Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få 3F Superligaen 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Ros til Politiken: Fokus på børnefiskeri i Danmark

Man skal også huske at rose.

Når jeg skriver blogindlæg til Sofabold, er der oftest fokus på dårligdomme og syge patienter inden for fodboldens ellers smukke verden. Men i dag gør jeg en undtagelse. Og det har jeg det egentligt fint med. 

Undtagelsen er dog ikke så stor igen. Jeg får de pessimistiske briller på igen senere i dette indlæg. 

I den forgangne uge har Politiken kørt en temauge om talentrov i dansk fodbold. Et emne jeg har skrevet om utallige gange. 

Og hvor er det dog dejligt, at der endeligt kommer lidt større fokus på det. Desværre har det ikke buldret og larmet så meget, som det ellers berettiger.

Poltiken har i den forgangne uge sat fokus på danske storklubbers fokus på at hente og støvsuge de bedste unge spillere (helt ned til 9 år) i de lokale klubber, samt i moderklubberne til de større klubber i dansk fodbold. Man har haft temaet kørende både på print og på politiken.dk

Derudover satte man også fokus på selve talentarbejdet og jagten på danske talenter i/af udenlandske klubber. 

Grundet Uefas regel om “ejenudviklede spillere”, som jeg også har belæret om flere gange herinde, jagter udenlandske klubber - især de helt store (Chelsea, Bayern Munchen, Juventus etc.) - danske spillere helt ned til 15 års alderen.

Men dét jeg finder allermest interessant er jagten, der foregår herhjemme. Det er skønt, at der endeligt (!!!) kommer lidt fokus herpå. For den foregår - og den foregår fuldstændig, som man hører i artiklerne i Politikens aviser. Og endda mere til! 

Danske storklubber som Brøndby, FC København og FC Nordsjælland (og helt sikkert endnu flere) jagter da også små drengespillere helt ned til 8-9-10 års alderen. Uden tvivl. 

Jeg har trænet drenge helt ned til 7 år, som har taget væk fra deres lokale klub, for at komme til en større og mere prestigefuld klub og træne. Kun for at leve drømmen om at blive fuldtidsprofessionel. Men, som jeg har skrevet om før, er nåleøjet utroligt smalt. Nærmest ikke-eksisterende. For eksempel var den føromtalte, udvalgte gruppe af 7-årige drenge ikke engang kommet ind på klubbens akademi endnu. Og der var længe til dét skete…

Hvem, med respekt for sig selv, kan udtale som om, om en 7-årig bliver landsholdsspiller? Ingen. 

Det problematiske i denne talentjagt er, at storklubberne ofte henter utallige spillere til såkaldte “auditions” og de, der ikke kommer på holdet i storklubben, bliver bare smidt hjem igen. Uden at blive tage hånd om. Det, der er mere nedværdigende, er at de bliver lovet guld og grønne skove, og så sker der ingenting. Jeg selv har oplevet det helt personligt, og hvad enten storklubberne vil indrømme dette eller ej, er det nøjagtigt hvad der sker. 

Jeg læste endda i én af artiklerne, at klubber som de ovennævnte direkte benægtede, at dette foregik. Og det er løgn. Helt lodret… 

De konkrete, fældende historier holder jeg mig fra at skrive her. Der er mange rådne kar i ungdoms- og seriefodbold, for den sags skyld. Rigtig mange…

En anden side af sagen er, at de større klubber “tager” spillere fra de små, lokale klubber, uden nogle er vidende om dette. Ingen træner, ingen overordnet sportslig ansvarlig og ingen forældre får lov til at tage den indledende dialog mellem ny klub og spiller. Ikke i alle tilfælde i hvert fald. 

Omvendt, kan man være helt sikker på, 9 ud af 10 breddeklubbers førsteholdsspillere i ungdomsrækkerne er i en eller anden form for “database” hos en af storklubberne i Danmark. Overraskende så godt netværket er. Eller nærmere; foruroligende. 

Når vi snakker om at “narre” unge spillere (og især deres forældre), har jeg også oplevet, at spillere og deres forældre tager til træning i en storklub 35-50 kilometer væk fra deres hjem/skole/arbejde, for at møde op til træning, med træningsstart klokken 15.00 - 2-3 gange om ugen på udvalgte specifikke hold - og dette er altså uden om holdendes egne træninger, som ofte er efter specialtræningen.

Forestil jer, at man har taget denne vej 2-3 gange om ugen i op til 3 år, og man så ikke kommer på U/15- eller U/17-ligaholdet i den specifikke storklub… Det er mange timer “spildt” og især mange penge brugt i transport… 

Vores Kulturminister Marianne Jelved, som også er sportens minister (… håbløst…), har også sagt nogle ord i Politikens kampagne omkring talentrov. Men her, som så mange gange før, blev der intet konkret sagt og der blev igen talt i floskler. Igen; håbløst. 

Politiken kunne ligeledes skrive i denne uge, som vi er flere der vidste, at hos spilleragenterne er hver fjerde mellem 15 og 18 år gamle. Dette gøres for at “sikre den næste Christian Eriksen”, som Politiken skriver. Det giver god mening, da der her kan være en potentiel guldgrube og dermed en økonomisk sikring. 

Men det spændende ved dette er, at tendensen er stigende. Og den er steget markant bare inden for de seneste par år. Finanskrise samt større talentfokus er selvfølgelig nogle af årsagerne. Og efterspørgslen efter disse unge talenter går kun én vej: op!

Man skal dog ikke kun tage dette for “dårlige” varer. Der kan ligge en rådgivningsmæssig gevinst, ved at en ung spiller tilknyttes til et agentfirma. Eksemplerne på dette er mange, også bare på de transfers man har set med unge spillere i 2013. 

Men hvad er problemet i, at storklubberne går på “Børnefiskeri” blandt de 9-12-årige? Jo, det er imod DBUs regler. Og det er i virkeligheden her problemet ligger. 

Personligt skal der lyde en kæmpe ros til Politikens sportsredaktion, og et stort tak, for at sætte fokus på disse problemer. Dog skal det siges, at de ikke har gjort meget for at promovere dette. Og det er måske ikke sportsredaktionens skyld. F.eks. har man ikke samlet alle artiklerne i denne serie på politiken.dk og man har ikke set noget på forsiden om dette. Alle historierne ligger blandt de andre sportshistorier på politiken.dk.

For mig er dette fuldstændigt uforståeligt. 

Alle artiklerne kan læses (hvis I selv kan finde dem) på politiken.dk/sport.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️