Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få 3F Superligaen 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Kampafvikling vs. kampudvikling

Overskriften er ganske vidst lidt catchy, men jeg er sikker på at den giver mening alligevel. 

I denne weekend skulle Marienlyst spille hjemme mod Hobro i den danske 1. Division. Og jeg skriver netop “skulle”, idet kampen blev aflyst grundet dårlig bane. 

Marienlyst (ikke Marielyst på Falster) som benytter Odense Atletikstadion som hjemmebane, valgte at aflyse weekendens kamp grundet en rugbykamp ugen forinden. 

Rugbykampen havde tæret så hårdt på græsbanen i Odense, at man simpelthen ikke kunne afvikle fodboldkampen godt en uge efter. 

Dette fik mig til at tænke på min egen tid som fodboldspiller.

Da jeg for godt 10-15 år siden spillede børne/ungdomsfodbold havde vi slet ikke adgang til andet end almindeligt grønt græs. Sådan noget græs der gror op ad jorden, græs der bliver slidt og græs, hvor der er jord nedenunder. Sådan rigtig grønt græs. Hvis det stod hårdt til, benyttede vi en grusbunke, hvor nogle havde været så venlige at placere to mål… 

Det var først i en alder af 13 år, eller der omkring, jeg fik kunstgræs under fødderne - det var vel i virkeligheden lidt som Bambi på glatis. Jeg havde aldrig set det før. Jeg havde aldrig hørt om det, og jeg havde aldrig spillet på det. 

Dengang spillede man altid på de mest hullede græsbaner, og i de tidlige og sene runder af turneringerne spillede man kampene på grus. Eller forsøgte i hvert fald. 

 

Dette er i kæmpe kontrast til min tid som ungdomstræner. Jeg husker specielt de sidste år af min trænergerning, hvor jeg slet ikke trænede på græs (altså rigtigt, grønt græs) i noget nær 2 sæsoner. Kampene blev ganske vist afviklet på græs, men vi trænede altid (uden undtagelse, og efter mine holdninger) på kunstgræs. Af den simple årsag at banen var den samme hver gang.

Efter mit hoved, kan man lige så godt fjerne de usikkerhedsmomenter der dengang var ved at træne på en mere eller mindre knoldet jordmark. For der er ikke græs på en fodboldbane fra slut september til start april. Ikke med mindre det er en bane, hvor kun få hold benytter sig af den. 

Der er dog bare en ulempe; den ulempe er til gengæld også altoverskyggende: kampene, der hvor det virkeligt gælder, afvikles på græsbaner… Dette tog en del tilvænning. 

Når man snakker kunstgræsbaner må man sætte tingene i perspektiv. 

Ikke to kunstgræsbaner er ens. Om ikke andet er de eksterne forhold nogle andre. 

Mange har en forestilling om hvad en kunstgræsbane er. De tænker sikkert på den lokale fodboldforenings fodboldbane. Men der findes også nogle i den helt, helt dyre ende. Og her skal man virkelig være ignorant, eller bare forelsket i græsplanten, hvis man ikke foretrækker kunstgræsbanen frem for den hullede jordmark…

 

Man kan nærmest ikke tale om dette emne, og i sær afviklingen af kampe i landets bedste nationale rækker, uden at snakke FC Nordsjælland. 

Man gravede græsbanen op i sommeren 2012, og her begyndte man som den første fuldtidsprofessionelle klub i Danmark at spille alle førsteholdskampe på kunstgræs. Fuldt lovligt i følge fodboldloven i øvrigt. 

Denne bane satte nye standarder for, hvad en kunstgræsbane er og kan. Denne bliver endda først rigtig god, når der er trænet godt 100.000 timer på den. Derudover kan den vedligeholdes i rigtig, rigtig mange år uden at der skal tages specielle hensyn til vind og vejr. 

Og hvorfor er Danmark egentligt så meget mere forskelligt fra f.eks. Sverige? Her har næsten alle klubber kunstgræsbaner som førsteprioritet. Klimaet må da være det samme? I hvert fald fra Midtsverige og nedefter. (De spiller efter kalenderår, det er jeg fint klar over). 

Dengang FC Nordsjælland meldte dette ud, var forundringen stor. Det var mod spillets uskrevne regler, sagde mange. Nej, det var det netop ikke - for de regler er skrevne! Derudover reddede det et par Superligakampe sidste vinter, og vil sandsynligvis gøre det igen denne vinter. 

Havde Marienlyst, eller den næste klub hvor dette sker (for det vil ske igen!) bare en kunstgræsbane, om ikke andet som reserve, havde kampen kunnet afvikles - spillernes, trænernes  og dommernes tid var hverken spildt denne uge, og man havde ikke skullet bruge tid på dette en gang mere, når kampen skal afvikles enten midt i eller bagefter denne halvsæson.

Selvfølgelig er dette eksempel, og problemstillingen generelt, kun en hændelse, der sker 2-4 gange om året. Så langt de fleste kampe bliver altså afviklet. Men man kunne vel godt stille spørgsmålstegn ved elite-/breddeklubbernes brug af græsbanerne. Eller skal klubberne, uanset niveau, bare have en reservebane klar i tilfælde af at de ikke kan bruge den normale bane? 

Min holdning er i hvert fald klar: kunstgræs er kommet for at blive, og jeg vil klart hellere træne/spille på en jævn, uhullet kunstgræsbane end en jævn, hullet jordmark. Til hver en tid!

 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️