Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Håndbold: Man tror man ser et talent, men man ser bare én, der er tidligt udviklet

Overskriften har jeg tyvstjålet fra Claus Hansen. Den er voldsomt sigende i forhold til de trænere U10, U12 og U14, der ødelægger vores sport og skræmmer børnene væk. Trænerne finder et par spillere, som de øvrige skal sætte i scene til, at score holdets mål, da de er åbentlyse talenter. Men trænerne tror de ser et talent, men de ser faktisk bare en der er tidligt fysisk udviklet. Du kan ikke spotte et talent i U10 eller U12 rækken. Der er alt for mange parametre og påvirkninger i løbet af teenage årene, til at det er muligt at spå om enkelte spillers potentiale. I stedet skal du som træner forsøge, at udfordre spillerne på den enkeltes niveau. Det vigtigste er, at der holdes et højt tempo og intensitet i træningen.

 

Når man besøger de danske haller oplever man tit U10 og U12 trænere, der råber til sine spillere, at de skal lave “en russer screening” eller at de skal lave en østtysker, fransk kryds osv. Det handler om, at de vil iscenesætte deres bedste spiller. De øvrige spillere skal fokusere på at gøre de bedste gode. For kort tid siden oplevede jeg på en eftermiddag, at det skete i 2 kampe med 3 forskellige hold. Jeg kan kun sige, at det er komplet håbløst. Trænerne er garanteret engagerede og har de bedste intentioner. De har garanteret hørt om at vinde kampe men sandsynligvis aldrig om spiludvikling. I al fald praktiserer de det ikke.

 

De burde læse Torben Vinters fremragende kronik i Viborg Stifts Folkeblad, hvor han kort og godt skriver, at det er ligegyldigt om du vinder eller taber. Det er træningen, oplevelserne og alt det andet rundt om kampen, der fastholder børn og unge og udvikler sporten. Selvfølgelig skal vi spille for at vinde. Det er krydderiet på toppen af træningen som er vigtigt i nuet. Som træner skal du blot sørge for, at det ikke er resultatet der er afgørende for, om dine spillere har haft en god eller dårlig oplevelse. For i det lange løb er det ikke det vigtigste.

 

Der er masser af børn, der meget gerne vil spille håndbold. De søger den intensitet, træning og kammeratskab som sporten tilbyder. Ofte som enten erstatning eller supplement til fodbold, der er langt mindre intensiv i tempo, fysisk kontakt og bold berøringer. Børnene skal blot introduceres til denne intensitet i hver eneste træning. De skal ikke stå i kø for at træne dødsyge løbebaner. Voksne gider ikke den slags træning! Hvordan kan nogen tro at børn gider? Det er en af de væsentligste årsager til, at de fravælger vores sport.

 

For at løfte sporten videre, handler det i høj grad om at trænerne uddannes. Dels de formelle træneruddannelser, seminarer osv. som udbydes i stor stil. Men det handler også om, at man internt og på tværs af klubber, deler viden og erfaringer. Hvis den ene klub har en træner, der har megen viden og erfaring, vil det være naturligt at lade træneren dele disse med klubbens øvrige trænere og måske også naboklubbens. En træningsaften behøves ikke være begrænset til, at det spillerne der udvikles.

 

Trænerne kan også udvikle sig. Det kan være gæstetrænere og/eller andre trænere, der ser til fra sidelinjen og giver feedback. Det kan måske også være træningslejr for trænerne. Spillet har ændret sig de sidste 10 år. Men det har spillerne (her mener jeg U14 og ned) også. Derfor skal spillet og særligt træningen også tilpasses de krav som stilles af såvel børn/unge som spillet selv.

 

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvor besøger du sofabold.dk fra?
København
Øvrig Sjælland
Fyn
Nordjylland
Midtjylland
Vestjylland
Sønderjylland
Bornholm
Øvrige øer
Uge 40
mackabler.dk
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
1. Bundesliga
La Liga
Ligue 1
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa League
UEFA Euro 2020
A-League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hobro IK
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
FC Bayern München
A.C. Milan
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
Primo Tours Ligaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
EHF European League (H)
EHF EURO (K)
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
National Hockey League
Basketball
National Basketball Association
Andre
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️