×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Anmeldelse: Vi er våbenbrødre

Emilie-Marie Fridh, 10. marts 2014 klokken 18:40 (Fodbold)

Jeg forventede, at Thomas Gravgaards bog om fodboldfans ville gøre mig klogere på de forskellige aspekter af fantatisme. Men det var den ærlige fortælling om en drengs kamp for at blive en mand, der for mig gjorde bogen fantastisk.

Fortællingen gennem flere årtiers fodboldhistorie starter i Galten og Skovby, hvor en ung Thomas Gravgaard drømmer sig til en storslået karriere som målhelt foran fyldte tribuner i AS Roma. En ung og forvirret teenagedreng, der prøver at finde sin plads i verden, drømmer sig væk i et passioneret fodboldliv, som de fleste jævnaldrende kammerater ikke kan sætte sig ind i.

De hyggelige stunder som tribunegænger bliver skiftet ud med romerlys og laviner i Madrid i 90'erne. Herfra tager det fart, og Gravgaard tager sine sydeuropæiske erfaringer med hjem til Danmark, hvor han, i følge ham selv, får betydning for nogen af de største sager omkring tribunekultur i det årti.

Den engelske hooligan- og casualkultur tager også Gravgaard med på eventyr i sin søgen efter sig selv i en verden, som kun de færreste kan forstå. Når han beskriver de testoteronfyldte kampe og det voldsomme had til de rivaliserende klubber, tager jeg mig selv i at kunne se en rigtig god mening med det, som andre vil kalde galskab.

'Vi er våbenbrødre' er gribende historier fyldt med fodboldviden, som bliver formidlet med et godt og livligt sprog, hvilket gør at den ene side tager den anden, til trods for det - til tider - tunge stof. Det er en bog, man bliver klogere af på så mange punkter, det er en bog med noget på hjerte, det er en bog med masser af slagskraft, og det er en bog, som jeg helt klart skal læse igen.

Gravgaards livshistorie set fra tribunerne Europa over giver ikke kun et godt historisk overblik. Den personlige udvikling er hele tiden med. Det giver en merværdi, der trækker bogen et hak op i niveau.

 "Vi er våbenbrødre" er udgivet af People'sPress og udkommer mandag den 10. marts 2014.