Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få NordicBet Liga 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Europamesterskaberne i 2020 og dens struktur

I den forgangne uge besluttede UEFA, at Europamesterskaberne i år 2020 ikke skal holdes i ét eller to lande, men at det skal holdes på tværs af flere forskellige europæiske lande. Og det er dét jeg vil skrive lidt kompetente ord om idag.

Så bliver vi alle lidt klogere. Der har været skrevet meget omkring hele dette cirkus i de danske medier i denne uge - og hvor meget af dette har faktisk fortalt selve historien? Nok ikke mange. For at kunne forstå dette, skal vi lidt længere tilbage i 2012. I marts i år, begyndte den officielle budprocess til Europamesterskaberne 2020. Altså lang tid før, end det blev officielt besluttet. Dengang var der stor interesse fra Tyrkiet, Georgien, Azerbaijan samt et samlet bud fra Skotland, Irland og Wales. Igen, lang tid før det officielt blev besluttet fra UEFAs side.

Fun fact: UEFA-præsident Michel Platini, har faktisk i år lovet turneringen ud til Tyrkiet - mon dette holder? Euro 2020 vil være det andet europamesterskab med 24 deltagende hold, da Euro 2016 vil være det første Europamesterskab med 24 deltagende hold. I mange årtier har der kun været 16 deltagere. Om dette udvander konceptet og det sportslige niveau, kommer jeg sikkert ind på en anden gang. Indtil videre er det op til egen fortolkning.

En tværeuropæisk turnering
Dagen før Euro 2012-finalen blev spillet, udtalte UEFA-præsidenten, "at Europamesterskaberne i 2020 vil blive spillet i 12-13 forskellige byer". Dét kuriøse i de danske mediers dækning er, at denne turneringsformat bruges allerede i Europamesterskaberne for U/17-hold - og har været benyttet længe. (Får ungdomsfodbold for lidt eksponering? JA!).

Når turneringen udvides fra 16 til 24 hold, bliver halvdelen af holdene seedede. Et land bliver seeded hvis de kvalificerer sig og samtidig er på top 12 på UEFAs rangliste. De 12 seedede hold - 2 fra hver gruppe - vil afholde hele denne gruppes gruppespil, samt en 1/16-finale. Dette sker selvfølgelig for alle grupperne, hver i sær. Kvartfinalerne vil så derefter blive spillet på "neutral grund", som det hedder, og derefter bliver semi-finalerne og finalen spillet på et 13. stadion. Derved nås 13 værtsbyer og 13 stadions rundt om i Europa. Her har det engelske fodboldforbund (FA) allerede lagt billet ind, hvor du har anmodet om at benytte Wembley i London.

Kritik af turneringsformatet
Der har været en del kritik i den forgangne uge. Denne kritik har blandt andet gået på omkostningerne. Når der med 16 deltagende hold spilles i alt 31 kampe, til med 24 hold at blive spillet 51 kampe i alt, vil der klart være flere omkostninger for både fodboldforbund, UEFA, tilskuere, medier og sikkert mange flere. Og hvem kommer til at betale gildet? DIG! (Via TV-rettigheder, forhøjede billetpriser og andre former for gebyrer). Det siges faktisk, at flere af de Europæiske fodboldforbund allerede nu ikke kan betale de beregnede fremtidige omkostninger, ved sådan en turneringsstruktur.

Nu har jeg skrevet et par lidt mere fyldestgørende ord omkring det kommende Euro 2020. Jeg har ikke fremprovokeret min egen holdning, men jeg vil meget gerne høre DIN holdning til dette? Alle kan blive inspireret!

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
FIFA World Cup 2022
UEFA Women's EURO 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
CAF Champions League
CAF Confederation Cup
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
EHF EURO (K)
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Ishockey
IIHF World Championship 2022
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Giro d'Italia
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️