Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🟡 Brøndby IF kalender 2022/2023
⚪️ F.C. København kalender 2022/2023
NHL 2022/2023 kalender
🇪🇸 La Liga 2022/2023 kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
Klik på kampe/events for mere info
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2022/2023 i din kalender
🏆 Få VM 2022 kampene i din kalender
🇮🇹 Serie A 2022/2023 kalender
🏒 Få Metal Ligaen direkte i din kalender
🏁 Formel 1 2022 kalender
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2022/2023 i din kalender
🥇 UEFA Women's EURO 2022 kalender
🇩🇪 1. Bundesliga 2022/2023 kalender
🇩🇰 Få 3F Superligaen 2022/2023 i din kalender
⚫️ FC Midtjylland kalender 2022/2023
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
Få overblikket over EHF EURO 2022 (K) ind i din kalender
⚽️ Danske 🇩🇰 hold i Europa 2022/2023 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Er fodboldspillere forkælede?

I denne uge læste jeg en artikel på allestedsnærværende Bold.dk. Artiklen omhandlede den tyske landsholdsspiller André Schürrles utilfredshed med at hans tyske klub Wolfsburg skal til Kina og spille opvisningskampe straks efter sæsonafslutningen i Bundesligaen. Hvorfor er dette nu et problem? Jo, for det tyske landshold skal mødes dagen efter hjemkomsten fra Kina forud for EM-slutrunden i Frankrig, hvor Schürrle forventes at skulle med.

Nu skrev jeg ”utilfredshed” – det er vist en lidt mildere udlagt, end dét egentligt var ment fra hans side. Han var ærligt talt rigtig træt af hele situationen, og formålet med selve Wolfsburgs tur til Kina var han heller ikke klassisk fan af. Selve formålet med deres tur til det østasiatiske er nemlig ren marketing og reklame for klubben og dermed ejerne og sponsorerne.

Dette fik mig faktisk til at tænke på: ”er fodboldspillere egentligt de mest forkælede på hele denne klode?”. Umiddelbart er svaret ligetil. Men jeg vil nu forsøge at nuancere det lidt.

Sammenligner man André Schürrle erhverv og det umiddelbare antal arbejdstimer, er svaret et rungende ”JA!”. De træner et par gange dagligt (maksimalt) og ellers har de resten af dagen fri til familie, venner og golf (sådan er fordommen – ikke min udlægning af tingene!). Derudover tjener de mange gange dét, som almindelige lønmodtagere tjener gennem et helt liv, og så gør de det endda kun på 10-15 år.

For at tage det sidste først, så er jeg personligt to-delt her. På den ene side, kan jeg godt følge det klassiske argument med ”fodboldspillere skal jo tjene dét, vi andre tjener gennem et helt arbejdsliv, på 10-15 år”. Fair nok, tænker jeg. Men på den anden side er min klare holdning, at de ikke skal sidde på deres flade og spille golf resten af livet, blot fordi de har arbejdet i 10-15 år. De må og skal give noget tilbage til samfundet og de systemer, der har fået dem så langt i deres liv.

Angående arbejdstiden, lægger man nok mærke til, at jeg har understreget ordet ”umiddelbare” i ovenstående frase. Det er der en helt speciel grund til. For på dette punkt er min holdning krystalklar. De arbejder langt, langt mere end den gennemsnitlige dansker. Argumentationen bag dette er, at vi andre ser bare ikke al den selvtræning, styrketræning og restitutionstid, som medgår til at de kan præstere dagligt til træning eller kamp. Det er en stor belastning for kroppen at skulle være kampdygtig og yde på et sådan højt niveau uge efter uge.

Skal vi lave en hurtig quiz: Hvor meget arbejder en dansker mellem 15 og 64 år faktisk på én uge?

I 2015 var tallet 29,9 timer, som i øvrigt er det laveste i de sidste 5 år. (DST, tabel AKU503). (og ja, dette er FAKTISK arbejdstid!).

Jeg tror antallet af kamp- og træningstimer, kampforberedelser, kamptransport, videogennemgang, holdmøder med mere for en fodboldspiller overstiger dette tal med længder!

Tager man en hurtig Googlesøgning på netop ”forkælede fodboldspillere” kommer der nogle rigtig interessante artikler frem.

Blandt andet Peter Schmeichel, synes jeg, rammer den meget godt, når han udtaler: ” Min generation havde ikke spillekonsoller og internet. Når vi havde fri, så spillede vi fodbold. De unge skal overbevises om, at det at spille fodbold er et valg.” Og det er netop, hvad det er – et valg!

Det er et helt kynisk valg for fodboldspillere i dag, hvis/når de takker ”ja” til et job som fodboldspiller på fuld tid. De ofrer utroligt mange ting, som ”normale” lønmodtagere til gengæld for adgang til. Omvendt, får fuldtidsfodboldspillere også goder, som almindelige lønmodtagere aldrig kommer til at opleve.

Spillernes fagforeningen, Spillerforeningen, har sammen med moderforeningen og den internationale organisation FIFPro, taget netop denne problemstilling op i 2011. Læser du hele artiklen, ved du, at det hele også gælder i 2016. Link: http://spillerforeningen.dk/nyheder/2011/forestillingen-om-forkaelede-fodboldspillere-skal-aendres/

Jeg må indrømme, at når jeg tænker på “forkælede fodboldspillere” tænker jeg ikke på ham, der løber rundt i den danske 1. Division eller i Tippeligaen i Norge på et af bundholdende koldt mod nord. Jeg tænker naturligvis på Nicklas Bendtner-agtige typer, der blot sutter på fodboldlappen uden at præstere én god gerning i flere år i træk.

Fodboldspillere er ikke forkælede. De har taget et benhårdt valg, hvoraf der også følger et fravalg af de ting, som alle vi andre kan opleve. Derudover har de også nogle ansættelsesvilkår som kun de færreste lønmodtagere oplever: at skulle præstere, hver eneste dag på jobbet, ellers står du uden arbejde. Hånden på hjertet – uanset hvor meget du synes du er presset på dit arbejde, er du ikke i nærheden af det arbejdspres, som en professionel fodboldspiller oplever. Deraf er det også helt i orden, at lønnen følger arbejdspresset. 

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvilken udenlandsk fodboldrække følger du tættest?
1. Bundesliga
Allsvenskan
Eliteserien
Eredivisie
La Liga
Ligue 1
Serie A
Premier League
Anden
Uge 32
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Speciel 2022/2023
Fodbold
FIFA World Cup 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Women's Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
Aarhus Fremad
AB Gladsaxe
AB Tårnby
AC Horsens
AGF
B.93
BK Frem
Brabrand IF
Brøndby IF
Dalum IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
FC Roskilde
Fortuna Hjørring (K)
Frederiksberg Alliancen 2000
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hellerup IK
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Holstebro Boldklub
Hvidovre IF
IF Lyseng
Ishøj IF
Jammerbugt FC
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Middelfart Boldklub
Nykøbing FC
Næsby BK
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
SfB-Oure FA
Silkeborg IF
Skive IK
SønderjyskE
Thisted FC
Vanløse IF
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
VSK Aarhus
Young Boys FD
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
Eintracht Frankfurt
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
EHF EURO (K)
IHF World Cup - Men
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League (K)
EHF European League (H)
EHF European League (K)
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Aalborg Håndbold
Bjerringbro-Silkeborg
GOG Håndbold
Ikast Håndbold
København Håndbold
Nykøbing Falster Håndbold
Odense Håndbold
Skanderborg Aarhus Håndbold (H)
Skjern Håndbold
Team Esbjerg
Viborg HK
Ishockey
Metal Ligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️