Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
Klik på kampe/events for mere info
🇩🇰 Få 3F Superligaen 2022/2023 i din kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🏒 Få Metal Ligaen direkte i din kalender
🏆 Få VM 2022 kampene i din kalender
⚪️ F.C. København kalender 2022/2023
🇩🇪 1. Bundesliga 2022/2023 kalender
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2022/2023 i din kalender
🇮🇹 Serie A 2022/2023 kalender
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
Få overblikket over EHF EURO 2022 (K) ind i din kalender
🏁 Formel 1 2022 kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
⚽️ Danske 🇩🇰 hold i Europa 2022/2023 kalender
🇪🇸 La Liga 2022/2023 kalender
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2022/2023 i din kalender
NHL 2022/2023 kalender
⚫️ FC Midtjylland kalender 2022/2023
🥇 UEFA Women's EURO 2022 kalender
🟡 Brøndby IF kalender 2022/2023
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Analyse: Målscoring i Champions League 2014/2015

I denne uge udkom UEFA med sin årlige Technical Report om Champions League-kampagnen 2014/2015. Vi har før været omkring disse Technical Reports, men for førstegangslæseren er dette et statistisk mekka for alle fodboldnørder, og for den absolutte faglighedshungrende er det biblen inden for fodboldtendenser. Det er her, man første gang kan se nye tendenser baseret på valide og troværdige data. UEFA/FIFA laver disse hvert år for de største turneringer (CL, EL osv.) og EM og VM-slutrunderne.

Jeg vil tage et klart hovedfokus i bloggen her: målscoring og vejen hertil. Både for at afgrænse blogindlægget her, men også fordi det handler om at score flere af disse end modstanderen; det er absolut essentielt at kunne score mål.

Jeg starter dog et andet sted, men dog alligevel ikke så langt fra dét det hele handler om. Den reelle spilletid, er altid noget jeg går utroligt meget op i. For når dommeren fløjter af efter 90 minutter på stadionuret (plus det løse) har bolden ikke været i spil i samme antal minutter. Så langt fra endda. Og netop den effektive spilletid er essentielt for mulighederne for at score mål (det er ret svært at score, når bolden er ude af spil). FC Barcelona er absolut det hold, som deltager i kampe med den højeste effektive spilletid. I gruppe- og kvartfinalekampene mod Paris Saint-Germain nåede kampenes effektive spilletid helt op på 68:35 og 71:39 (minutter:sekunder). Til sammenligning var den kamp med højest effektiv spilletid ved VM 2014, kampen mellem England og Italien. Her var den effektive spilletid på 64:49.
Hvad siger dette noget om? Ikke nødvendigvis ret meget, da Barcelona og England/Italien ikke har samme spillefilosofi. Hold som Barcelona vil generelt have en højere reel spilletid, grundet de mange, sikre pasninger mellem nærmeste medspillere, mens England og Italien ikke nødvendigvis spiller den nærmeste medspiller hver gang. Dette vil sige, at selvom FC Barcelona deltager i kampe, hvor den effektive spilletid er højere, er det ikke sikkert, de angriber modstanderens mål mere, end andre hold, der deltager i kampe, hvor den effektive spilletid er mindre.

Og netop sidste sæsons Champions League var præget af én stor omvæltning, når det gælder målscoringen. Der er simpelthen mere intensitet i kampene. Det kan være svært at operationalisere dette begreb (gøre det mål- og definerbart), men når alt kommer til alt, blev hele 20,6 % (55 styk) af alle mål, scoret i åbent spil, scoret på omstillinger. Dette er en meget, meget interessant tendens. Netop dét jeg var inde på før (angående den effektive spilletid) handler om at have bolden i egne rækker så meget som muligt. Dette indikerer, at andre hold gør præcis det modsatte.
Det er en hamrende interessant tendens. Det betyder, at holdene måske har mere fokus på at fange modstanderne på en farlig omstilling, eksempelvis grundet sjuskede boldtab, og derefter gå direkte i afslutningsspil.

Kom ikke og sig, at dødbolde/standardsituationer skal nedprioriteres! Af alle 361 mål scoret i 2014/2015-sæsonens Champions League-kampagne, blev 94 mål scoret på standardsituationer. Det svarer til 26%!
Af alle de 94 mål på standardsituationer, blev 31 scoret umiddelbart efter et hjørnespark, 31 fra straffesparkspletten (eller opfølgning fra et straffespark) og 18 bagefter et frispark. De direkte frispark stod for 12 mål. Kun sølle 2 mål blev scoret efter et indkast (hvem påstod, at lange indkast høvler mål af sig…).
Af alle 267 mål i åbent spil, blev hele 51 mål scoret efterfulgt af et indlæg fra en spiller udenfor straffesparksfeltet. Altså lige godt 20% af alle mål i åbent spil. Det er også relativt signifikant.

Kigger vi på scoringsgennemsnittet i Champions League-sæsonerne igennem tiden, ligger den overståede sæson langt over gennemsnittet. Der blev scoret 361 mål i 125 kampe, hvilket giver et gennemsnit på 2,89 mål pr. kamp. Gennemsnittet for alle Champions League-kampe igennem tiden (siden 1992/1993-sæsonen) er på 2,68.

Derudover er der en anden sindssygt interessant statistik fra sidste sæsons Champions League. Man har altid vidst, dét at score først i en fodboldkamp er vigtigt. Men at det var så vigtigt, havde jeg aldrig troet! Hele 92 gange, har dét hold, der scorede kampens første mål også vundet kampen. 20 gange er det endt uafgjort og kun 5 (!) gange har man tabt kampen, når man scorede det første mål.

Jeg kunne finde så mange andre interessante statistikker, men jeg synes, man selv skal sætte te/kaffe over, og så selv gå på opdagelse i UEFAs publikation. Det er en guldgrube af hamrende interessante statistikker.

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvilken udenlandsk fodboldrække følger du tættest?
1. Bundesliga
Allsvenskan
Eliteserien
Eredivisie
La Liga
Ligue 1
Serie A
Premier League
Anden
Uge 32
mackabler.dk
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Speciel 2022/2023
Fodbold
FIFA World Cup 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Women's Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
Aarhus Fremad
AB Gladsaxe
AB Tårnby
AC Horsens
AGF
B.93
BK Frem
Brabrand IF
Brøndby IF
Dalum IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
FC Roskilde
Fortuna Hjørring (K)
Frederiksberg Alliancen 2000
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hellerup IK
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Holstebro Boldklub
Hvidovre IF
IF Lyseng
Ishøj IF
Jammerbugt FC
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Middelfart Boldklub
Nykøbing FC
Næsby BK
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
SfB-Oure FA
Silkeborg IF
Skive IK
SønderjyskE
Thisted FC
Vanløse IF
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
VSK Aarhus
Young Boys FD
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
Eintracht Frankfurt
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
EHF EURO (K)
IHF World Cup - Men
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League (K)
EHF European League (H)
EHF European League (K)
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Aalborg Håndbold
Bjerringbro-Silkeborg
GOG Håndbold
Ikast Håndbold
København Håndbold
Nykøbing Falster Håndbold
Odense Håndbold
Skanderborg Aarhus Håndbold (H)
Skjern Håndbold
Team Esbjerg
Viborg HK
Ishockey
Metal Ligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
lozad
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️