Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Håndbold: hvem fanden gider at træne et c-hold?

Ungdomstrænerens dilemma

Talentudvikling versus resultater. Det er enhver børne- og ungdomstræners dilemma. I U10, U12 og til dels i U14 rækkerne, kan man skaffe hurtige og nemme resultater ved, at smide et spilkoncept med simple angrebsåbninger ned over holdet. Men oftest vil succesen ophøre, når spillerne kommer op i U16 rækkerne. Måske endda før. Men den tid man bruger på at træne løbebaner og spil systemer, går fra den tid, man bruger på at fylde spillernes værktøjskasse med tekniske færdigheder.

 

Trænerne skal levere oplevelser

Det simple konklusion vil være, at lade træningen gå i den modsatte grøft, hvor det udelukkende handler om udvikling. Her rammer man præcist sømmet på hovedet, når holdet oplever gang på gang, at tabe til hold, som har valgt den kortsigtede strategi, hvor spillerne i en tidlig alder bliver underlagt et spilkoncept og faste spilmønstre. Man spiller helt grundlæggende håndbold fordi det er sjovt. Ellers havde man nok valgt en anden sportsgren. Det er ikke sjovt at tabe, men en dejlig følelse at vinde. Det lærer børn og unge fra en tidlig alder derhjemme, i skolen og i børnehaven.

Trænerens opgave er, at levere oplevelser til børnene og de unge. Oplevelser der udvikler dem og gør sporten sjov. Det gælder til træning som til kamp. Der er ikke nogen (hverken børn, unge eller voksne), der har valgt at spille håndbold, fordi de synes det sjovt at løbetræne på de danske cykelstier og landeveje. Denne træning er nødvendig for eliten, men ikke for bredden.

 

Hvem fanden gider træne et C-hold?

når man turnerer de kommunale haller, ser man ofte U8, U10 eller U12 hold, der løber rundt mens en tilfældig forælder er søndags substitut og efter bedste evne forsøger at få det bedste ud holdet på banen. Holdene kan være med meget eller begrænset talent. Manglen i talent står ofte i skærende kontrast til børnenes engagement. For dem er hver eneste kamp lige så vigtig som VM finalen. Uanset deres niveau.

Jeg har overhørt trænere udtale, at de kun gider træne det talentfulde A hold, mens C holdet må passe sig selv, for de bliver aldrig til noget. Måske de bliver landsholdsspillere. Måske de bliver regionsmester i serie 3. Det er ikke niveauet der er vigtigst, men derimod spillernes lyst til at mærke blodet pumpe i årene, når de som søndagskrigere, træder ind på deres 20 gange 40 meters krigsskueplads, hvor de i 60 minutter vil kæmpe om en ære og en harpiks indsmurt læderkugle.

Når jeg hører nogen sige: hvem gider træne et c-hold? jeg vil sige: alle burde prøve at træne et c-hold, for det er her den rendyrkede glæde ved spillet trives! Her handler det ikke om status og ambitioner, men lyst til at spille bold! Det kunne mange ambitiøse ældre spillere lære meget af.

Hvorfor er A holdet vigtigere end C-holdet? Hvis sporten skal overleve, skal de være lige vigtige. Der er ikke spillere nok til, at man kan ignorere håbløse Gertrud på højrefløj for at satse på dygtige Emma på venstre back. Måske hører de ikke begge til på det samme hold. Måske skulle Gertrud spille med årgangen under eller Emma skulle træne med drengene eller årgangen over. Eller måske skulle man tænke ud af boksen og droppe nogle af de årgangs opdelte træninger og i stedet niveau dele træningen, hvor der i stedet arbejdes med specifikke elementer. Det kan være træning af plads specifikke kompetencer eller tekniske elementer af spillet.


 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️