Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Klik på kamp for mere info

Weekend krigere

Jeg er weekend kriger. Jeg pakker min taske og drager for at lede mine tropper i kamp. Jeg gør det fordi det er min passion. Jeg ikke kan lade være! Jeg forsøger at dirigere tropperne, holde overblikket, se fjendernes svagheder og forsøge at undgå at blotte vores egne. To gange om ugen står jeg træningsbanen og prøver give mine krigere, de bedst mulige færdigheder og redskaber til, at vinde det næste slag. Det er leg og alvor på samme tid.

I løbet af ugen kredser mine tanker omkring de forestående slag. Om hvordan vi kan løfte vores eget niveau, eksponere modstandernes bløddele og hugge til når de er mest sårbare. Der lægges planer og planlægges modtræk til alle modstandernes modtræk. Det er taktik, fysik, leg og konkurrence på en 40 gange 20 meter bane, akkompagneret at lyden af læder bolde og gummisåler mod et trægulv. Det er håndbold.

Siden jeg i min tidlige barndom kom med mine forældre rundt i de midtjyske idrætshaller, har de 40 gange 20 meter haft en speciel plads i mit hjerte. Det var lidenskab, leg og glæde. Siden spillede jeg selv. Mens jeg stadig selv kunne spille, fik jeg engang målt at min puls sted markant, når jeg havde fået spilletøjet på, snøret skoene og gik ned mod opvarmningen. Ikke pga. fysisk aktivitet. Men kroppen gjorde sig klar til kamp.

Det handler ikke om liv og død. Heller ikke om at nedlægge eller skade modstanderne. Men om sejr og nederlag. Det handler om passion og vise følelser i en hverdag, hvor der ikke er rum til den slags. Det er frikvarteret hvor man kan sænke paraderne, fjerne filteret og gøre det, som man holder af. Det er konkurrence, leg og jagten på lykkerusen efter en sejr. I løbet af 60 min. kan man åbne sluserne for de følelser, man skal holde tilbage i hverdagen. Man er en weekend kriger, der kæmper for at opleve suset af sejr.

Jeg har stor respekt for alle de, der ifører sig tights, snører løbeskoene og bevæger sig ud på den sædvanlige løberute. Jeg har den store fornøjelse at betragte dem dagligt. Få af dem befinder sig i et flow. De har det særlige ansigts udtryk, hvor man kan se de er opslugt af nuet. De fleste har et tomt udtryk dekoreret med et let lidende ansigts udtryk. De er ikke i flow. De nyder ikke nuet. Deres motion er en nødvendighed fremfor en nydelse.

Når jeg i dag står på sidelinjen bliver jeg opslugt af nuet og nyder kampen, duften af harpiks, lyden af bolden og fornemmelsen af tilskuerne der lever sig ind i kampen. Det er et 60 minutters fix, hvor blodet bruser og hjertet hamrer. Det er et afbræk fra rollen som far, ægtemand og medarbejder. I omklædningsrummet efter kampen og fejres sejren eller der svælges i nederlaget. Man kommer langsomt tilbage til virkeligheden. Efter kamp eller en vellykket træning er man glad, høj, har overskud. Det har man også som træner. Jeg savner at være med på banen, men jeg kan ikke undvære at stå på sidelinjen.

Så simpelt kan jeg forklare min afhængighed af sporten. Det handler om passion. Om at være en del af et hold og få den fantastiske følelse, når sidste fløjt har lydt og måltavlen viser sejr. Følelsen er den samme, uanset hvilket niveau man spiller på. Dog kan man ikke fornægte, at følelserne er større jo flere tilskuere der er. Hvis du skulle tvivle, så tag ud og se de mindste årgange spille. I deres hoved er hver eneste kamp ligeså vigtigt som et verdensmesterskab.

Det er rendyrket passion …og det er bare for sjov!

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvad er din foretrukne streamingtjeneste til sport?
Dplay
EurosportPlayer
TV2/PLAY
Viaplay
Anden
Uge 04
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
1. Bundesliga
La Liga
Ligue 1
Major League Soccer
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa League
UEFA Euro 2020
A-League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hobro IK
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
HTH Ligaen
Primo Tours Ligaen
1. Bundesliga Männer
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
EHF EURO (H)
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
National Basketball Association
Andre
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️