Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

NHL 2021 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Verdens bedste venstre back er død

Brasilien er blevet en stor personlighed fattigere efter at Nilton Santos afgik ved døden denne onsdag kl. 15.50. Den 88-årige venstre back spillede 75 kampe for det brasilianske landshold, og han var med på det berømte hold med Pelé og Garrincha, som på svensk grund i 1958 sikrede sambalandet sit første verdensmesterskab. Det var en bedrift, som Nilton Santos & Co. gentog i Chile i 1962.

Nilton Santos spillede hele sit liv i Rio-klubben Botafogo, hvor det blev til 729 kampe på 16 år og et hav af titler. Han var en af de første backs, som gik med frem for at danne overtal og slå indlæg, og Botafogo-spilleren fik hurtigt tilnavnet 'Fodboldens Encyklopædi', fordi han nærmest var komplet som fodboldspiller.

Venskabet mellem Nilton Santos og Garrincha er et kapitel for sig. Det var Nilton Santos, som lagde det sidste og afgørende ord ind, da Garrincha fik sin første professionelle kontrakt i Botafogo. Historien fortæller, at Garrincha til en testkamp startede med at lave tunnel på landsholdsspilleren, og den skævbenede wing fortsatte med at drive gæk med Nilton Santos, som godt nok var lidt bagstiv, men alligevel...

Nilton Santos havde dog ikke flere tømmermand end at han efter matchen gik direkte til den sportslige ledelse og forlangte at man skrev med Garrincha her og nu. Ham havde Nilton Santos nemlig ikke lyst til at spille overfor igen.

Duellen mellem 'Fodboldens Encyklopædi' og Garrincha udviklede sig til et hjerteligt venskab, og det var mange gange Nilton Santos, som tog hånd om superdribleren, som uden for banen havde store problemer med disciplinen, alkoholen og alt for mange damebekendskaber. Jeg havde selv æren at møde Nilton Santos i 2005 i forbindelse med en fodboldtur til Rio de Janeiro.

Med i rejsegruppen var Ulf Lindberg, som er resultatet af et kort møde mellem Garrincha og en ukendt svensk stuepige, da 'Fogo' var på træningslejr i Sverige i 1959. Nilton Santos mødte trods svækkelse op for at hilse på denne ukendte Ulf, og tårerne løb ned af kinderne, da han så denne svensker, som på mange fysiske områder ligner sin berømte far. 

Nilton Santos af FIFA blev kåret til verdens gennem tidernes bedste venstre back. En fortjent hyldest til en hædersmand, som fik en trist exit fra denne verden. Alzheimer er ikke en sjov størrelse, og sygdommen ødelagde de sidste 5 år af Nilton Santos' liv. I lørdags blev stjernespilleren indlagt med åndedrætsbesvær, og i dag fik denne store fodboldspiller så endelig hvile.  

En af de helt store brasilianske fodboldspillere er nu væk, og han kan nu slutte sig til personer som Arthur Friedenreich, Leônidas da Silva, Garrincha og andre brasilianske legender i fodboldhimlen. Forhåbentligt kommer Nilton Santos ikke til at spille over for Garrincha, men hvis han gør, skal han nok samle benene lidt mere end dengang tilbage i 1953. Det kan ikke blive andet end sand fodboldfest deroppe.

RIP, Nilton Santos

 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️