Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

U-landsholdenes fordeling af alder og geografi

I 2004 bestod 36 % procent af DBUs U/15-landshold (H) af spillere, der var født i enten januar, februar eller marts måned af gældende kalenderår. Var dette et problem?

Det mente nogle. Problemet var, at det var afgørende for landsholdsudtagelsen, hvornår man blev sat i verden.

De spillere, der er født tidligt på året, har en, fysiologisk set, større sandsynlighed for at komme på landsholdet end de, der er født senere på året. Grundet DBUs aldersinddelinger i børne- og ungdomsfodbolden, var man virkelig sat bag dansen, hvis man blev sat i verden fra August til December det gældende år.

Hvordan ser dette egentligt ud i dag? Hvor står vi med hensyn til aldersfordelingen i dag på vores gældende ungdomslandshold?

Jeg kigger ydemere, nu hvor jeg havde tallene fremme, hvorfra koncentrationen af spillerne kommer. DBU, har i ”fagkredse”, fået voldsomme beskyldninger omkring, at man kun udtaget spillere fra sjællandske-/københavnske klubber. Passer dette i dag?

Aldersfordelingen i dag

I dag er aldersfordeling ikke noget man har snakket så meget om i fodboldtrænerverdenen. Men det var en relativt stort tema for bare 6-8 år siden.

I dag handler det lige så meget om teknisk, taktiske, mentale og teknisk/taktiske egenskaber, som det handler om fysisk aerob- og anaerobt arbejde og kapacitet. Og heldigvis for dette!

Grundet DBUs spillestilserklæring handler det altså mindre om fysiske kompetencer og dermed, hvornår man som spiller er sat i verden.

Skulle man tro…

Kigger man på nedenstående tabel, kan man se aldersfordelingen i dag.

Denne viser, at der faktisk er hele 68,2 %, der er født i januar, februar eller i marts måned på U/16-landsholdet, der skal spille mod Østrig den 8. og 10. oktober.

Man skulle tro, at denne andel faldt kontinuerligt i takt med, at spillerne blev ældre – at den fysiske/fysiologiske forskel blev udlignet over tid. Dette er også gældende fra U/16 til U/18-landsholdene – men ved U/19-landsholdet, der skal spille mod Israel, Lichenstein og Italien fra den 8-13. oktober, er hele 52,9 % født i årets 3 første måneder af år 1995.

En utrolig stor andel i mine øjne.

Grafisk kan man illustrere det således:

I gennemsnit er 44,2 % af alle ungdomslandsholdsspillere, på herresiden, født i januar, februar eller i marts måned af deres respektive fødselsår.

Med andre ord, kan man sige, at 44,2 % er født i den første fjerdedel af et kalenderår. Det er en helt utrolig stor andel!

Københavneri?

Som jeg skrev i min indledning, har DBU (U-landsholdstrænerne) været beskyldt for, at man kun kiggede mod Sjælland og de københavnske klubber, når det gjaldt ungdomslandsholdene.

Passer dette i dag?

Nedenfor ser vi fordelingen af spillere, der pt. spiller i en sjællandsk klub. Man kunne sagtens opdele dem i mere strikse geografiske områder, men dette vil blot udvande billedet, i min optik.

Denne viser, at man på U/16-landsholdet har 36,4 % af spillerne, som spiller i en sjællandsk klub. Altså lige godt hver tredje. På U/18-landsholdet, der spillede mod Schweiz 2 gange her i september, er det også hver tredje.

På U/17-landsholdet, der spiller EM-kval her i landet den 22. september og den 1. oktober, er kun 11,1 % af spillerne fra en sjællandsk klub.

Den største andel af spillere, der spiller i sjællandske klubber, står U/19-landsholdet for. Her spiller 47,1 % af spillerne i en sjællandsk klub.

 

Grafisk kan man illustrere det således:

I gennemsnit spiller 32,0 % af spillerne i en sjællandsk klub. Dette ser lovende ud. En fordeling, jeg personligt, synes er rigtig sund for talentmiljøet i hele Danmark.

Det mere spøjse er, at U/19-landsholdets cheftræner, Bent ”Turbo” Christensen, kommer fra en sjællandsk klub, og har haft størstedelen af sin tid på sjælland, har udtaget det landshold med flest spillere spillende i en sjællandsk klub.

Tilfældigt? Måske. Måske ikke…

U/17-landsholdet, som står for den mindste andel, har den tidlige FCK U/17-træner Jan Michaelsen, som landstræner. Her kunne man komme med samme påstand, som den ovenfor – men han har altså den laveste andel af sjællandske spillere.

I alt spiller 3 spillere, fra alle 4 U-landshold, i udlandet: Internazionale FC, SC Heerenveen og AFC Ajax. Dette svarer til 4 % af alle U-landsholdsspillere.

En form for konklusion

Kan man overhovedet konkludere noget, på baggrund af ovenstående tal?

Næææh, slet ikke. I hvert fald ikke signifikant.

Vi kan blot konstatere, at sådan ser billedet ud i dag.

Set i forhold til U/15-landsholdet i 2004, er andelen af spillere født i årets første tre måneder steget markant. Næsten gennem samtlige nuværende U-landshold.

Har man så rykket sig, i forhold til dette? Slet ikke – og det er måske i virkeligheden her problemet er.

Man skulle måske vurdere om de aldersinddelinger DBU holder sig, er de korrekte? Kan man lave disse om på nogle måder?

Ja, det kan man – og det har man gjort. Jeg har før skrevet om DBUs forsøgsprojekt: DBU Futurelandshold.

For spillere på U/16-niveau, der ikke er fysisk store, ikke er født først på året, og som har en lige stor sandsynlighed for at komme på A-landsholdet en gang. Dette er efter belgisk forbillede – og hvordan er det Belgiens A-landshold klarer sig i dag? 

Kigger vi på fordelingen mellem spillernes geografiske placering i hverdagen, ser vi, at lige godt en tredjedel af spillerne spiller i sjællandske klubber. Dette er en rimelig fordeling i mit univers. Det er sundt at klubber omkring i Danmark oplever at få deres unge talenter med på DBUs ture, træningssamlinger – og så lever klubberne også op til deres licenskrav med DBU (sidstnævnte bliver et andet blogindlæg…).

Igennem blogindlægget, har jeg benyttet mig af betegnelsen ”Sjællandske” i stedet for ”Københavnske”, da der er flere spillere, som kommer fra andre klubber end de, der er placeret i og omkring hovedstaden. Ligeledes har jeg heller ikke nævnt nogle specifikke spillere, fremhævet hold, eller udeladt nogle aldersgrupper.
Al data er hentet på DBU.dk

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️