Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Se vores kaldere - tilføj kampe med ét klik

Verdens bedste liga

Den danske dameliga bliver markedsført under ovenstående slogan. Medierne vælger at bruge det i flæng og den brede danske befolkning refererer også jævnligt til det. Men blot fordi man siger det ofte, bliver det jo ikke en sandhed.

Argumenterne om, at man også skal kikke på bredden i ligaen og niveauet på de næstbedste og inddrage en masse masse andre værdier, kan vi lige så godt lukke ned for. Hvordan måler man det? Det simple er at kikke på, hvordan er ligaen repræsenteret i champions league og hvor mange hold fra ligaen, kommer til at kvalificere sig til final4.

Udviklingsliga

I den danske liga findes der en del internationale profiler. Vi har nogle af de bedste trænere i verden, verdens bedste talentudvikling og der bliver spillet masser af virkelig seværdigt og spændende håndbold. Det er bare ikke verdens bedste liga. Hertil er der simpelthen flere grunde:

1. Det eneste hold der er tilbage i champions league, har ikke præsteret et spil, der er i nærheden af at have kvalitet til final4. De har startet godt med en 9 mål sejr over ungarske FTC Hungaria Rail Cargo. De har dog i opstarten været meget ustabile og spillet tiltider utroligt ringe.

2. Vi ser danske profiler som f.eks. Camilla Dalby, søger til udlandet. Det samme gør sig gældende for udenlandske profiler, der også søger til øst europa.

3. Hvis vi skal kalde os verdens bedste, skal  danske tophold som Team Tvis og Viborg uden problemer kunne kvalificere sig, når konkurrenterne er hhv. et hollandsk hold og et af de næste bedste rumænske hold.

Når man ser en kamp mellem eksempelvis FCM og Viborg, hvor begge hold laver spandevis af fejl og FCM alligevel i sidste ende bliver kørt over, så bliver det svært at kalde den danske liga for “verdens bedste”. Det bliver en kæmpe stor tom folkelig kliché. Den korrekte betegnelse burde nærmere være: “ligaen der engang var verdens bedste”. Eller “ligaen der bare ikke vil erkende, at den er blevet overhalet af øst Europa”.

Øst Europa er førende

For faktum er, at vores bedste hold er nogle skridt efter de bedste øst europæiske hold lige nu. Det gælder både spiller materiale, spil på banen og rammerne til kampene. De eneste områder, Danmark er foran er talent udviklingen og træner siden.

Helt ærligt, så finder jeg det tåbeligt, at holde fast i det slogan. Der er kæmpe fokus på talentudviklingen i dansk damehåndbold. Landsholdene vinder næsten alt de stiller op i og vi har verdensklasse spillere på vej i flere årgange. Hvorfor skal fokus så være på, at vi skal have verdens bedste liga? Dengang vi havde det, gik klubberne ud og hentede de bedste spillere på tværs af lande og ligaer. Det skete på bekostning af talentudvikling og nytænkning af håndbold konceptet.

Men hvorfor er det vigtigt, at skulle kalde sig verdens bedste, når det er så åbentlyst forkert? Vi har aldrig været i nærheden af, at kalde herre ligaen for verdens bedste. Alligevel ser vi en stigende interesse. En interesse der bliver født af succes for landsholdet og at ‘Kasi’ kunne nytænke underholdningskonceptet omkring kampene gennem AGK. Herreligaen er bestemt god og hører til blandt de næstbedste i verden. Bl.a. laver KIF København og Aalborg rigtigt fornuftige resultater i champions league, dog uden de kommer til at komme i final4.

Men hvor efterlader det så de danske ligaer? Ligenu må vi bare nyde, at der er masser af top trænede, motiverede og engagerede atleter i de danske ligaer, som spiller masser af seværdigt håndbold. Den danske dameliga består dog stadigt af dygtige og vanvittigt talentfulde piger, der seværdigt og spændende bold. Samtidigt er der masser af talent på vej, så vi i fremtiden atter vil kunne regne den danske liga, som den bedste igen.

 

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvad er din foretrukne streamingtjeneste til sport?
Dplay
EurosportPlayer
TV2/PLAY
Viaplay
Anden
Uge 04
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
1. Bundesliga
La Liga
Ligue 1
Major League Soccer
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa League
UEFA Euro 2020
A-League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hobro IK
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
HTH Ligaen
Primo Tours Ligaen
1. Bundesliga Männer
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
EHF EURO (H)
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
National Basketball Association
Andre
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️