Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Hvem er Superligaens mest effektive hold?

Vinterpausen i Superligaen er ved at gå ind i sin sidste måned, og vi længes alle sammen efter forår, Superliga og stadionpølser! I dag vil jeg forsøge at afkorte ventetiden med godt 5 minutter med dette lille blogindlæg.

Vi skal snakke om mål og skud på mål! Det skal handle om, hvor effektive de 12 hold i Superligaen er til at genere mål ud fra antallet af skud, det respektive hold formår i en kamp.

(Billedet kan ses i fuld størrelse her: http://sofabold.dk/images/blog/SL_skud_maal.png)

Kigger man på Superligasæsonen 2015/2016 (det der er spillet af den) ser man ovenstående tal. Her har jeg listet, med hjælp fra yndlingssitet Superstats.dk, de respektive holds skud, skud pr. kamp, skud indenfor målrammen og skud indenfor målrammen pr. kamp og selvfølgelig antallet af mål scoret.

Det interessante er at se på sidste kolonne. Her ses det tydeligt, hvem der er det mest effektive hold til at genere mål ud fra antallet af skud i kampene.

Det ses også tydeligt, hvor svært Hobro har det med at komme til afslutninger, og måske hvorfor de ligger allersidst i Superligaen i denne sæson. Hobro er suverænt det hold, der afslutter færrest mod modstanderens mål og har også det laveste antal skud inden for rammen.

Omvendt er Hobro det hold, der rammer mål oftest, i forhold til det antal skud, de har. De misser kun målrammen på 98 skud, som Superligaens bedste, mens Viborg, Esbjerg og Brøndby brænder flest afslutninger af og hvor bolden går forbi modstanderens mål (171, 166 og 163 afbrændere).

Så det er altså ikke nødvendigvis godt at have flest afslutninger pr. kamp. Det afgørende er selvsagt, at man rammer modstanderens mål!

Er der så en korrelation mellem hvor effektivt et hold er til at score mål, og placering i tabellen? Nej, egentligt ikke. F.eks. er Hobro suverænt bundproppen i Superligaen, mens man ligger lige i midten af “effektivitetsstatistikken” ovenfor. Og dette giver ret god mening, idet der også er mange, mange andre facetter af fodbolden end blot at score mål! Omvendt, kan der være noget om sammenhængen mellem antallet af scorede mål og effektiviteten af éns afslutninger. F.eks er AaB det suverænt mest scorende hold i denne Superligasæson, og samtidig fører man klart statistikken ud fra et effektivitetssynspunkt.

Jeg glæder mig til at Superligaen vender tilbage. Og mon ikke der kommer et længere skriv om selvsamme inden der fløjtes op fredag 26. Februar mellem OB og AGF.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️