Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Håndbold: videodommere vil ødelægge sporten

Der har været flere kampafgørende kendelser i de sidste sekunder af kampene. Den største på dansk grund i år, har indtil videre været kendelsen for passiv spil i dan afgørende nedrykningskamp mellem Nordsjælland og Tønder.Efterfølgende kogte de sociale medier med ønsker om, at få video dommere og mere udspecificerede regler. Håndboldreglerne er på mange områder ikke specifikke og åbner for at dommerne skal lave mange vurderinger. Et eksempel jeg holder meget af er følgende:

 

Regel 11:1

“Der skal dømmes indkast, når bolden fuldstændigt har passeret sidelinjen eller, når en markspiller på det forsvarende hold sidst har berørt bolden, før den passerede holdets egen baglinje”.

 

Dvs. en simpel regel: der skal dømme indkast, hvis hele bolden har passeret sidelinjen. Men i en tidligere regel har det været anført:

 

Regel 7:10

“Hvis en spiller med bolden bevæger sig uden for spillepladsen med en eller
begge fødder (mens bolden stadig er inde på spillepladsen) – fx. for at komme
rundt om en forsvarsspiller, skal der dømmes frikast til modspillerne”.

 

Dvs. en bold er også ude, hvis spilleren med bolden bevæger sig udenfor banen uanset, at bolden reelt stadig er inde. Dog er formulering og eksempel skal dommeren dog vurdere om spilleren drager fordel heraf. Dvs. en simpel kendelse om inde/ude bliver nu en vurderingssituation i stedet for en kendelse  baseret på simple fakta.

Der er mange argumenter for, at gøre det simpelt om en bold er inde/ude. Reglen kunne ændres til at bolden er ude, hvis den fuldstændigt har passeret sidelinjen eller hvis en spiller med bold bevæger sig udenfor banen med en eller begge fødder. Det vil være simpelt og overskueligt og fjerne vurderingen fra dommerens side.

Det samme kunne gøres med frikast, straffekast, passivt spil. Simple og klare regler, som selv en ekspert i TV ville kunne forstå og forklare. Samtidigt vil man kunne begynde at bruge videodommer, der kunne se kendelser igennem hvis der opstod tvivl. For før reglerne bliver klare og simple vil tv/video billeder være taget ud af kontekst. Det kan være forskellige tacklinger, spillernes optræden eller handlinger, der i sig selv ikke er strafbare. Men i en kontekst kan de blive strafbare, hvis det sker som en form for hævnakt eller det samme gentager sig flere gange kampen igennem.

De mange dommer vurderinger, har til hensigt at sikre flow i kampen. Dommeren skal kunne lade et hold få en fordel, hvis f.eks. en spiller efter en lovlig bolderobring bliver skubbet ud af banen (på en måde der skulle give frikast), uden at tage for mange skridt, men stadig er i stand til at få en fordelagtig situation ud af det. Hvis ude/inde reglen derimod var objektiv, ville der skulle være et spilstop, da spillet skulle fløjtes tilbage til stedet for frikastet. Hvis der efterfølgende skulle vurderes video af situationen, vil det desuden betyde, at dommerne skulle afbryde spillet og stoppe tiden.

Flowet i spillet forsvinder hermed, hvilket vil være ødelæggende for sporten. Det samme ville ske i mange andre situationer, hvor dommeren i dag skal vurdere, om en strafbar handling ikke skal bestraffes ELLER en umiddelbar ikke strafbar handling, skal gøres strafbar pga. den sammenhæng det sker i.

 

En dygtig dommer kan balancere alle disse vurderinger, således at kendelserne bliver retfærdige og kampens flow bibeholdes i den rette ånd i forhold til sporten. Dommerne kan allerede i dag vælge, at stoppe kampen og diskutere kendelser for at få det mest retfærdige resultat. De kan vælge at gøre det, hver eneste gang der er en tvivls- eller vurderingssituation. Det vil dog næppe skabe den store glæde hos hverken spillere eller trænere, da det vil ødelægge kampen. Det samme ville videodommere gøre, da det ville give uhensigtsmæssigt mange afbrydelser i de afgørende situationer, hvor flowet i kampen ville blive afbrudt og intensiteten forsvinde. Hvis ikke sporten bliver ødelagt af tåbelige 7 mod 6 regler, ville den blive det af afbrydelserne.

Vi skal derfor lande på et kompromis, hvor der kommer flest mulige korrekte kendelser uden det ødelægger flowet i spillet. Det handler i høj grad om, at give dommerne de bedst mulige betingelser for, at  foretage de korrekte vurderinger. Her ville det være klædeligt for sporten, hvis spillere, trænere og officials begyndte at fokusere mere på at optimere egne præstationer fremfor, at bruge en væsentlig mængde energi og fokus på dommerne. Ikke at dommerne skal fredes. Men hvis alle lige skruede 10% ned for retorikken og noget af på fokus fra dommere til spillet, ville det forbedre dommernes muligheder for, at lave korrekte vurderinger væsentligt.

 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️