Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få Premier League 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Når fodbold bliver sekundært

Egentligt skulle bloggen i denne uge hylde og hædre det danske landshold forud for gårsdagens altafgørende EM-playoff-kamp, men nogen gange sker der bare ting ude i den store verden, der bare er for store til at kunne ignoreres. Også på en blog, der i de seneste tre år har handlet om fodbold i ét væk! I dag handler det ikke om fodbold i samme format og ramme som det plejer. Og du vil givetvis ikke være vild med konceptet, men jeg synes det er en meget relevant pointe, når jeg nu har brugt tre år på at insinuere at der ikke er noget vigtigere her i tilværelsen end dette smukke spil!

Fredag den 13. november 2015, mødtes Frankrig og Tyskland i en fredelig venskabskamp på Stade de France i Paris. Flere titusinder mennesker var samlet og værd og én kom med noget positivt i tankerne. De samme titusinder forlod stadion med noget i tankerne, der helt sikkert ikke kunne beskrives som positivt. Det var en parallelverden i Paris den aften. Verden inden for nationalstadionets mure var én. Verden uden for murene var en helt, helt anden.

De fleste af jer, der har læst med på bloggen her igennem årene, ved, hvor meget jeg går op i fodbold. Hvor meget jeg går op i at analysere og tænke fodbold. Da jeg startede med at skrive på bloggen her, var jeg stadig aktiv inden for faget, og jeg havde mit liv deri. Men som årene er gået, har jeg bevæget mig væk fra fodboldverdenen i dagligdagen – men bibeholdt min store interesse og faglige stolthed i fodboldverdenen. Dog med en dagligdag i en større franskejet virksomhed i stedet for (kunst)græs og jord under støvlerne.

Den dagligdag jeg har i dag er som skrevet i en større dansk virksomhed, som har franske ejere, hvorfor jeg er i Paris rigtig, rigtig mange gange på ét år. Bare i år kan jeg ikke tælle dét antal på to hænder. Flere gange tager jeg dertil flere gange om måneden, kun med en smuttur tilbage til København for at sætte mig ind i et fly mod Paris igen mandag morgen. Dét franske kontor, jeg besøger så mange gange på et år ligger i det 11. arrondissement i Paris, hvorfor jeg selvsagt kender det berørte område fra fredagens handlinger ganske godt.

Jeg har altid villet se en landskamp med Frankrig på Stade de France, og jeg ser stadionet lige så mange gange på ét år, som jeg er i Paris, da min vej oftest går lige forbi stadion til og fra lufthavnen.

Da jeg så videosekvenserne af fodboldkampen, hvor man i baggrunden kunne høre dét de fleste ville tro var et kanonslag, som man kender det fra store fodboldkampe nu til dags, kunne jeg ikke slippe synet af spillerne fra Frankrigs og Tysklands landshold, der stoppede med at spille fodbold i et kort sekund. Dét satte for alvor tankerne i gang for mig. Netop denne parallelverden var og er for mig helt ufattelig – i ordets bogstaveligste forstand.

I sådanne situationer, kommer jeg til at glemme for en stund, hvad det egentligt er, vi alle sidder og kigger på uge efter uge. Selvom mange fans og tilskuere til kampe og i sofaen mener deres holds op- og nedture i weekendkampene er forskellen mellem liv og død, sætter fredagens episoder i Paris netop dette i et voldsomt perspektiv.

På den ene side er jeg helt forfærdeligt ked af dét der skete i Paris den fredag. Og på den samme ene side, mener jeg man skulle have afblæst kampen øjeblikkeligt, da det gik op for arrangementsstyrerne at dette ikke blot var et kanonslag (og hvad der ellers foregik andre steder i Paris). På den anden side, mener jeg ikke dette er løsningen – for så har man givet ét signal der er forkert i min verden.

Jeg var kort inde på mine smutture til Paris i forbindelse med mit fuldtidsjob før. Nogle gange kombinerer jeg disse ture med forlængede weekender i Paris, men det er dog mest om sommeren, da jeg elsker de varme nætter og dét at man kan være ude. I de seneste par måneder, hvor turene også har gået til Frankrigs hovedstad, har jeg dog ikke haft meget fritid i byen. Men når jeg har denne, og når jeg tager disse weekender for mig selv, elsker jeg at sidde på caféer om aftenen eller se seværdigheder om aftenen.

Jeg har opbygget mig et rigtig tæt netværk af venner, kolleger og bekendte i Paris og i området omkring. Dette gør det også klart mere personligt for mig, dét der skete i Paris. Det er klart. Det er også klart, at det er med til at motivere mig at skrive dette indlæg. Alle jeg kender i Paris har det heldigvis godt.

Jeg kender til intet bedre end at sidde og analysere en fodboldkamp på et stadion, eller foran TV’et med lyden slukket, og blot fordybe mig i analysen af dét jeg ser. Se nye tendenser, se nye spændende spillere an eller se hvorledes kampen kan skifte dominans holdene imellem. Men handlinger som dem vi så i Paris fredag aften, sætter fodbolden, og dens rolle i vores alles liv, i et fuldstændigt andet perspektiv.

Jeg vil stadig, også næste gang jeg skal til Paris, sidde i taxaen fra lufthavnen til hovedkontoret i det 11. arrondissement og tænke på, ”hvor ville jeg bare gerne se en landskamp på dét stadion”. Men hvor kan man da bare ikke andet end at føle med de familier og de folk, der mistede deres kære den aften og nat. Ikke kun de, der blev ofrer ved området omkring Stade de France – men i hele Paris.

Fodbold har altid været ”min ting” her i tilværelsen. Og det vil det også være lige indtil den dag jeg ikke er her mere. Men nogen gange må selv jeg indse, at der er andre ting, der blot har langt, langt, langt mere betydning.

Liberté, égalité, fraternité!

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
FIFA World Cup 2022
UEFA Women's EURO 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
CAF Champions League
CAF Confederation Cup
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
EHF EURO (K)
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Ishockey
IIHF World Championship 2022
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Giro d'Italia
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️