Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få 3F Superligaen 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Den ene Superliganedrykker er fundet

Dette blogindlæg er skrevet før lørdagens kampe i Superligaen. Dette skal der tages højde for, når nedenstående tekst læses.

Nu går den ikke længere for ”De lyseblå”.

Superligasæsonen 2013/2014 er, og bliver, historisk. Det er tættere end nogensinde før så sent i sæsonen. Efter 13 runder af denne sæsons Superliga er der blot 5 point mellem nummer 11 og nummer 3 i tabellen – og blot 3 point mellem nummer 11 og nummer 4 i tabellen.

Normalt ser man kun disse tendenser i runderne 0-5/6, men denne sæson er helt uden for skala.

Allerede nu tegner der sig et billede af en nedrykker. Vi har vendt dette tema før; Superligaen er Europas mest stressende liga (den liga med den største andel af hold, der rykker ud).

Efter blot 13 spillede kampe ligner SønderjyskE (eller Haderslev, som de hedder i DBU-systemet til og med U/19-rækkerne) en klar nedrykker.

Men hvordan er det nu lige med SønderjyskE og nedrykningsspøgelset?

SønderjyskE rykkede op i Superligaen i 2008, efter at være endt på en andenplads i 1. Division i sæsonen 2007/2008. Siden dengang har de været undertippede i næsten alle deres kampe, uanset hvilket hold de har mødt.

Siden 2008 er SønderjyskE endt på følgende slutplaceringer i Superligaen (fra 2008 til 2012):

En 10. plads, 9. plads, 7. plads, 6. plads og en 8. plads er det blevet til.

Samtlige (såkaldte) eksperter har dømt dem ude – år efter år. I hver sæson siden 2008, har de været dømt ude, næsten inden første runde var færdigspillet. Og år efter år, har disse kommentatorer måtte æde deres ord igen, når vi nåede maj/juni måned.

Men i år ser det dog lidt mere utraditionelt ud – hvis man kan tale om tradition i forhold til SønderjyskE og nedrykningsspøgelset. I år ser de svagere ud. Når man ser dem i spille på banen, bliver de hurtigere trætte end deres modstandere, de giver hurtigere op end deres modstandere og de scorer i den grad færre mål end deres modstandere. Salget af målslugeren Lasse Vibe, har kostet dem dyrt.

Indtil videre, i de første 13 kampe, har SønderjyskE blot scoret 13 gange. Eller sagt på en anden måde: De skal bruge rundt regnet 90,0 minutter på at få bolden i nettet én gang.

Og dét overlever man ikke på i Superligaen. Og slet ikke, når man stadig leder efter sin startformation (og startopstilling i øvrigt) efter 13 spillede kampe.

SønderjyskE-træner Lars Søndergaard har skiftet formation ofte. I de første kampe spillede man meget med 4-3-3-formationen, hvor man havde nogle utroligt offensivtorienterede, hurtige kanter, mens man i de seneste kampe har gået over til en 4-5-1-formation. I mellemtiden har man endda spillet med noget der ligner en 3-1-4-1-1-formation.

Talkombinationer er én ting – og oftest en komplet ligegyldig ting. Især for mange trænere. Det er oftest fans/tilskuere, der bekymrer sig mest om dette. Men noget helt andet er startopstillingen.

Man har forsøgt sig med 2 centrale forsvarer som central angriber. Bare dette faktum er, for mig, ret sigende.

Derudover har man lejet 2 unge kantspillere, hvor den ene endda kan spille næsten alle positioner på banen. Ingen af disse har dog slået endeligt til endnu – men har de fået en fair chance, på ordentlige vilkår? Nej, ikke i min verden. Specielt ikke ham man lejede først.

Derimod har den ældste hane i gården fået masser af spilletid. Jovist, han er god på kuglen. Men bringer han fart og idéer samt kampafgørende boldaktioner ind i deres opbygningsspil? Nej overhovedet ikke. Og det er netop dét et så nedrykningstroet hold mangler.

Vi så det fint sidste år, da netop Lasse Vibe gjorde det onde ved mange superligaholds forsvar. SønderjyskE spillede dengang med masser af fart over kanterne, masser af idérigdom og mange genialiteter foran modstanderens mål. Enkelt, ligetil og ikke mindst effektivt. I denne sæson er det lige modsat.

Men hvad skal der så til, hvis SønderjyskE skal klare den alligevel?

Mit personlige bud er ikke at fyre cheftræner Lars Søndergaard. Men noget skal der ske: dette isbjergs-kolliderende skib ændrer ikke kurs af sig selv.

Jeg mener derimod at man skal se realiteterne i øjnene, som man i de seneste uger er begyndt på. Man skal opfatte sig selv som en kraftig nedrykningskandidat og have ét eneste mål for sæsonen: at overleve. Netop som Brøndby gjorde det sidste år.

For kigger man på den aktuelle tabel, er det jo ikke umuligt – slet ikke hvis vi antager, at der er 57 potentielle point at spille om tilbage!

I de seneste sæsoner, og i Superligaen over tid, har der generelt skullet 33-34 point til, for at være i Superligaen sæsonen efter. I denne sæson bliver snittet nok lidt højere. Så skal Sønderjyske måske ”blot” have 0,42 point pr. kamp i de resterende 19 kampe i Superligaen. Dette er bestemt ladsiggørligt. Uanset om Lars Søndergaard er i spidsen for Haderslev-klubben eller ej.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️