Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få 3F Superligaen 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

FC Barcelona, barnerov og FIFAs Rules on Minors

Indledning

Lad os få det på bordet med det samme. Jeg er stor fan af FC Barcelona. Dette vil jeg dog lægge bag mig i dette skriv.

De, der følger mig på sociale medier, og som har læst mine blogs, ved at jeg er 99 % objektiv, når det gælder udtalelser om danske fodboldhold, og Superligaen, generelt. Men når det kommer til udenlandsk fodbold, bekender jeg altid kulør. Dér, hvor det interesserer mig, vel at mærke.

Bloggen her handler om FC Barcelona, FC Barcelonas jagt på den næste Messi helt ned i barneårene, det moralske aspekt i dette, konkurrencen på talentmarkedet i fremtiden og FIFAs ”Rules on Minors”. Sidstnævnte vil jeg lige forklare kort:

 

FIFAs Rules on Minors

Fédération Internationale de Football Association’s (FIFA) Rules on Minors, eller bare deres bestemmelser for transfers af spillere under 18 år, er vedtægter i FIFAs lovsamlinger, der siger noget om fodboldforbundets holdning til handel med spillere under 18 år.

Helt kort kan man sige følgende om FIFAs ”Rules on Minors”:

FIFAs overordnede regel er, at de ikke tillader internationale klubskifter for spillere under 18 år. Der er dog, som så ofte med sådanne institutioner, nogle undtagelser:

 

  • Den mindreåriges nye klub skal ligge mindre end 100 kilometer væk fra hjemmet, og der skal være mindre end 50 kilometer til en landegrænse.
  • Den mindreåriges forældre flytter til et andet land af årsager, der ikke kan relateres til fodbold. (F.eks. arbejde, opholdstilladelse eller andet).
  • Hvis klubskiftet finder sted inden for EU/EØS (Europæisk Økonomisk Samarbejdsområde), og spilleren er over 16 år, og hvis spilleren samtidig overholder krav om uddannelse.
  • Hvis en udenlandsk mindreårig har boet mindst 5 år i pågældende land og ønsker at blive statsborger i pågældende land.

 

Som nævnt før. Osten er ret hullet…

For at nævne et eksempel, kigger FIFA kun på spillere der er fyldt 12 år. Ikke på spillere, der er yngre end dette.

 

FC Barcelonas Barnerov

Tilbage til Barcelona.

I fodboldbladet Sport Executive (hvilket er et fremragende fodboldblad for folk, der virkelig nyder fordybelse og ikke er tilhænger af hurtige pop-artikler!), kan man læse om en sag om FC Barcelona og deres jagt på mindreårige.

Faktisk er der ikke tale om én sag. Men adskillige!

FC Barcelonas verdensberømte fodboldakademi, La Masia, har en underafdeling. En underafdeling ved navn ”FC Barcelona Escola”. Faktisk betyder det bare ”FC Barcelona Skoling/skolegang”, hvis man oversætter direkte. På denne underafdeling, inviterer FC Barcelona, med udgangspunkt i deres globale scouting netværk, 400 spillere til Cataloniens hovedstad, for at teste spillerne. De allerdygtigste får en plads. Eller gør de?

Grundet FIFAs Rules on Minors må de jo ikke importere børn under 18 år, med mindre 1 af ovenstående 4 punkter kan retfærdiggøres.

Knægtene, som FC Barcelona vælger til at ”gå videre” i Barcelona-systemet, er alle under 12 år. Hvorfor dette? Jo, for FIFA ser pænt, og elegant, igennem fingre med hensyn til dette. De er jo som nævnt under 12 år. Og dér kigger FIFA ikke.

 

Fodboldbladet Sport Executive kan berette om, at de har informationer om, at pågældende spillere stadig er tilknyttet FC Barcelona på en sådan måde, at de ikke spiller lokale, spanske turneringer, men de spiller med i FC Barcelonas internationale turneringer, på de pågældende niveauer.

Sport Executive har både rettet henvendelse til FIFA og til FC Barcelona, fra sommeren 2012 til september 2013, men ingen af stederne ønsker de at kommentere på sagen, da ”den stadig er verserende”, som begge parter beskriver det. Så bladet har altså fået svar!

Bladet nævner i hvert fald 9 spillere fra Afrika, Asien og Amerika, som alle er signet i 2012, men hvor alle overtræder FIFAs regler. Og de er stadig i FC Barcelona, vel at mærke. Disse spillere er alle fra årgangene 1998-2000 (dvs. 12 til 14 år på tidspunktet, hvor de blev signet, og er altså inden for FIFAs traditionelle rækkevidde).

 

Alle disse sager er mere eller mindre ukendte for de fleste.

Der er dog én spiller, som spiller i hjemlandet Brasilien, en spiller ved navn Cassiano Bouzon, som betegnes som den næste ”Messi”. Knægten er 12 år i dag. Knægten har allerede sin egen fangruppe på Facebook, opdagede jeg, da jeg researchede til denne historie.

Han har været til prøvetræning i FC Barcelona, han har også fået tilbudt en kontrakt, men han bliver nødt til at blive i hjemlandet Brasilien, da hans forældre ikke kan komme til Spanien.

Altså, kommer ikke alle spillere ”bare” til Barcelona. FIFA ”fanger” trods alt nogle.

FC Barcelona har også afholdt en lignende audition, med samme aldersgruppe (under 12 år), i sommeren 2013. Og det vil de sandsynligvis også komme til i sommeren 2014.

 

Hvad så, Danmark?

Nu ville det være en kende naivt at tro, at noget lignende foregår i Danmark.

Eller nej, det ville det faktisk ikke.

For det finder sted – i en mindre skala – men det finder sted!

Jeg har sågar selv været en del af det. Både som aktiv spiller og som træner i en større klub i Danmark, har jeg oplevet begge sider af sagen.

Jeg har mærket på egen krop, hvordan det var at komme til en hel ny klub, uden at kende nogle. Og man vidste bare at alle var ligeglade med, hvem man var. Man var et produkt. Dog mener jeg ikke, at spiller-siden af sagen er så spændende.

Men klub-siden, eller træner-siden, er langt, langt mere interessant.

I danske klubber har lignende metoder fundet sted i årevis.

Hvis vi snakker om, at FC Barcelona henter spillere i 1000 km-radius, så henter danske klubber måske spillere i 50- eller 100 km-radius.

Jeg kender til klubber, der ”henter” spillere ind i en lige så ung alder. Dog ikke internationale spillere, endnu, men dog henter de unge spillere ind. Måske endda kun til træninger.

8-9-årige drenge ”rejser” op til 50 kilometer 3-5 gange om ugen blot for at træne. For at forfølge den drengedrøm det er, at få en karriere som fodboldspiller.

Foruden de 3-5 gange ”talent-træning”, på et såkaldt ”talentcenter” træner udvalgte spillere også med deres normale klubhold. Og spiller kamp i deres lokale klubber.

På den måde kan spillerne have et tilhørsforhold til deres lokale, vante omgivelser – hvilket er hamrende vigtigt i så ung en alder. Derved kan klubberne ”vælge og vrage” spillerne nemmere, og hvor de faktisk har gjort meget for spillerne, selvom de ikke bliver udvalgt i sidste ende.

Dette giver et større talent-netværk, end hvis man blot havde valgt 18-22 spillere til at træne og spille kamp et sted. Talentmassen er altså større på denne måde.

Og det samme gør FC Barcelona – også i en meget større skala end dette.

Jeg kender til klubber, der henter deres unge talenter i egne klub-busser, kun så de kan nå den tidlige træning klokken 13-14-15-stykker på talentcenteret – så de unge drenge også kan træne igen hen på aftenen.

Alt dette ovenover er, hvad det er: Sindssygt i sig selv.

Men det mest vanvittige, i min tankegang, er, at de spillere klubberne henter ind bliver fortsat yngre og yngre.

Da jeg selv blev en del af den brede talentmasse i Danmark tilbage i 00’erne, var jeg måske 12-13 år. Dengang var dét tidligt. I dag er de som sagt 8-9 år. De allerbedste måske endda yngre.

Og uanset, hvad du læser og hører: man kan IKKE forudse, hvorledes en spiller udvikler sig som 16-19-årig, når han er 7 eller 8 år. Der kan gå så mange ting ”galt”. (Dette bliver i et andet blogindlæg).

Da jeg var 7-9 år kunne jeg knapt nok stave mit eget navn (lidt fortegnet, men alligevel ikke langt fra sandheden). I dag betragtes de, og tit behandles de, som topprofessionelle fodboldspillere. Og sådan lever de så i 10 år, indtil de MÅSKE bliver professionelle.

 

Perspektiverne

Men er dette så den bedste måde at gøre det på?

Muligvis ja. Faktisk, er jeg ret overbevist om, at jo større talentmasse en klub har, jo bedre spillere får man – også på lidt længere sigt. Især i et geografisk så lille område som Danmark.

FC Barcelona og deres jagt på ”den næste Messi” er et mønstereksempel på, hvorledes det kan gå, når interesser som økonomi, underholdning og ære krydser klinger. For fodbold er en underholdningsindustri. Og hvorfor så ha’ så meget fokus på talenter og ungdomsarbejde? Jo, for har man sine egne talenter, er man fri for at købe andres – sådan lidt smart sagt. Dog stadig utroligt rammende.

Altså er det en fuldbyrdet investering man foretager sig, når man går ind i ungdomsarbejdet. Enten kan man 1) smide 1.000.000.000 kroner efter en spiller, eller så 2) kan man smide det halve efter jagten på ”den næste Messi”.

Fordelen ved option nummer 1 er, at man får spilleren i dag; man ved, hvad man får og man ved hvad han står for. Ulempen er dog, at det er meget dyrere end option nummer 2. Fordelen ved det næste er som bekendt, at det er billigere. Ulempen er dog, at det tager voldsomt lang tid (flere årtier måske); man aner ikke, hvad man får; man ved ikke om pengene er tabt, osv…

Jeg nævnte før, at dette sandsynligvis er ”måden at gøre det på”. Det er det nok også. Men er det ikke hamrende amoralsk, uetisk og umenneskeligt, at hive et 9-årigt barn væk fra sin familie, venner, skole, lokalområde i Australien (eller Amerika, Afrikan og Asien), blot for at hive ham til Europa for at spille fodbold?

Det er det nok. Men, hvor meget tænker Barcelona, Madrid, Bayern, Manchester, Chelsea (You name it…) på dette? Nok ikke ret meget.

 

Det handler om økonomi, underholdning – og ikke mindst – ære!

⏰ Næste
annonce
mackabler.dk
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️