Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2022/2023 i din kalender
🇩🇰 Få 3F Superligaen 2022/2023 i din kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
⚽️ Danske 🇩🇰 hold i Europa 2022/2023 kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
🇮🇹 Serie A 2022/2023 kalender
NHL 2022/2023 kalender
🟡 Brøndby IF kalender 2022/2023
⚫️ FC Midtjylland kalender 2022/2023
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
⚪️ F.C. København kalender 2022/2023
🏁 Formel 1 2022 kalender
🏆 Få VM 2022 kampene i din kalender
🇩🇪 1. Bundesliga 2022/2023 kalender
Klik på kampe/events for mere info
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2022/2023 i din kalender
🏒 Få Metal Ligaen direkte i din kalender
🥇 UEFA Women's EURO 2022 kalender
Få overblikket over EHF EURO 2022 (K) ind i din kalender
🇪🇸 La Liga 2022/2023 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Ros til Politiken: Fokus på børnefiskeri i Danmark

Man skal også huske at rose.

Når jeg skriver blogindlæg til Sofabold, er der oftest fokus på dårligdomme og syge patienter inden for fodboldens ellers smukke verden. Men i dag gør jeg en undtagelse. Og det har jeg det egentligt fint med. 

Undtagelsen er dog ikke så stor igen. Jeg får de pessimistiske briller på igen senere i dette indlæg. 

I den forgangne uge har Politiken kørt en temauge om talentrov i dansk fodbold. Et emne jeg har skrevet om utallige gange. 

Og hvor er det dog dejligt, at der endeligt kommer lidt større fokus på det. Desværre har det ikke buldret og larmet så meget, som det ellers berettiger.

Poltiken har i den forgangne uge sat fokus på danske storklubbers fokus på at hente og støvsuge de bedste unge spillere (helt ned til 9 år) i de lokale klubber, samt i moderklubberne til de større klubber i dansk fodbold. Man har haft temaet kørende både på print og på politiken.dk

Derudover satte man også fokus på selve talentarbejdet og jagten på danske talenter i/af udenlandske klubber. 

Grundet Uefas regel om “ejenudviklede spillere”, som jeg også har belæret om flere gange herinde, jagter udenlandske klubber - især de helt store (Chelsea, Bayern Munchen, Juventus etc.) - danske spillere helt ned til 15 års alderen.

Men dét jeg finder allermest interessant er jagten, der foregår herhjemme. Det er skønt, at der endeligt (!!!) kommer lidt fokus herpå. For den foregår - og den foregår fuldstændig, som man hører i artiklerne i Politikens aviser. Og endda mere til! 

Danske storklubber som Brøndby, FC København og FC Nordsjælland (og helt sikkert endnu flere) jagter da også små drengespillere helt ned til 8-9-10 års alderen. Uden tvivl. 

Jeg har trænet drenge helt ned til 7 år, som har taget væk fra deres lokale klub, for at komme til en større og mere prestigefuld klub og træne. Kun for at leve drømmen om at blive fuldtidsprofessionel. Men, som jeg har skrevet om før, er nåleøjet utroligt smalt. Nærmest ikke-eksisterende. For eksempel var den føromtalte, udvalgte gruppe af 7-årige drenge ikke engang kommet ind på klubbens akademi endnu. Og der var længe til dét skete…

Hvem, med respekt for sig selv, kan udtale som om, om en 7-årig bliver landsholdsspiller? Ingen. 

Det problematiske i denne talentjagt er, at storklubberne ofte henter utallige spillere til såkaldte “auditions” og de, der ikke kommer på holdet i storklubben, bliver bare smidt hjem igen. Uden at blive tage hånd om. Det, der er mere nedværdigende, er at de bliver lovet guld og grønne skove, og så sker der ingenting. Jeg selv har oplevet det helt personligt, og hvad enten storklubberne vil indrømme dette eller ej, er det nøjagtigt hvad der sker. 

Jeg læste endda i én af artiklerne, at klubber som de ovennævnte direkte benægtede, at dette foregik. Og det er løgn. Helt lodret… 

De konkrete, fældende historier holder jeg mig fra at skrive her. Der er mange rådne kar i ungdoms- og seriefodbold, for den sags skyld. Rigtig mange…

En anden side af sagen er, at de større klubber “tager” spillere fra de små, lokale klubber, uden nogle er vidende om dette. Ingen træner, ingen overordnet sportslig ansvarlig og ingen forældre får lov til at tage den indledende dialog mellem ny klub og spiller. Ikke i alle tilfælde i hvert fald. 

Omvendt, kan man være helt sikker på, 9 ud af 10 breddeklubbers førsteholdsspillere i ungdomsrækkerne er i en eller anden form for “database” hos en af storklubberne i Danmark. Overraskende så godt netværket er. Eller nærmere; foruroligende. 

Når vi snakker om at “narre” unge spillere (og især deres forældre), har jeg også oplevet, at spillere og deres forældre tager til træning i en storklub 35-50 kilometer væk fra deres hjem/skole/arbejde, for at møde op til træning, med træningsstart klokken 15.00 - 2-3 gange om ugen på udvalgte specifikke hold - og dette er altså uden om holdendes egne træninger, som ofte er efter specialtræningen.

Forestil jer, at man har taget denne vej 2-3 gange om ugen i op til 3 år, og man så ikke kommer på U/15- eller U/17-ligaholdet i den specifikke storklub… Det er mange timer “spildt” og især mange penge brugt i transport… 

Vores Kulturminister Marianne Jelved, som også er sportens minister (… håbløst…), har også sagt nogle ord i Politikens kampagne omkring talentrov. Men her, som så mange gange før, blev der intet konkret sagt og der blev igen talt i floskler. Igen; håbløst. 

Politiken kunne ligeledes skrive i denne uge, som vi er flere der vidste, at hos spilleragenterne er hver fjerde mellem 15 og 18 år gamle. Dette gøres for at “sikre den næste Christian Eriksen”, som Politiken skriver. Det giver god mening, da der her kan være en potentiel guldgrube og dermed en økonomisk sikring. 

Men det spændende ved dette er, at tendensen er stigende. Og den er steget markant bare inden for de seneste par år. Finanskrise samt større talentfokus er selvfølgelig nogle af årsagerne. Og efterspørgslen efter disse unge talenter går kun én vej: op!

Man skal dog ikke kun tage dette for “dårlige” varer. Der kan ligge en rådgivningsmæssig gevinst, ved at en ung spiller tilknyttes til et agentfirma. Eksemplerne på dette er mange, også bare på de transfers man har set med unge spillere i 2013. 

Men hvad er problemet i, at storklubberne går på “Børnefiskeri” blandt de 9-12-årige? Jo, det er imod DBUs regler. Og det er i virkeligheden her problemet ligger. 

Personligt skal der lyde en kæmpe ros til Politikens sportsredaktion, og et stort tak, for at sætte fokus på disse problemer. Dog skal det siges, at de ikke har gjort meget for at promovere dette. Og det er måske ikke sportsredaktionens skyld. F.eks. har man ikke samlet alle artiklerne i denne serie på politiken.dk og man har ikke set noget på forsiden om dette. Alle historierne ligger blandt de andre sportshistorier på politiken.dk.

For mig er dette fuldstændigt uforståeligt. 

Alle artiklerne kan læses (hvis I selv kan finde dem) på politiken.dk/sport.

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvilken udenlandsk fodboldrække følger du tættest?
1. Bundesliga
Allsvenskan
Eliteserien
Eredivisie
La Liga
Ligue 1
Serie A
Premier League
Anden
Uge 32
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Speciel 2022/2023
Fodbold
FIFA World Cup 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Women's Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
Aarhus Fremad
AB Gladsaxe
AB Tårnby
AC Horsens
AGF
B.93
BK Frem
Brabrand IF
Brøndby IF
Dalum IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
FC Roskilde
Fortuna Hjørring (K)
Frederiksberg Alliancen 2000
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hellerup IK
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Holstebro Boldklub
Hvidovre IF
IF Lyseng
Ishøj IF
Jammerbugt FC
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Middelfart Boldklub
Nykøbing FC
Næsby BK
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
SfB-Oure FA
Silkeborg IF
Skive IK
SønderjyskE
Thisted FC
Vanløse IF
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
VSK Aarhus
Young Boys FD
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
Eintracht Frankfurt
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
EHF EURO (K)
IHF World Cup - Men
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League (K)
EHF European League (H)
EHF European League (K)
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Aalborg Håndbold
Bjerringbro-Silkeborg
GOG Håndbold
Ikast Håndbold
København Håndbold
Nykøbing Falster Håndbold
Odense Håndbold
Skanderborg Aarhus Håndbold (H)
Skjern Håndbold
Team Esbjerg
Viborg HK
Ishockey
Metal Ligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️