Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Formel 1 2022 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Anmeldelse: Europa Cup Onsdage- Som jeg husker det

Jesper B. Korndal har bedrevet et stykke fodboldlitteratur som er lidt ud over det sædvanlige. Det er nemlig hans forhold til fodbold igennem livet, serveret som lyrik. Det lyder måske lidt mystisk, og sandt at sige er jeg ikke den store kender af lyrik og prosa, men Jesper B. Korndals værk "Europa Cup Onsdage - Som jeg husker det", er faktisk ikke alene usædvanligt, det er også langt hen ad vejen ganske vellykket. 

Man følger forfatterens opvækst, og vandren gennem livet gennem forskellige digte, der i opdelte kapitler fortæller om oplevelser på stadion, på tv-skærmen, på ferier og om hans personlige forhold til diverse spillere og klubber. Man fornemmer i nogle af digtene oprigtig glæde og skuffelse både som entusiastisk barn og som mere afdæmpet voksen. Et af mine favoritdigte findes i starten af bogen, hvor Korndal fortæller om vinteren 89/90 og om en snerydning med sin far. Digtet viser hvordan man i 89/90 kunne glæde sig over at se "Serie A højdepunkter og kakao på kontoret". 

Det skal være sagt med det samme. Det her er en speciel bog og en speciel måde at se fodbolden på. For undertegnede tog det lidt tid at forstå måden digtene var sat op på, men jeg må indrømme at der faktisk er en ganske fin rød tråd i værket. Det er tydeligt at Jesper B. Korndal er en person, hvis kærlighed til fodbolden har præget hans opvækst. Han viser sider af sig sin egen opvækst, som det førnævnte citat om højdepunkter og kakao viser, men han har også mere almene betragtninger af klubber og spillere som de tog sig ud op igennem 80'erne og 90'erne. Man bliver således præsenteret for de spillere, klubber og personligheder, der var kendetegnende for den tidsperiode som digtene strækker sig over. Det er tydeligt at især italiensk fodbold ofte var på programmet, men også tyske spillere som Rudi Völler, Pierre Littbarski samt selvfølgelig danske Morten Olsen og franske Eric Cantona bliver taget under kærlig lyrisk behandling. Når det er sagt må jeg dog indrømme at det ikke er alle digte, der falder i min smag men det er vel netop det stærke ved lyrikken som genre? Nogle af digtene rammer plet hos mig, men ikke hos andre og omvendt. Måske husker jeg ikke situationen digtet referer til eller også har det bare ikke den betydning hos mig som hos forfatteren. 

Den barnlige glæde som forfatteren viser i begyndelsen af værket slutter med et andet af mine favoritdigte i slutningen af bogen med følgende korte bemærkning: "Omkring årtusindeskiftet skete der en ændring af mig af fodbolden af tingenes tilstand og kærligheden til spillet vil for altid være med bagud skuende fortegn"

Det digt viser at fodbolden har ændret sig for vores forfatter, der ikke længere ser fodbolden i det samme lys som tidligere. Jeg har talt med mange om denne ændring af fodbolden og er sikker på at rigtigt mange jævnalderende vil kunne nikke genkendende til de betragtninger som Jesper B. Korndal fremkommer ved igennem sine digte; det var bare bedre i gamle dage. 

"Europa Cup Onsdage - Som jeg husker det" er, som allerede nævnt, ikke en fodboldbog i gængs forstand, men jeg vil alligevel give den varme anbefalinger med på vejen. Læs den som det det er; lyriske strøtanker fra en fodboldnostalgiker med bagudskuende fortegn. Men læs den og lad jer blive mindet om både store spillere og oplevelser, som Jesper B. Korndal husker dem. 

 

Europa Cup Onsdage - Som jeg husker det er skrevet af Jesper B. Korndal og er udkommet på Forlaget Davidsen 

 

 

 

 

 

 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
FIFA World Cup 2022
UEFA Women's EURO 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
CAF Champions League
CAF Confederation Cup
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
EHF EURO (K)
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Ishockey
IIHF World Championship 2022
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Giro d'Italia
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️