Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få NordicBet Liga 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Ice ice, baby! - It's hockeytime

"I aften er det juleaften, der er længe længe til". Du vil med garanti høre ishockeyfans nynne denne kendte sang rundt omkring i det ganske danske land i dag. I aften går det nemlig for alvor løs. Metal Ligaen 2015/2016 i ishockey løber ad stablen. Der er - som altid ved sæsonstart - lagt op til en forrygende spændende sæson. Hvem napper grundspillet? Holder deres momentum gennem et svært og hårdt slutspil? Hvem bliver overraskelserne? Både den positive og den negative.

I år bliver der ekstra meget spot på Metal Ligaen. Med etableringen af TV 2 SPORT har rettighedshaveren nu fået en enestående mulighed for at stor sende fra den bedste danske ishockeyrække. Det er TV 2's plan at sende ishockey mandag og fredag. Det ser vi frem til! I aften lægger Jimmy Bøjgaard og Lasse Degn ud med kampen mellem Esbjerg Energy og Herning Blue Fox LIVE fra Esbjerg med kampstart klokken 19.30. Det glæder vi os også til!

Nå, men nu til det sportslige:

De forskellige fans har naturligvis sine bud, det har bookmakerne også, og minsanten om jeg ikke har fabrikeret en blog med mine bud på hvordan årets ishockeyturnering vil tage sig ud.

 

Sidste års finaledeltagere

SønderjyskE er tidens store danske ishockeymandskab. Klubben med base i Vojens vandt i foråret det tredje mesterskab på stribe, og et fjerde er bestemt ikke udelukket. I sensommeren var mandskabet ude i Champions Hockey League-kampe. Her blev det til klare nederlag, men også en overraskende storsejr over det østrigske mandskab Red Bull Salzburg.

Sønderjyderne starter trupmæssigt blødt ud i år. Kun fire ud af otte mulige importspillere er signet ved sæsonstart, men der er til gengæld også klasse hos alle fire. Gengangerne er målvogter Joni Myllikosskki, den offensive skarpretter Cory Quirk og backen Tyler Gotto. De suppleres af den eneste egentligt nye signing - offensivspilleren Scott Campbell. Dermed er det på papiret en tyndere udenlandsk side, men i SønderjyskE har man de seneste sæsoner været berømmet for en sprudlende danskerbesætning, og i år er ingen undtagelse. Igen i år tæller de danske profiler navne som wingen Thomas Spelling, der efter min mening skulle have været MVP, de stærke landsholdsbacker Mads Bødker og Michael Eskesen og ikke mindst klubfolkene Kim Lykkeskov og Mads Lund der altid er garant for en 100% arbejdsindsats. Med tanke på at sønderjyderne kan supplere truppen med flere udenlandske kræfter, hvilket det nok også gør inden deadline til nytår, så vil de lyseblå fra grænselandet med næsten garanti også være at finde i toppen af rækken i år. På nuværende tidspunkt spår jeg dem til - minimum - at nå semifinalen.

Så er der sølvvinderne fra Esbjerg Energy. Vestjyderne var for første gang i 11 år i en dansk ishockeyfinale, da de i foråret måtte se sig besejret 4-1 i finaleserien mod SønderjyskE. At de gule fra Gl.Vardevej ramte en finale kom som en overraskelse for de fleste, og måske også dem selv. Efter nytår fik det tidligere storhold dog ramt en stabilitet, der gjorde at det blev muligt igen at spille afgørende kamp i Granly Hockey Arena. Som det er kotumen, så er der skiftet ud på mange pladser i år i det vestjyske. De to japanere Fukufuji og Yandori er taget hjem til det asiatiske. Ligesom de store offensive profiler Clark, Howes og Derlago også har forladt Esbjerg. Ind er i stedet kommet Matthew Pistelli, Brock Nixon og Mario Lamoureux, der alle tre har været garante for et fint antal points i . Den nye goalie hedder Jeff Frazee - og er tidligere SønderjyskE-spiller. På backsiden har man hentet hollandsk-canadieren Mike Dalhuisen. Den fysisk stærke spiller er hentet for at rydde op inde foran mål. Et sted hvor Esbjerg havde problemer i en del af sidste sæson.

Der er dog også gengangere. Backen Wade Bergman og forwarden Aaron Lee har nappet en sæson mere i det vestjyske, og det sikrer en kontiunitet, som man ellers ikke er vant til på de kanter. Suppleret af hjemlige profiler som Kasper Jensen, Nicholas B. Jensen, Anders Krogsgaard og Søren Nielsen, så skal det nok blive sjovt at gå til ishockey i Esbjerg igen i år. Et hold der er en anelse svækket på offensiven, men som til gengæld virker til at have fået en balance ind på holdet, der kan være med til at sikre dem flere sejre i grundspillet. Allerede på nuværende tidspunkt har man ekspederet SønderjyskE ud af pokalturneringen, så en Metal Liga-semifinale er ikke umulig i Esbjerg, men der er ting, der skal gå op i en højere enhed for vestjyderne, hvis finalepladsen fra sidste sæson skal gentages.

Udfordrerne

Om det bliver et sønder - og vestjysk foretagende med finalen i Metal Ligaen 15/16 er nok tvivlsomt. Der står nemlig kompetente mandskaber klar i kulissen. Blandt andet Frederikshavn White Hawks. Holdet der over efteråret nok bliver rigtigt populære i TV 2-dramaserien 'Norskov' har igen et på papiret stærkt line-up. Offensive skarprettere som Adam Miller, Colin Vock og Robin Bergman er igen i år finde på holdkortet i det nordjyske. I forsvaret har man hentet amerikansk forstærkning i Tim Kunes, der sammen med svenske Niclas Edman skal supplere en dansk backside med blandt andet Mads Bech, Emil Birk og Rasmus Søndergaard - og ikke mindst den seneste tilføjelse Mads Larsen, der kommet til Frederikshavn efter nogle år på Malmös ungdomsmandskaber. I offensiven har høgene hentet tidligere Rødovre og Aalborg-spiller, Steffen Klarskov ligesom der er flere danske gengangere på de offensive pladser. Det mest spændende på Frederikshavns mandskab er dog, hvordan de klarer sig på målmandsposten. Her udgøres målmandsduoen af tidligere Gentofte målmand, Christian Larsen og U/20-landsholdskeepertalentet Georg Sørensen med sidstnævnte som favorit til tjansen som førstekeeper. Heller ikke i Frederikshavn er en semifinale urealistisk.

Herning Blue Fox - også kendt som Danmarks mest vindende ishockeymandskab - er også i spil til de sjovere pladser. Herning er kendt for et solidt ungdomsarbejde og dermed en som regel solid dansker besætning. Den næste sending midtjyske hockeyprofiler er på nippet til at ramme isen for alvor. Mathias Mølgaard, Bjørn Uldall, Thomas Vilstrup Andersen og Joachim Linnet er alle spillere der er igang med at slå deres navn fast, og i år skal de tage det næste step. Gør de det, så bliver Herning rigtigt farlige for alle.

Sidste sæsons forsmædelige semifinale nederlag til Esbjerg skal revanceres og det skal det ved hjælp af udenlandske profiler. Eneste genganger er målvogter Lubos Pisar, mens nye spændende kræfter er hentet til. Her er der specielt ét navn der springer i øjnene. Jared Smithson. Forwarden har haft over 600 kampe i NHL, 345 i AHL og kom til Herning efter en kampløs sæson sidste år. Spændende, hvilken forfatning han er i. Derudover har rævnene hentet spændende navne som Martin Sagat og Jordan George, der har præsteret fint i træningskampene, ligesom et par gamle kendinge af dansk ishockey er hentet til Holingknuden. Kyle Essery kender vi fra sidste år i Gentofte og Tomas Sinisalo der tidligere har slået sine folder i Herlev og Hvidovre.

Herning bliver et spændende bekendskab i år, og spiller alt for dem, kan det sagtens være dem, der igen står med Prins Henriks Cup i foråret 16. Ikke mindst fordi den allerstørste profil nok står i boksen. Mario Simioni er hentet til, og den tidligere mestertræner fra SønderjyskE skal nok sørge for at motivationen er på plads, når de blå ræve træder ud på isen.

Så er der Odense, som i sidste sæson i lange perioder var det bedste hold i Danmark, men mistede pusten, da det rigtigt galt for Bulldogs. 4-0 og tidlig sommerferie blev resultatet da odenseanerne krydsede klinger med Esbjerg. Det skal revanceres, og det er lykkes at beholde to af de store offensive profiler fra sidste sæson, så revanchen er inde for mulighedens kunst. Brad Gratton er igen manden med ansvaret i boksen i Odense. Dale Mitchell, Ryan McDonough og Mike Daugalis er igen i den fynske roster. Med de tre på listen er der garanti for hårdt arbejde og hårdt spil. Odense har igen en fin danskerbesætning med spillere som Mathias Thinnesen, Mads Schaarup, Rasmus Bjerrum og Søren Pedersen. I år bliver de suppleret af nye udenlandske spillere som Sean Wiles, den nye goalie Tadeas Galansky og ikke mindst forwarden John Armstrong der i træningskampene har virket rigtigt spændende. Igen med Odense som med de tre øvrige nævnte. Får de det til at spille, bliver de en farlig spiller til DM-guldet.

 

Outsiderne - og kampen om slutspillet

Hvis de føromtalte hold i min verden udgør en nogenlunde sikker top 5, så er der andre hold, der med lidt held, god vilje og en ordentligt skud momentum vil kunne gøre sig gældende i det selskab. Et af de hold er Rungsted. Holdet fremstår for denne skribent som det absolut mest spændende ved indgangen til denne sæson. På trænerbænkene står et par legender - ikke mindst på de kanter. Olaf Eller og Per Holten-Møller skal navigere Rungsted til succes i år. På banen ser det på papiret solidt ud for det nordsjællandske mandskab. Morten Green er hentet hjem. Han er ligaens største danske profil, og selvom han er oppe i årene, så bliver han med ret stor sandsynlig garant for en masse points. Anthony Aquino er hentet til fra Odense og bliver også en af de spillere der skal trække pointlæsset sammen med blandt andre Nikolaj Murholt Rosenthal, nytilkommede Ossi Saarinen og Tobias Kisum. Altså masser af offensive strenge at spille på i Rungsted. I de defensive geledder er det igen Joachim Holten-Møller, der har taktstokken. Han suppleres af brormand Mikkel, importspillerne Drew Scheistel og Andreas Grönlund og ikke mindst unge Mathias Røndbjerg, der kan få sit endelige gennembrud i år. Rungsted er mit bedste bud på et hold der kan møve sig op i den ellers sikre top 5, jeg har sat op.

Så er der Rødovre. Holdet fra Vestegnen har det med at overraske med at lave resultater for næsten ingen midler, og det bliver missionen igen i år for Mighty Bulls. Holdet er igen i år præget af unge, talentfulde danske spillere. I år er de suppleret af flere etablerede spillere, som kan give det sidste for at det tipper til Rødovre-fordel, når det gælder.

Blandt de nye tilføjelser er tilbagevendte Phillip Brugisser, der er hjemme igen efter nogle år i først Esbjerg og senere i svensk hockey. Også Andrei Chistjakov er vendt hjem. Sønnen af Esbjerg og Rødovre-legenden Anatolji Chistjakov har fået det meste af sin ishockeyopdragelse i Rødovre, og nu er han altså tilbage. De to tilføjelser ser altså rigtigt spændende ud for Rødovre, men det er også de eneste hvor man vil titulere dem "profiler" - i hvert fald på forhånd. Tror Rødovre nok skal nå slutspillet, men meget mere end det bliver det efter min overbevisning ikke til.

I Aalborg har man måtte sadle lidt om ved indgangen til denne sæson. Piraterne var millimeter fra at være nød til at gå planken ud og gå konkurs, men heldigvis har Aalborg stadig et ishockeyhold i den bedste række. Holdet er præget af unge, uprøvede talenter suppleret med - formentligt - billige udenlandske spillere. Offensivt er mandskabet bygget op omkring brødrene Jeppe og Lasse Jul Korsgaard. Derudover er der også forventninger til at tidligere Frederikshavn-spiller Nicolai Meyer laver points i Gigantium. Derudover har man hentet Olle Liss i norsk hockey, og han har præsteret et fint pointsnit i træningskampene.

Forsvarsmæssigt ser det lidt mere solidt ud. Rutinerede Daniel Madsen suppleres af importspillere som Robin Karlsson og Lars Lundin samt altså nogle unge, aalborgensiske hockeytalenter. Det er dog piraternes held, at nordjyderne virkelig har præsteret godt på ungdomsfronten de seneste par sæsoner, så det er ikke umuligt at Aalborg får succes i år, men succeskriteriet er lavere end de plejer at være. Slutspillet må være målet.

Ligaens to sidste klubber Herlev og Gentofte har faktisk også spændende trupper i år. Så sent som i sidste uge skippede sidstnævnte to spillere afsted igen og hentede to, der kan blive store profiler. Det lugter sgu af ambitioner også på de kanter, men jeg tror alligevel at det er de to mandskaber, der kommer til at kæmpe om at nå playoffs. Canadiske Cody Kunyk og lettiske Roberts Jekimovs er hentet ind kort inden sæsonstart, og de ser på papiret utroligt spændende ud. Generelt ser Gentofte mere solide ud end sidste sæson, og det gør Herlev egentlig også. På bænken har man hentet Hernings tidligere træner Linus Fagemo. Han har taget en af sidste sæsons Blue Fox-profiler, Victor Backman med til hovedstaden. Derudover har man også hentet Sonny Hertzberg og tidligere Esbjerg og SønderjyskE-spiller, Daniel Villadsen til backpositionerne, hvor man ser ganske solide ud.

I angrebet har Eagles blandt andet hentet Tuomas Muhonen, der i sidste sæson præsterede flot for det nye Gentofte-mandskab, og så har man også hentet talentfulde Andreas Søgaard Jensen, som gjorde fint væsen af sig i slutspillet for Herning i sidste sæson. Ikke mindst i Hernings uvirkelige start på kampen i 10-4 nederlaget i Esbjerg. Herlev har ligesom Gentofte lavet et "last minute swap". Den hidtidige målmand er skippet afsted på grund af tvivlsom kvalitet og i stedet har man hentet finske Aaro Peltonen, der kommer til DFDS Seaways Arena med flotte stats og et godt CV.

Derfor er det - heldigvis - et åbent spørgsmål hvem der trækker sorteper i år. Jeg vil alligevel prøve at komme med mit bud på grundspillet 2015/16:

1. Frederikshavn

2. SønderjyskE

3. Esbjerg

4. Herning

5. Odense

6. Rungsted

7. Rødovre

8. Gentofte

9. Aalborg

10. Herlev

 

Påtænker De at gå ind og oddse på noget af det her, så vil jeg minde Dem om, at jeg ikke har held i spil. Hvem der har held i ishockey, bliver til gengæld spændende at se.

 

Vi ses i hallen og på sofaen foran skærmen. Få så smidt den puck, dommer!

 

 

⏰ Næste
mackabler.dk
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
FIFA World Cup 2022
UEFA Women's EURO 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
CAF Champions League
CAF Confederation Cup
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
EHF EURO (K)
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Ishockey
IIHF World Championship 2022
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Giro d'Italia
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️