Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

U-håndbold: forbud mod mandsopdækning

Forbuddet mod mandsopdækning og forsvars-/angrebsudskiftningerne diskuteres ofte. Det blev indført omkring 2008 for, at sikre talentudviklingen i dansk håndbold, samt hjælpe de mindre klubber til, at holde på deres bedste spillere i hver årgang. Baggrunden var, at mange hold i ungdomsrækkerne havde en enkelt dominerende spiller og mandsopdækning af disse kunne afgøre kampene. 

Det resulterede ofte i at, meget talentfulde spillere kom til at stå med deres ”overfrakke” ved midterlinjen en hel kamp og dermed ikke rigtigt kom til at deltage i kampen. Da det ikke ligefrem er specielt sjovt at stå og være tilskuer til kampen fra midten, valgte mange enten at skifte en større klub hvor de kunne spille sammen med andre på eget niveau eller helt stoppe.


Centralisering i ungdomsrækkerne
Intentionen med reglen var reelle og indgrebet har nok også været effektivt. Men regelændringen er blevet overhalet indenom af den økonomiske virkelighed. Finanskrisen har yderligere styrket, den i forvejen store fokus på talentudvikling i Danmark. De udenlandske stjerner på ligaholdene blev sendt videre til fordel for unge danske spillere. Se bare på de danske U18, U19 og U20 landshold, hvor flere af spillerne er erfaring fra højeste niveau i Danmark. Det betyder så, at ambitiøse danske klubber har øje på U14 og U16 spillerne ude i de småklubber, for at være i stand til at hente en kommende stjernespiller før konkurrenterne.

Hermed er centraliseringen man forsøgt at modvirke sket alligevel. Udtagelsesstævner til de yngste ungdomslandshold ligeledes fungerer som et åbent ”kødmarked”, hvor ambitiøse klubber prøver at spotte og tiltrække de største talenter eller en potential usleben diamant. Det samme ses til eksempelvis det famøse HEI stævne, der afholdes op til sæsonstart. Her snuses, spioneres og rapporteres tilbage til moderklubberne i et væk.


Effekten af forbud
Den første tanke vil være, at centraliseringen underminerer reglen som reelt ikke har den ønskede effekt. I stedet skulle man tillade mandopdækningen for, at ruste de ungespillere til taktisk at løse dette. De vil uvægerligt løbe ind i det, når de bliver seniorspillere. Samtidigt vil en fjernelse af forbuddet fjerne en væsentlig kilde til diskussioner mellem trænere og dommere om hvorvidt, at en forsvarsopstilling er et offensivt forsvar eller om det er en mandsopdækning. 

Men forbuddet er både relevant og effektivt. Uanset at de bedste spillere fra de mindre klubber skifter til større klubber, vil der altid være spillere der skiller sig ud i fht. resten. Det vil blot være de næstbedste eller tredjebedste spillere, der vil være de, der ville skille markant ud. Dvs. der vil altid være nogen, der med fordel ville kunne mandsopdækkes.
Behold endelig reglen, da det samtidigt er med til at fastholde spillere, der ellers ville stoppe med at spille håndbold og dermed være tabt for sporten. Det er en regel, der er med til, at sikre der bliver spillet attraktivt og seværdigt håndbold, der også er sjovt for spillerne at deltage i. Samtidig er det med til, at udvikle ungdomsspillernes forsvarsfærdigheder, da de nu bliver nødt til at udvikle sig tilstrækkeligt til, at kan stoppe disse talentfulde spillere i 6-6 spillet og med lovlige midler. Det betyder, at vi får trænet ungdomsspillerne i, at dække i forskellige formationer og tilpasse sit forsvarsspil til den modstander, som de står overfor.

Faktisk mener jeg, at man burde kikke på, at indføre yderligere særregler for U-håndbolden. Den kunne være:
-    Turneringsform
o    stævneform, 4 mod 4 kampe eller lign

-    tildeling af handikap ved ulige kampe 
o    f.eks. hvis man er foran med 10 mål, skal man spille 1 mand i undertal

-    restriktioner på forsvarsopstillinger
o    man skal eksempelvis have en spiller uden for 3 meteren eller man må ikke gå ud over 3 meteren

-    tidbegrænsning på hvor lang tid det må tage at komme over midten
o    bolden skal være flyttet over midten inden for 10 sek.

-    antal spillere et hold skal have på modstandernes banehalvdel for en scoring tæller
o    f.eks. der skal være 4 spillere på modstandernes bane halvdel

Praktisk vil der være en del udfordringer i forslagene herover. Men jeg tænker blot, at man kunne indføre tiltag, der giver hurtige og/eller gennembrudsstærke spillere en fordel samt styrker vurderings elementet i U håndbold. 

En del ungdomshold kører med en taktik, der går på at give bolden til den der kan skyde hårdt. Dvs. de mindre hårdt skydende spillere ikke får bolden så ofte og ikke får lov at afslutte. Særligt i de lavere rækker ser man udmærkede spillere, der blive reduceret til at skulle løbe frem og tilbage uden, at få lov at afslutte. Det skræmmer dem væk når de kommer op i U14, U16 og U18 rækkerne.  Jeg synes det er på tide, at tænke ud af boksen.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️