Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Bliv klar til NordicBet Ligaen 2020/2021
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Håndbold: Man bliver træt

Jeg bliver simpelthen træt, når enfoldige fodboldnørder, der skal se ned på håndboldsporten. Toppen var da tv kommentator Niels Christian Frederiksen, det ellers anbefalelsesværdige radiopram, FodboldFM udtalte, at kvinde håndbold ikke kunne regnes som sportsgren pga. typen af sponsorerne. Man kan så overveje om Cowey (misforstået ARLA produkt som det danske fodboldlandshold reklamerede for) eller om Tanjas Delicafé (sponsor for Randers FC) er bedre end det håndbolden kan præsentere.

Eller man kan gå skridtet videre og spørge, om sportsgrene der ikke har professionelle heller ikke kvalificerer sig til, at kunne kalde sig en sport? Men Niels Chr. Frederiksen er bare ikke ene om at anse håndbold som en inferiør sport. 

Problemet er størst på Sjælland og i særdeleshed i hovedstadsområdet. Det har ikke noget at gøre med hverken sponsorer, økonomi eller antallet af udøvere. Det er simpelthen fordi håndboldsporten har sin primære opbakning i Jylland og derfor bliver anset som en bonderøvssport for simple mennesker. Håndbold er langt fra så stor som fodbold hver målt på økonomi eller antal udøvere. 

Danmarks nye nationalsport
Ifølge gallup var de 10 mest sete sports begivenheder i 2013 var håndbold kampe, mens 20 af de 25 mest sete sports begivenheder for håndbold (se http://omtv2.tv2.dk/index.php?id=7279). Det danske herre landshold kunne trække 1 mill. seere til relativ ligegyldig træningskamp mod Quatar en sen tirsdag aften, kunne fodbold landsholdet lige hente 1,2 mill. seere til den afgørende EM kval kamp mod Italien. Og så skal det lige bemærkes, at der 5 dage før EM start er solgt 150.000 af 176.000 billetter til kampene. 

Fodbolden bliver over eksponeret i TV. Der blive ofte viste 2 eller 3 kampe samtidigt på kanaler med dansk tale (se bare her på sitet). Hertil kan så lægges de udenlandske, som kan tages via parabol, kabeltv eller streames på nettet. Med andre ord er der masser af seere til fodbold kampene. Men de fordelt ud på en masse forskellige kanaler. Man vælger jo altid den kanal, der viser sit yndlings hold. Samtidig betyder den enorme eksponering af klub fodbold, at ingen længere gider se landsholdene spille, da kampene er på en lavere niveau end det man kan se i Premier League hver weekend. 

Dvs. fodbolden ikke længere er sporten der samler nationen. Så diskussionen bliver, om man skal definere begrebet nationalsport, som den sport der trækker flest seere/tilskuere eller den sport, hvor landsholdene henter mest interesse. Når 1 mill. seere tænder for at se en ligegyldig håndbold træningskamp tirsdag aften kl. 22, vil jeg til en hver tid kalde det for den nye national sport. I al fald udenfor Københavns området!

Så helt ærlig I kære fodboldnørder: få hovedet  ud af *øven! Vågn op og erkend, der folk der brænder og har passion for andre ting. Jeg følger også fodbold. Jeg har holdt med Brøndby IF i over 20 år og har en særlig plads i mit hjerte for Liverpool FC. Men jeg har først og fremmest en passion for intensiteten, tempoet og deltaljerne i håndbold. Både hos herrer og damer.  Det er fantastisk at overvære en intens håndboldkamp i en udsolgt Brøndby hal! Der er sjældent de store skuespils præstationer, når modstanderen kommer i nærheden af noget der ligner en tackling. Men til gengæld er der rå fight, tempo og intensitet.

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvor besøger du sofabold.dk fra?
København
Øvrig Sjælland
Fyn
Nordjylland
Midtjylland
Vestjylland
Sønderjylland
Bornholm
Øvrige øer
Uge 40
annonce
mackabler.dk
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
1. Bundesliga
La Liga
Ligue 1
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa League
UEFA Euro 2020
A-League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hobro IK
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
FC Bayern München
A.C. Milan
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
Primo Tours Ligaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
EHF European League (H)
EHF EURO (K)
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
National Hockey League
Basketball
National Basketball Association
Andre
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️