Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Formel 1 2021 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

2 måneder med #LiveDommer

Søndag den 10. november 2013 var dagen, hvor Dansk Fodbolddommer Union (DFU) lancerede deres service til danske fodboldfans, #LiveDommer. 

En service, der blev sat i verden for at hjælpe de danskere, der sad weekend efter weekend og undrede sig over, hvorfor dommeren i Tv-kampen dømte, som han gjorde. Et format, der ikke ser ned på seeren, der ikke er dommeruddannet, men et format, som simpelthen er ren og skær service fra DFUs side. 

Det fungerer på den måde, at i ugen op til en fodboldrunde (typisk placeret i weekenden, dog også enkelte gange i midtugen) meddeler DFU på deres Facebook- og Twitter-profiler ud, hvilke kampe man har fokus på med #LiveDommer. Inden kampen kan fans og seere indstille sig på, hvilken kamp der er i fokus, og under kampen skriver DFUs teorieksperter så om forskellige hændelser og overvejelserne bag i en fodboldlovmæssig forstand. Under kampen kan menigmand så stille spørgsmål, og DFU kan/vil så respondere på dette ud fra bedste evne. Efter kampen (eller dagen efter) kan fans igen få svar på efterrationaliseringe og uafklarede spørgsmål fra kampen. 

I efteråret 2013 fortalte DFU åbent og ærligt om deres manglende synlighed på sociale medier, og måden hvorpå man kom ud til den danske befolkning (eller rettere, ikke kom ud til den danske befolkning). Man besluttede sig for at sætte en række nye initiativer i søen og #LiveDommer er et af dem. Men hvilket et! 

Som dommeruddannet, med en relativt nørdet, og samtidig forklarende tilgang, er jeg helt vild med konceptet.

Det er en fabelagtig mulighed for menigmand at prøve at forstå, hvor svært det er at træffe de rigtige afgørelser på et splitsekund, hvorledes dommeren beslutter sig, hvorfor han dømmer som han gør, og hvordan han kommunikerer med spillerne undervejs. Og ikke mindst, hvilke forberedelser der sker før kampene fløjtes igang. 

Mediedækningen, da man valgte at lancere konceptet, var også lige i øjet. Jeg husker blandt andet  et interview i P3 i ugen op til, et interview/indslag i TV3 Sports Tipslørdag, samt artikler i rigtig mange skrevne medier. #LiveDommer fik et flot startskud. Der har med sikkerhed også været andre end disse. 

Og konceptet virkede - og gør det til stadighed. Nu præcis 2 måneder efter lanceringen af konceptet, er jeg stadig meget positiv overfor idéen. Jeg har sågar set folk efterlyse yderligere hjælp i kampe, som ikke på forhånd var udvalgt til #LiveDommer-konceptet. 

Selvom mange dommeruddannede også kunne yde næsten den samme service, er der et kæmpe etos bag dette koncept - DFU-logoet. Da Elite-dommere ikke kan/må udtale sig om “egne eller andres kendelser”, er det en fantastisk mulighed for at få svar på sine forundringer over dommerens dispositioner i kampene, men denne gang via “hestens egen mund”, så at sige. 

Selvfølgelig er det en individuel smagssag, om man vil lege hovedløs høne i sofaen hver weekend og råbe efter Tv’et, eller om man vil have en velargumenteret begrundelse over hvorfor dommeren dømmer som han dømmer, men når alt kommer til alt, er dette en rigtig fin måde at introducere fodboldtilskueren til fodboldlovens dejlige, vide rammer. Uden for meget belærende kommunikation, får tilskueren en lille dosis af fodboldloven ind under huden hver gang. Og tænk, hvis man fik smag for at kende loven endnu mere… 

Er det så Superligadommere, der sidder bag tasterne på #LiveDommer? Nej, slet ikke. Det er DFUs aller dygtigste dommerudviklere og de er knivskarpe i al teori. Også den, der måske ikke står eksplicit i fodboldloven - altså fingerspidsfornemmelserne. En rigtig vigtig egenskab, når man dømmer fodbold. 

Dog er det lidt af et habilitetsproblem, som mange sikkert ikke tænker over. De, der sidder bag tasterne, er jo også en del af turneringssystemet i Danmark. De dømmer helt sikkert også selv - og dér, kan (med tryk på “kan”!) der være et habilitetsproblem. 

Men fordelene opvejer i den grad ulemperne! 

Jeg kan ikke huske, om jeg har skrevet det her på bloggen før. 

Men efter jeg selv tog DBU/DFU-dommerkortet tilbage i 2010/2011, fik jeg øjnene op for en anden verden af fodbolden. Og hvilken en. Jeg følte dengang, at jeg skulle ud og være belærende udi fodboldloven, men samtidig på en måde, hvorpå det var til at holde ud. En mere akademisk, uddannende måde. Dette mål blev hurtigt urealiserbart, da jeg i stedet valgte at bruge min nye kompetence i trænerverdenen, men jeg har alligevel fået indfriet det. Og kun på grund af #LiveDommer er dette lykkedes. 

#LiveDommer er belærende på en måde, hvorpå alle kan være med. Både børne- og ungdomstrænere, fodboldtilhængeren og fodboldentusiasten, men i den grad også superligatræneren og superligaspilleren får noget ud af #LiveDommer - og alt sammen på samme tid. Der er altid ender og kanter af fodboldloven, som man enten ikke forstår eller som man har svært ved at praktisere. Og det er det også for uddannede dommere, inklusive mig selv. Ligesom “i det virkelige liv” er alle individuelt tænkende, og derfor har man også sine styrker og svagheder indenfor fodboldens vidensområde. Her mener jeg også, at #LiveDommer bidrager til vidensdelingen. 

Mandag den 13. januar er de sågar med i Fodbold FM på Radio 24 Syv (i anden time). Dette siger lidt om, hvor bredt DFU og #LiveDommer kommer ud. Skønt!

Alt fra hvorledes en ind-/udskiftning skal foregå, til den knivskarpe vurdering, om der var hands i netop dén situation, bliver der taget kærligt, men fast, hånd om hos #LiveDommer. Uddannende, men samtidig med et folkeligt appeal (sagt på godt dansk-engelsk…). Lige som det skal være. 

 

Herfra skal lyde et KÆMPE stort festfyrværkeri af et “tak!” til DFU (og deres kommunikationsafdeling) for at sætte #LiveDommer i søen. For at tage initiativet og chancen med dette sociale eksperiment - for det er i den grad hjulpet på vej af seeren og fodboldentusiasten. Uden spørgsmål, indspark og kommentarer fra menigmand, ville #LiveDommer ikke være, hvad det er i dag godt 2 måneder efter sin start. 

 

Jeg håber på mange, mange flere gode, uddannende oplevelser med #LiveDommer i de kommende år. Der er i den grad potentiale…

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️