Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

🏒 Få Metal Ligaen direkte i din kalender
NHL 2022/2023 kalender
⚪️ F.C. København kalender 2022/2023
Få overblikket over EHF EURO 2022 (K) ind i din kalender
⚽️ Danske 🇩🇰 hold i Europa 2022/2023 kalender
🏁 Formel 1 2022 kalender
🏆 Få VM 2022 kampene i din kalender
🇪🇸 La Liga 2022/2023 kalender
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
🇮🇹 Serie A 2022/2023 kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2022/2023 i din kalender
🇩🇪 1. Bundesliga 2022/2023 kalender
🥇 UEFA Women's EURO 2022 kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2022/2023 i din kalender
⚫️ FC Midtjylland kalender 2022/2023
🇩🇰 Få 3F Superligaen 2022/2023 i din kalender
Klik på kampe/events for mere info
🟡 Brøndby IF kalender 2022/2023
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Analyse: Skiftedag i europæisk fodbold?

Så kom det. (Eller gjorde det?). 
Efter en hektisk fodbolduge, med blandt andet de to første semifinaler i dette års Uefa Champions League, har der virkeligt været stillet spørgsmålstegn ved, om det nu er Tyskland der er Europas fodboldmæssige storebror. 
Dette vil jeg kommentere på idag. 

I den første af de to semifinaler, mødtes Bayern München og Barcelona. I den anden mødtes Borrusia Dortmund og Real Madrid. Alle ved hvorledes disse endte, så dét vil jeg ikke komme ind på. 
Jeg vil kigge på de taktiske aspekter i kampene - og prøve at forklare hvorledes kampenes resultater kan forklares. 

Bayern München 4 - 0 Barcelona
Bayern lagde ud med et fantastisk pres (ikke presspil!!!). De udførte noget der er blevet voldsomt populært her i de senere år: at stå langt fremme, når modstanderen har målspark. Det samme kan ses herhjemme i Superligaen. Tit. 
De gjorde det utroligt klogt, og lukkede rummene af. De rum hvor Barcelonas store spillere var placeret, og de områder hvor Barcelona havde numerisk flertal blev lukket. Straks efter målsparket faldt hele Bayern-mandskabet (lavede dét der hedder en 'indrømmelse' i trænerverdenen), så de stilte sig ned og afventede Barcelonas næste angreb. De var på  den måde altid i positionel og numerisk balance, og netop derfor kom Barcelona ikke til ret mange changer - også set igennem hele kampen!

Barcelona var, som vi alle ved, en skygge af sig selv. Kigger man på noget statistisk materiale for kampen, står det klart, at man opgav meget possession på egen banehalvdel (relativt til normalen), for derfor at ligge spillet længere frem på banen. Lykkedes det? Slet ikke! Man mødte i midlertid et organiseret og altid balanceret Bayern-hold, som var lynende hurtige til at opfatte situationen og derfor fik de overtaget - også på Barcelonas egen banehalvdel. Der skete imidlertid det, at Barcelona clearede bolden; lagde den langt frem - og så startede Bayern München forfra.
Og uden et egentligt pres (ikke presspil!!!) fra Barcelona (for de stod længere fremme, men lukkede ikke hullerne imellem kæderne) blev det i store dele af kampen en meget ensidig affære. Her ville det være nemt, at tage Messi og resten af de offensive Barcelona-folk med - men dét må stå til egen overvejelse. 

Bayern var ikke udelukkende gode og altdominerende. Dér hvor de falder igennem, især i første halvleg, var ved mand-mod-mand-situationerne. 12 ud af 14 forsøg på en 1:1-situation, i første halvleg, var mislykkede. 
Hvordan scorede Bayern umiddelbart sine mål i anden halvleg?
Svar: Med udfordringer 1:1. For dét blev rettet til anden halvleg, og så kunne Barcelona ikke gøre meget. 

Barcelonas akilleshæl har i de sidste 4-5 år været standardsituationerne. Og det kunne man tydeligt se i kampen. Her var Bayern München også overlegne, hvilket også gav resultat ved ét af Bayerns 4 mål. 

Tydeligt resultat, og det bliver spændende og se, om Barcelona kan nå at hente denne kamp hjem og gå hele vejen til finalen. Der er ikke mange der tror på dem. 

Dortmund 4 - 1 Real Madrid
Umiddelbart inden kampen, var det helt store tema, at Real Madrids manager Jose Mourinho havde valgt at lade Angel Di Maria sidde ude. Dette skyldtes en fødsel to dage før, og en ankomst til Real Madrid-lejren 6-8 timer før kick-off.

Kampen var domineret af et tempofyldt Dortmund-hold med masser af højintense løb, og fuldbaneaktioner. Derimod var det tydeligt at se, at Real Madrid havde fokus på at få tempo ud af kampen, for på den måde at dominere og sætte sig på spillet. 

Bare på det første i kampen minut havde Cristiano Ronaldo driblet bolden ud af banen på grund af Dortmundspillernes pres, Modric var blevet tacklet og Xabi Alonso havde skudt bolden ud. Virkelig symptomatisk for Dortmund i denne sæson, og en understregning af deres fantastiske pres! (ikke presspil!!!).

Jose Mourinho havde valgt at spille med Mesut Ozil fra start på højrekanten. Dette var virkelig en dum beslutning, set i bagklogskabens klamme-klare lys. 
Kigger man på kampen, over-all, står det klart, at Dortmund udnyttede banens bredde markant mere end Real Madrid. Især i Real Madrids højreside. 
Specielt når det kom til løb med bold, var Real Madrids kanter helt fraværende - i hvert fald Ozil. 

Nul gange forsøgte Ozil sig på en mand-mod-mand-situation. Og det var "Nul" gange! Det er nærmest sensationelt, at en kantspiller i en af verdens største klubber ikke forsøger at lave en 1:1-situation. Derudover havde Ozil nul skudforsøg. Også rimeligt sensationelt.
Og defensivt, bidrog han kun med 1 "interception". Og det var dét! 
(og så lavede han 3 frispark...). 

Kigger man på det holdtaktiske, er det nemt at se, at Dortmund var total overlegen når det kom til de simple dueller midt på banen; hovedstødsdueller, indgreb i løbebaner (m. bold) osv. 
Vinder man ikke boldende midt på banen, skal man i hvert fald have fat i bolden LIGE efter. Ikke 2. bolden, men her tales der om 3. bolden (primært). Det formåede Real Madrid, med Modric og Khedira, heller ikke!

Man kan vel heller ikke komme uden om Robert Lewandowski. At lave 4 mål i én Champions League semifinale, imod Realmadrid, er bare helt sindssygt. Der er vel ikke mere at sige til det. En spiller der ikke var god nok til danske OB, da han spillede i de polske divisioner. Han bliver med sikkerhed spænende at følge i de kommende år. 

Magtskifte?
Jeg har siden den sidste af ugens semifinaler, set en masse skrive, at der nu er magtskifte i europæisk fodbold. 
Jeg kan selvfølgelig ikke vide, om der sidder en sjæl eller to, og er synske derude, men jeg kan blot konstatere, at det er blevet det nye sort at sige sådan. 

Jeg er derimod mere skeptisk. Det er et (meget!) letkøbt argument, men jeg mener man skal være enige om forudsætningen for udsagnet;
Snakker vi om et skifte på lang sigt (10-20 år) eller taler vi om kortsigtede udtalelser (0-5 år)?

Jeg er helt oprigtigt i tvivl. Efter sæsonen her, kan både Real Madrid og Barcelona have skiftet gevaldigt ud. Begge kan skifte manager, begge kan skifte adskillige spillere ud og det kan dermed blive to helt nye hold, vi ser efter sommerferien. Ligeledes kan Dortmund være splittet til atomer - både af Bayern München, men også af andre. 

Man skal nok være varsom, med at hoppe på en medieskabt "nu skifter magten i fodbold-europa"-bølgen. Det er tæt på dumdristigt, i hvert fald for de individer, der først nu har fået øjnene op for tysk fodbold - og som måske ikke engang kender til de kommende tyske landsholdsspillere, der løber rundt i U-sektoren nu. 

Men én ting er sikkert: Det bliver utroligt spændende at se hvad der kommer til at ske om bare 1-2 år. 

Man glemmer jo hurtigt, i fodboldens verden. 

Denne 'analyse' er en meget blød en af slagsen, så alle kan være med - men derfor kan man jo sagtens lære. Der kommer med sikkerhed noget meget mere hardcore, men dette kræver lang tid at forberede og skrive.

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
⚽️ Hvor mange 3F Superliga kampe ser du cirka pr. runde?
1
2-3
4-5
Alle
Ingen
Uge 33
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Speciel 2022/2023
Fodbold
FIFA World Cup 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Women's Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
Aarhus Fremad
AB Gladsaxe
AB Tårnby
AC Horsens
AGF
B.93
BK Frem
Brabrand IF
Brøndby IF
Dalum IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
FC Roskilde
Fortuna Hjørring (K)
Frederiksberg Alliancen 2000
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hellerup IK
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Holstebro Boldklub
Hvidovre IF
IF Lyseng
Ishøj IF
Jammerbugt FC
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Middelfart Boldklub
Nykøbing FC
Næsby BK
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
SfB-Oure FA
Silkeborg IF
Skive IK
SønderjyskE
Thisted FC
Vanløse IF
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
VSK Aarhus
Young Boys FD
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
Eintracht Frankfurt
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
EHF EURO (K)
IHF World Cup - Men
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League (K)
EHF European League (H)
EHF European League (K)
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Aalborg Håndbold
Bjerringbro-Silkeborg
GOG Håndbold
Ikast Håndbold
København Håndbold
Nykøbing Falster Håndbold
Odense Håndbold
Skanderborg Aarhus Håndbold (H)
Skjern Håndbold
Team Esbjerg
Viborg HK
Ishockey
Metal Ligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️