hvorfor?

Hvorfor kan vi ikke skabe arrangementer, der kan hive hr. og fru Jensen ind? HVORFOR er ”sejle op ad åen” og folkelighed bare ikke fint nok? Tag dog for pokker til Herning og lær noget af jyderne. Her bruger man det der virker og det så er Tørfisk, Kandis, pølsevogn eller Sushi. Det handler ikke om, at man vil skabe et behov, men at vil tilfredsstille den største efterspørgsel. De er lysår foran os andre, når det handler om at skabe en folkefest og realisere driftige menneskers visioner. Ovre på heden er der plads. Både bogstaveligt men også i overført betydning til, at driftige mennesker med gode idéer og en pose penge, kan realisere deres drømme. Det er Danmarks (ikke så)vilde vesten.

 

 

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvilken udenlandsk fodboldrække følger du tættest?
1. Bundesliga
Allsvenskan
Eliteserien
Eredivisie
La Liga
Ligue 1
Serie A
Premier League
Anden
Uge 32
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Speciel 2022/2023
Fodbold
FIFA World Cup 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Women's Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
Aarhus Fremad
AB Gladsaxe
AB Tårnby
AC Horsens
AGF
B.93
BK Frem
Brabrand IF
Brøndby IF
Dalum IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
FC Roskilde
Fortuna Hjørring (K)
Frederiksberg Alliancen 2000
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hellerup IK
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Holstebro Boldklub
Hvidovre IF
IF Lyseng
Ishøj IF
Jammerbugt FC
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Middelfart Boldklub
Nykøbing FC
Næsby BK
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
SfB-Oure FA
Silkeborg IF
Skive IK
SønderjyskE
Thisted FC
Vanløse IF
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
VSK Aarhus
Young Boys FD
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
Eintracht Frankfurt
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
EHF EURO (K)
IHF World Cup - Men
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League (K)
EHF European League (H)
EHF European League (K)
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Aalborg Håndbold
Bjerringbro-Silkeborg
GOG Håndbold
Ikast Håndbold
København Håndbold
Nykøbing Falster Håndbold
Odense Håndbold
Skanderborg Aarhus Håndbold (H)
Skjern Håndbold
Team Esbjerg
Viborg HK
Ishockey
Metal Ligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️