Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

⚽️ Danske 🇩🇰 hold i Europa 2022/2023 kalender
🏒 Få Metal Ligaen direkte i din kalender
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2022/2023 i din kalender
🏁 Formel 1 2022 kalender
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2022/2023 i din kalender
🇩🇰 Få 3F Superligaen 2022/2023 i din kalender
🇪🇸 La Liga 2022/2023 kalender
Klik på kampe/events for mere info
🏆 Få VM 2022 kampene i din kalender
🥇 UEFA Women's EURO 2022 kalender
🟡 Brøndby IF kalender 2022/2023
NHL 2022/2023 kalender
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
Få overblikket over EHF EURO 2022 (K) ind i din kalender
⚫️ FC Midtjylland kalender 2022/2023
⚪️ F.C. København kalender 2022/2023
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🇩🇪 1. Bundesliga 2022/2023 kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🇮🇹 Serie A 2022/2023 kalender
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

ANALYSE: UEFA Champions League 2012/2013

Har du fulgt med her på bloggen gennem det seneste års tid, ved du, at der er langt mellem de mere nørdede emner. Desværre! Men tid er en knap ressource. 

I dag tager jeg revanche! 

Lige som UEFA udgiver UEFA EURO Technical Report efter hvert Europamesterskab, udgiver fodboldmastodonten også sådan en skikkelse efter hver Champions League-sæson. 

(Jeg linker til hele UEFA Champions League Technical Report 2012/2013 til sidst i indlægget).

Uden yderligere introduktion om hvad dette fænomen er, vil jeg henvise til mit tidligere indlæg, netop omkring UEFA EURO Technical Report, og ellers gå i gang med en relativt dybdegående analyse af UEFA Champions League-turneringen 2012/2013. I linket kan I også læse hvad denne Technical Report egentligt er. 

MÅL!!!
Det første emner jeg tager op er det at score mål. Det er vel ret beset dét spillet handler om. 

Aldrig nogensinde før, har der været scoret så mange mål i en ChL-kampagne, som der blev i sæsonen 2012/2013. Her blev der scoret 368 mål i 125 kampe - altså et snit på 2,94 mål pr. kamp. 

Dette er altså det højeste gennemsnit nogensinde. Og dette tal slår den hidtidige rekord fra 2000/2001-sæsonen, hvor der blev scoret 449 mål i 157 kampe - altså et snit på 2,86 mål pr. kamp.

Kigger vi på nedenstående billede, kan vi se fordelingen af de 368 mål, der blev scoret i den forgangende ChL-kampagne. 

Dét jeg ligger rigtig meget mærke til, er antallet og andelen af mål, scoret efter standardsituationer. Her ser vi, at det totale antal mål efter en standardsituation (7-sekundsreglen) er 75. Vi får altså en andel af alle mål, som er scoret efter en standardsituation på 20,38. 

Altså passer fodboldens uskrevne tommelfingerregel om, at hvert trejde mål er scoret på en standardsituation altså ikke. Her er vi under dette niveau. 

 

Derudover kan vi se, at 58 af målene (15,76%) er scoret efter et indlæg, 48 af målene (13,04%) er scoret efter kombinerede afleveringer (spil på 3. mand og simple afleveringer på førsteberøringer) og at der f.eks. er scoret 7 mål (1,90%) på baggrund af en decideret forsvarsfejl. 

Kigger vi på standardsituationerne er UEFA ganske imponerede over vores danske Mikkel Beckmann, da han scorede i Parken på direkte frispark mod Juventus. Her fremhæves det, at han var én af de få, der var i stand til at sparke så elegant til bolden, hvormens han nærmest ikke regnes for ret god til dette (Altså i følge UEFA - dette er deres ord!). Om dette er en ros, eller hvad; det må man selv bedømme. 

Kigger vi på, hvornår målene blev scoret ser fordelingen således ud: 

 

Her ser vi, at den største andel af målene blev scoret i tidsperioden fra det 76. til det 90. minut. Her blev 66 af de 368 mål scoret. Bemærkelsesværdigt er det dog, at der blev scoret hele 22 mål i tillægstiden efter anden halvleg og kun 7 mål i tillægstiden efter første halvleg. Hvem sagde at fodbold ikke handlede om mentale færdigheder? 

Apropros dette - med mentalitet og målscoring - har UEFA lavet følgende opgørelse: Hvilken betydning har det haft, at ét hold har scoret kampens første mål? Resultatet kan ses her:

 

Her kan vi se, at i 2 ud af 3 kampe, hvor ens hold scorer første mål i kampen, så vinder ens hold kampen. Kun i 12% af de kampe, hvor man har scoret første mål, har man tabt kampen. 

Altså er det ikke uden betydning, hvem der scorer første mål (i hvert fald ikke ud fra et “Alt andet lige”-synspunkt). 

Nå, hvordan stod det så til med FC Nordsjælland i Champions League, tænker du nok. Ja, det var i hvert fald ikke ret godt. Faktisk var FC Nordsjælland et dårligst præsterende hold, rent offensivt, ud fra følgende: 

 

Skal vi ikke bare lade den ligge dér? Tallene taler sit tydelige sprog. 

Fysiske præstation og kapacitet
Kigger vi på, hvorledes de enkelte hold og spillere har præsteret i et mere fysiologisk øjemed, finder vi en lidt anden interessant statistik. 

En af de mere let-spiselige siger, at Benfica var dét hold, der forsøgte flest gange med indlæg pr. kamp. Hele 20,83 indlæg forsøgte deres kantspillere sig med i hver kamp. Det er rigtig mange! 

Dét hold, der var mest effektivt, i forhold til, hvor mange succesfulde indlæg holdet havde, var AC Milan. De forsøgte sig i gennemsnit med 15,50 indlæg pr. kamp og de havde en succesrate på 42%. Dog har de ikke været ret effektive bagefter selve indlægget var blevet slået - de scorede kun 9 mål i hele ChL-sæsonen sidste år.

Kigger vi på holdendes løbekapacitet, kan vi hurtigt se at AFC Ajax var det hold, der løb flest metre pr. kamp sidste år. Hollænderne løb hele 122.616 meter pr. kamp - altså godt 122 kilometer pr. kamp fordelt på alle 11 spillere.

Dortmund kommer på “andenpladsen”, med godt 1.000 meter mindre pr. kamp. 

Og her kan vi vidst godt være stolte igen. 

Christian Eriksen var den spiller, der løb flest metre pr. kamp, hvis man ser det som “metre pr. minut” (eller Metres “on the clock”, som UEFA kalder det). Christian Eriksen løb godt 144,79 meter pr. minut i alle hans spilleminutter. 

Lionel Messi ramte gennemsnitsværdien på 76,75 meter pr. minut - har spillestil og løbevillighed noget med hinanden at gøre? Næppe… 

I UEFAs report skriver de flere sider om hændelsen i Parken, hvor Shakhtar Donetsks Luiz Adriano løb ned og scorede i et halv-tomt mål, efter en fair play-situation. Denne hændelse kender vi alle. 

Et modent forsøg på at rode bod… 

Boldbesiddelse
Inden vi slutter dette blogindlæg af, skal vi lige have boldbesiddelsen med ind over. 

Kigger vi på nedenstående statistik er det sjovt at se, at der slet ikke er nogen bemærkelsesværdig korrelation mellem dét at have bolden meget (relativt) og at gå videre fra gruppespillet: 

 

Både Ajax, Machester City, Braga, Montpellier, Chelsea og Zenit Sankt Petersborg havde bolden over halvdelen af tiden i deres respektive kampe, men gik altså ikke videre fra gruppespillet. Dette må nærmest være signifikant!

UEFA nævner faktisk DBUs “Den Røde Tråd” i uddannelsen af spillere og trænere. Der er et helt afsnit om dette, og måden DBU uddanner danske trænere på i forhold til at possession er et vigtigt emne… Og derudover roser UEFA os for at have deciderede angrebstrænere, specialiserede teams omkring holdende indenfor flere forskellige emner. 

Der bliver lagt mærke til DBUs fremragende arbejde. 

Og når vi snakker possession, var Barcelona selvfølgelig det hold med flest succesfulde pasninger. Hele 83% af alle pasninger i ramte en medspiller - i gennemsnit! 

Disciplinær-statistik og Offsides
Der er blevet givet 8.054 advarsler i Champions League siden UEFA startede med at opgøre Technical Report i 1994. 

Denne sæson har været den næsthårdest spillede sæson, hvis man kigger på uddelte advarsler pr. kamp. 

Faktisk er der blevet givet hele 4,38 gule kort pr. kamp i denne sæson - og dette er kun overgået af sidste sæson, hvor der blev uddelt 4,39 advarsler pr. kamp. (Faktisk blev der givet 549 advarsler sidste år, og 548 advarsler i denne sæson!). Hele statistikken kan ses her: 

 

Men er det så i virkeligheden et udtryk for at holdene spiller hårdere, som jeg skrev før? 

UEFA nævner selv nogle væsentlige årsager til denne trendstigning. Rigtig interessant! 

UEFA nævner at i moderne fodbold agerer den forreste spids (eller de to forreste) også første mand i den defensive organisation. Altså er der større tendens til at angriberne også opsamler en advarsel hist og her. 

Derudover skriver UEFA også at i takt med at linjedommerne er blevet dygtigere, og spillet går hurtigere, må det antages at linjedommerne er blevet bedre til at se de små frispark, og at de er blevet bedre til at se de detaljer, der afgør om der skal uddeles en advarsel eller ej. 

Ydermere kan man vel “fremskrive” denne trend, hvis man tager faktummet omkring 5. og 6. dommere med (Eller mållinjedommere, som det retteligt hedder). 

(Derudover skal man huske på, at statistik kun er - ja - statistik. Det er et fremragende redskab til at fremvise trends og tendenser, men der er mange forhold, man ikke altid får med). 

Dét hold, der har været mest bisset har klart været FC Spartak Moskva (18,17 frispark pr. kamp) og i bunden ligger FC Barcelona (9,17). Generelt kan det siges, at de hold, der når længst i turneringen har færre frispark begået pr. kamp, end hold der ryger ud tidligt i turneringen. 

Og omvendt kan man sige, at hold der har bolden meget, har også en markant mindre incitament til at begå frispark - alt andet lige! 

Kigger vi på offside-statistikken kan vi se, at Manchester City er dét hold, der flest gange bliver dømt offside pr. kamp (blå) og omvendt er et af de hold, hvor færrest hold bliver dømt offside pr. kamp (grå). Omvendt kan vi se, at FC Nordsjælland var klart det hold, der flest gange fik modstanderen til at løbe offside! Markant afstand til den næste i rækken; RSC Anderlecht. 

 

Derudover nævner UEFA i deres Technical Report, at Zlatan Ibrahimovic er den spiller der med afstand er blevet dømt offside mest pr. kamp (21)! Og dette blev han også sidste år igen (17). 

(Hvem sagde stor næse…?). 

Og ikke nok med det…
Det som jeg har skrevet her i bloggen, er kun et lille uddrag af den fantastiske opgørelse UEFA har lavet. Der er meget, meget (!), mere at komme efter. 

Holdspecifikke statistikker, opstillinger, afslutninger, afleveringer, berøringer osv. Et eksempel på dette er indsat nedenfor med vores danske kombattanter (Nej, man kan ikke se så meget af det): 

 

Jeg linker til hele UEFA Champions League Technical Report 2012/2013 her

 

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvilken udenlandsk fodboldrække følger du tættest?
1. Bundesliga
Allsvenskan
Eliteserien
Eredivisie
La Liga
Ligue 1
Serie A
Premier League
Anden
Uge 32
mackabler.dk
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Speciel 2022/2023
Fodbold
FIFA World Cup 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Women's Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
Aarhus Fremad
AB Gladsaxe
AB Tårnby
AC Horsens
AGF
B.93
BK Frem
Brabrand IF
Brøndby IF
Dalum IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
FC Roskilde
Fortuna Hjørring (K)
Frederiksberg Alliancen 2000
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hellerup IK
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Holstebro Boldklub
Hvidovre IF
IF Lyseng
Ishøj IF
Jammerbugt FC
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Middelfart Boldklub
Nykøbing FC
Næsby BK
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
SfB-Oure FA
Silkeborg IF
Skive IK
SønderjyskE
Thisted FC
Vanløse IF
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
VSK Aarhus
Young Boys FD
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
Eintracht Frankfurt
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
EHF EURO (K)
IHF World Cup - Men
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League (K)
EHF European League (H)
EHF European League (K)
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Aalborg Håndbold
Bjerringbro-Silkeborg
GOG Håndbold
Ikast Håndbold
København Håndbold
Nykøbing Falster Håndbold
Odense Håndbold
Skanderborg Aarhus Håndbold (H)
Skjern Håndbold
Team Esbjerg
Viborg HK
Ishockey
Metal Ligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
lozad
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️