Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Fuldt overblik over EURO 2020 kampe
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Europas mest stressende liga

Jeg vil i de kommende blogindlæg komme lidt omkring turneringsstrukturen for professionel fodbold i Danmark. Dette er således første indlæg i føljetonen.

Denne gang vil jeg skrive et par ord om den bedste danske fodboldrække, og dens struktur. Den bedste række i Danmark bliver også kaldt "Europas mest stressende liga". Vi taler naturligvis om Superligaen.

Superligaen blev oprettet i 1991, som en overbygning af den daværende 1. division. Superligaen blev skabt som en konsekvens af de bedste fuldtidsprofessionelle klubbers ønske om at nå større bedrifter for dansk fodbold, med Brøndby IF i spidsen. Skellet mellem breddeklubberne og de fuldtidsprofessionelle klubber var simpelthen blevet for stort.

Turneringsformen har ændret sig gennem årene - og dette vender jeg tilbage til i næste udgave af føljetonen. Det hold der ligger bedst placeret efter 33 spillerunder vinder Superligaen, og kan kalde sig Danmarksmester. Men er dette nu også den bedste løsning?

Jeg holder personligt meget af et radioprogram på Radio 24Syv, som sendes søndag aften. Programmet hedder "Fodbold FM", og her har det kompetente panel længe brugt flosklen "Europas mest stressende liga", om netop Superligaen. Og hvordan kan dette så være?

Udover at tænke lidt metaforisk, skal man kigge lidt ud over Danmarks grænser. Jeg har lavet en simpel sammenligning af de turneringsstrukturer vi finder i det øvrige (Vest-) Europa. Altså de lande vi normalt sammenligner vores danske klubhold med, når vi deltager i UEFA's europæiske turneringer - Champions League og Europa League.

Når jeg kigger på "stressende" ligastrukturer, kigger jeg på hvor mange antal hold der skal/kan nedrykkes, i forhold til hvor mange hold der er i selve turneringen. Denne kvotient kan sige noget om tilværelsen for holdene, når sæsonen kører. Hvad den mere specifikt kan sige, og hvad denne betyder, kommer jeg til.

Jeg har taget denne kvotient, og sat denne sammen med hvor på FIFA's verdensrangliste de forskellige lande ligger. Placeringerne er taget fra den seneste rangliste, som blev offentliggjort efter sommerens Europamesterskaber.
(Placeringerne er således på FIFA's rangliste, men sorteret for UEFA-medlemslande).

Danmark er den mest stressende liga, med en ratio på 17 %. Dette vil sige, at 17% af de hold der stiller til start i Superligaen, skal ud af den igen. Vi ser samtidig at der kun er 12 hold i Superligaen! Det er der ingen der matcher os på(!!!?).

Vi kan se, at lande som Spanien, Tyskland, Italien og Holland ligger højt placeret på UEFA's rangliste. Dette er lande som vi normalt møder i Champions League, Europa League, kvalifikationskampe med landsholdet eller i landsholdsslutrunder - som det også skete i sommers. Disse lande har en klart lavere ratio end vi har.

Måske en sammenhæng mellem "stress-faktor" og placering? Det kan ikke definitivt afvises!

 

Mere vil jeg ikke sige om tallene, men lade dette være op til den enkelte læser, at tolke dem?

Min påstand er blot:
Kan det være, at der er en sammenhæng mellem nedrykningsfaren, og niveauet på de hold vi møder? Enten som klubhold eller landshold.

Kunne man tænke, at hold der ligger i den midterste del af en liga vælger at satse lidt mere på ungdomsarbejde og talentudvikling, end hold der ligger i toppen eller i bunden, og skal kæmpe om hhv. mesterskab eller nedrykning? De midterste hold kan godt tåle, at lade de unge få mere spilletid og måske tabe en kamp i ny og næ (også selvom INGEN toptrænere vil indrømme dette!).
Dette vil, alt andet lige, gøre at de unge spillere får mere spilletid og udvikler sig hurtigere til at kunne være en fast del af trupperne, på topniveau.

Hvis ikke man har opfattet det endnu, er jeg klar fortaler for en udvidelse af Superligaen. Lad os bare sige til 16 hold. Og lad der bare være 2 faste nedrykningspladser. Dette giver en ratio, der er lige over den vi ser for Holland.

Og netop Holland er i manges øjne (helt korrekt) opfattet som et land hvor der satses på talentudvikling, og mange opfatter Holland som en "udviklingsliga". (Har man hørt dette om den danske før? JA!). Men det er vi bare ikke som strukturen er nu.

Dette er en længere debat, og jeg har slet ikke dækket alle hjørner i denne blog. Det er jeg selv helt klar over. Jeg vil gerne opfordre dig, kære læser, til at debattere emnet og komme med dit syn på sagen - og om muligt gerne med en saglig argumentation.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️