Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2023/2024 i din kalender
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2023/2024 i din kalender
⚪️ F.C. København kalender 2023/2024
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2023/2024
🇩🇪 1. Bundesliga 2023/2024 kalender
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
Klik på kampe/events for mere info
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2023/2024
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
⚫️ FC Midtjylland kalender 2023/2024
🇮🇹 Serie A 2023/2024 kalender
🏁 Formel 1 2022 kalender
🟡 Brøndby IF kalender 2023/2024
🇩🇰 Få 3F Superligaen 2023/2024 i din kalender
🇪🇸 La Liga 2023/2024 kalender
NHL 2022/2023 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Håndbold: Totalhåndbold for voksne

5 nye regler bliver indført fra og med 1/7 2016 på internationalt niveau såvel som i Danmark. De ændrer de taktiske rammer for håndboldsporten radikalt og vil ændre sporten. Særligt har der været stor fokus på den nye 7-mod-6 regel, der har potentiale til at ændre spillet fuldstændigt og gøre elitehåndbold til totalhåndbold for voksne.

 

De fem nye regler er:

1) Passivt spil
Når varselstegnet for passivt spil er givet, har angriberholdet seks afleveringer, inden der skal afsluttes. Hvis der bliver begået frikast efter eksempelvis tre afleveringer, har man derfor kun tre afleveringer tilbage, inden der fløjtes for passivt spil.

 

Bliver indført: internationale kampe og alle danske rækker

Fordele: det bliver nu klart, hvornår der skal fløjtes for passivt spil efter dommeren har varslet. Det betyder færre tvivls tilfælde og kan reducere mængden af højlydte lyde fra trænere på sidelinjen.

Ulemper: der kan være situationer, hvor et forsvarende hold kan få fordel ved at lave en grov tackling efter f.eks. 5 afleveringer. Man tager en evt. 2 min. straf men modstander holdet har kun 1 aflevering inden der skal afsluttes. Jf. regel 3 herunder, skal det dog ske inden man når de sidste 30 sekunder er af kampen.
Vurdering: regel ændringen er til det klart positive. Objektive kriterier således der kommer færre diskussioner. En af de sværeste regler og mest subjektive dommervurderinger er blevet gjort marginalt bedre. Dog kun marginalt, da det stadig er en subjektiv dommervurdering, hvornår der skal markeres for passivt spil.


 

2) Tildeling af karantæne under kampen (blåt kort)
Når en spiller får et rødt kort, har der tidligere været tvivl om, hvorvidt forseelsen udløser en karantænegivende indberetning eller ej. Nu går dommerne ud til observatøren, og sammen vurderer de på stedet, om forseelsen er grov nok til, at den skal indberettes. Er det tilfældet, tildeles blåt kort til spilleren.


Bliver indført: internationale kampe og i de danske ligaer og 1. division.

Fordele: formatet bliver mere medievenligt, da der vurderingen med indberetning sker øjeblikkeligt, så tilskuere, TV seere osv. kan følge med.

Ulemper: længere spilstop ved diskvalifikationer, da dommere og observatørere nu skal diskutere på stedet, om forseelsen skal indberettes. Desuden kommer der et nyt kort, der ikke ikke umiddelbart kendes fra andre sportsgrene. Det kan give forvirring.
Vurdering: regel ændringen er til det positive. At kortet ikke indføres i lavere rækker i Danmark giver god mening, da der ikke umiddelbart giver nogen mening, at have kortet i rækker uden observatører hvor røde kort automatisk bliver indberettet.

 


3) Usportslig optræden inden for det sidste halve minut
En forseelse, der straffes efter denne regel, giver rødt/blåt kort. Det nye er, at man ikke længere kan vælge mellem at få bolden eller et straffekast. Fremover giver en sådan forseelse altid straffekast til det forurettede hold. Samtidig har IHF ændret perioden fra at gælde det sidste minut af en kamp til nu kun at gælde de sidste 30 sekunder.

 

Bliver indført: internationale kampe og alle danske rækker

Fordele: i praksis tror jeg ikke, at der bliver de store ændringer i spillet ud over, at man i de lavere rækker, hvor reglen ikke tidligere har været indført, kan få elimineret situationer, hvor det kan betale sig at tage “en for holdet” i de sidste sekunder af en kamp. Dvs. lave et groft frikast langt væk fra målet.

Ulemper: der kan opstå situationer, hvor det vil være en fordel for et hold, der jagter et mål, at lave en sådan forseelse med 30 sekunder tilbage af en kamp, da det giver spilstandsning med tiden stoppet. Så kan man håbe på en redning fra egen målvogter og efterfølgende scoring på kontra.
Vurdering: Reglen er i retning af det positive men de færreste kommer reelt til at opleve en forskel til reglen i dag på eliteniveau. Kun hvis et hold der jagter det sidste afgørende mål vælger at udnytte reglens indbyggede svaghed.
 

 

4) Karantæne for 'film'
Handler om 'film' og trækning af tid. En spiller, som modtager behandling på banen, vil få karantæne fra holdets næste tre angreb, med mindre den tackling, spilleren er blevet skadet af, har medført en straf til den tacklende spiller.

 

Bliver indført: internationale kampe og alle danske rækker

Fordele: skal straffe film og afskrække fra at forsøge at få spilstop.

Ulemper: folk med f.eks. hjernerystelser kan finde på at spille videre. Det er ikke umiddelbart er en skade, der forhindrer dig i det men du risikerer at forværre skaden væsentligt.
Vurdering: Ubrugelig regel. Film skal straffes, men der må være en bedre måde. Det nytter ikke at give en spiller med f.eks. hovedskader incitament til at fortsætte med at spille i stedet for at få behandling og professionel vurdering af skaden. Komplet tåbelig og ubrugelig regel. I stedet skulle dommeren have fokus på at straffe det som usportslig optræden på samme måde, som man gør det i fodbold.

 

5) Spil syv mod seks
Man må nu spille syv mod seks, uden at den syvende markspiller skal have målmandstrøje på. Det medfører, at det er frit, hvilken spiller der må løbe ud og skifte med målvogteren. Markspillerne må ikke gå i feltet og lave redninger, hvilket gør at man SKAL nå at skifte en markspiller med målmand.

Bliver indført: internationale kampe og alle danske rækker

Fordele: er temmelig svære at se.

Ulemper: primært at effekten af en 2 min. udvisning reduceres, da det bliver nemmere og mindre risikofyldt at udskifte målvogteren for en ekstra markspiller således man fortsat kan spile 6 mod 6. Da det bliver nemmere at spille 7 mod 6, men flere gøre det overfor offensive forsvar, da man kan spille med to “store klodser” på stregen og således gøre umuligt for modstanderne af være offentsive.


Vurdering: Ubrugelig regel der forandrer de taktiske forudsætninger for spillet og samtidigt også kan ændre de kravene til spillernes fysik. Det mest ekstreme scenarier er:

  1. man vil stoppe med at dække andre forsvar end 6-0, da modstanderne hurtigt ville kunne ødelægge et hvert offentsivt forsvar ved at bruge en ekstra markspiller. Det vil gøre spillet langt mindre varieret og uforudsigeligt. Det vil også begrænse de taktiske muligheder hvilket i stedet vil gøre fysiskstyrke en endnu mere afgørende faktor.

  2. spillet vil blive væsentlig mere voldsomt, da det vil være mindre risikofyldt at spille i undertal. I internationalt herrehåndbold er det allerede i dag sådan, at en af de væsentlige parametre for at få succes er, at man er god til at spille i undertal. Det vil være skæmmende for sporten og gøre den mindre attraktiv for tilskuere, da fysikken vil vinde over taktiske og tekniske evner.

  3. De fysiske forudsætninger for spillerne vil forandres, da høje fløjspillere vil være at foretrække, da de kan blokere for muligheden for diagonalafleveringer. Desuden vil forsvarspillere, der fysisk kan matche 2 store stregspillere, afløse mere bevægelige typer. Det vil betyde flere deciderede forsvars specialister. Man vil ikke ønske, at løbe risikoen for boldtab i en hurtig kontra, da man i stedet kan spille i overtal og få en garanteret åben målchance i det etablerede spil.

  4. Det vil gøre en del målmænd overflødige. En markspiller (uden målmandstrøje) må ikke løbe ind i feltet og parere en bold. Dette vil medføre straffekast til modstanderne samt muligvis en udvisning til spilleren der gør det. Derfor skal der skiftes hver gang og målvogteren skal efterfølgende kunne spurte de ca. 15 meter ned til målet. Dette vil blive gentaget flere gange i hver kamp. Derfor sætter reglen også strengere krav til målvogternes fysik og risikerer at gøre folk som Sterbik ubrugelige.


 

Generelt: er håndboldfolket en temmelig konservativ flok og romantisk, der møder de fleste forandringer med skepsis og ofte mener at alting var bedre i gamle dage. Den store modstand mod de foreslåede ændringer skal selvfølgelig ses i denne kontekst. Denne gang er der dog mere substans i protesterne. Særligt de der opponerer overfor 7-mod-6 reglen, der hverken virker gennemtænkt eller positiv for sporten.

Da regelændringen der gjorde det muligt at lave hutige opgiverkast, betød det enorme ændringer i sporten. I de første sæsoner efter ændringen, blev der scoret markant flere mål i kampene, da holdene reelt løb kontra hver eneste gang de fik bolden. Enten fra midten af banen eller fra eget mål. Men som tiden gik, blev der scoret stadigt færre mål og nu er vi (stort set) tilbage til niveauet før regelændringen. Dels er det forbundet med stor risiko for fejl, at spille i så højt tempo som denne spilform kræver. Dels har udviklingen i spillet overhalet denne måde at spille på, således det ikke er mange hold som spiller på denne måde en hel kamp, men i stedet bruger reglen til enten i perioder eller for at udnytte modstanders uopmærksomhed eller fejl.

Umiddelbart vil jeg forvente, at det samme sker med disse regelændringer. På kortsigt vil det forandre spillet fuldstændigt. Men efter en periode vil stadigt flere hold udnytte 7-mod-6 reglen i længere perioder. I stedet vil den blive brugt taktisk i momenter af kampen, for at løse specifikke problemstillinger. Ganske simpelt fordi, at der ikke er nogen som ønsker den type spil der fremmes med 7-mod-6 reglen. Reglen vil ikke blive annulleret, men jeg forudser andre ændringer, der vil reducere effekten af den samtidigt med at der vil blive udtænkt taktiske træk mod 7-mod-6 spillet, så det ikke vil være fordelagtigt at bruge i længere perioder.

 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
AC Horsens
AGF
B.93
Brøndby IF
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2024
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️