Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Få 3F Superligaen 2021/2022 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

90 + 7 minutters aldersdiskriminering på Live-TV

Så er tiden endeligt kommet! Tiden, hvor Superligaen, Danmarks bedste mandlige fodboldrække, vender tilbage! Tiden, vi alle har ventet på i flere måneder!

I en sommer, hvor sommervejret har ramt alle andre nationer end Danmark, har længslen efter noget god fodbold i fjernsynet været stor. Den har været større end normalt for mit vedkommende, hvorfor jeg samtidig glædede mig endnu mere til at Superligaen skulle gå i gang.

Kampen mellem FC Nordsjælland og SønderjyskE skulle sparke Superligasæsonen 2015/2016 i gang. Lige som sidste år, spillede Farum-holdet første kamp i den nye Superligasæson, men til forskel fra sidste års sæson, så er der kun én nedrykningsplads at spille om i denne sæson.

Jeg sad klar foran fjernsynet til optaktsstudiet kl. 17.30 fredag aften, hvor TV3 Sport 1 skulle åbne Superligasæsonen rent TV-mæssigt. Og hold nu op, for en skuffelse.

Skuffelsen vender jeg tilbage til.

Udover at Thomas Dalgaard er tilbage i Superligaen (med spilletid forstås, for han var jo i OB i foråret) og at Farum-holdets defensive tilgang pænt sagt var mangelfuld, så var der ikke meget nyt under solen i de to holds spillestile. FC Nordsjælland forsøgte at kontrollere midtbanen, bolden og boldbesiddelsen, mens SønderjyskE klokkeklart satsede på omstillingerne og bolderobringer langt fremme oppe på banen. Sidstnævnte lykkedes som bekendt bedst.

Jeg er helt med på at TV3 Sport 1’s optaktsudsendelse, var den første i hele denne nye Superligasæson. Og jeg er også helt med på, at der skal reklamer til at finansiere festen og rettighederne (udover den monetære egenbetaling privatforbrugeren ligger hver måned). Men det er simpelthen ikke i orden, at der ud fra en nettototal på 20 minutter maksimalt går 7 minutter til at snakke om selve kampen, der skal spilles et par sekunder efter optaktsudsendelsen er færdig. Det er bare ikke i orden. Det er lige meget hvilket tilhørsforhold man ellers har – det er princippet i, at det er en optaktsudsendelse til kampen (og ikke sæsonen som helhed!). Netop sæsonoptakten foretog man i timerne efter kampen mellem FC Nordsjælland og SønderjyskE var afviklet – så hvorfor overhovedet bruge tid på det inden denne specifikke kamp?

Dette var imidlertid ikke føromtalte skuffelse.

Skuffelsen, som jeg før refererede til, kom i løbet af kampen. I hvert fald som jeg husker det.

I løbet af optaktsudsendelsen (ja, den del, der kun varede 5-7 minutter om selve kampen), fornemmede man hurtigt at Viasats ansatte havde én bestemt holdning til én af trupperne. Og den holdning var ikke udelukkende positiv.

Kun Per Frimann, som jeg vurderer til at være en habil herre ud i fodboldfaglighed og som ved, hvad han snakker om, talte lidt positivt om selvsamme emne.

Emnet, hvorom skuffelsen jeg vender tilbage til om lidt, var at FC Nordsjællands trup var så ung, at der i optakten nærmest ikke blev snakket om andet.

”Kun 3 spillere fra FCN-truppen er over 23 år” proklamerede vært Tommy Kjærsgaard flere gang i løbet af de 7 minutter, der faktisk blev talt om den kamp, der skulle til at gå i gang. Denne sætning blev flere gange gentaget i løbet af første halvleg af kommentatoren på kampen, Daniel Ortved.

”Det er nærmest som at se et ungdomshold, det her” lød det ligeledes fra de samme personer, inklusiv den såkaldte ekspert Peter Kjær.

Sådanne kommentarer er egentligt fine nok. De sætter tingene lidt på spidsen, men faktuelt er der ikke noget at komme efter.

Per Frimann, som måske var den eneste i dét studie, der vidste hvad han talte om, prøvede at forsvare FC Nordsjællands ”strategi” med tesen om, at flere unge spillere i samme trup kan ”dele usikkerheden mellem sig” som han sagde. Og dét er der faktisk noget korrekt i. I hvert fald, hvis de bliver guidet den samme retning alle sammen, og i sær når de har den fodboldkulturelle opdragelse, som de har gennem FC Nordsjællands talentakademi.

Dér hvor tingene for alvor løb af sporet, var under selve kampen, da kommentatorparret Daniel Ortved og Peter Kjær flere gange tabte hovedet og blev grebet af den manglende stemning på stadion.

Flere gange under kampen, jeg husker specielt to episoder i første halvleg, blev det udstillet, at ”FC Nordsjællands spillere rendte rundt med mælketænder”. Derudover var det ikke til at sparke sig igennem første halvleg (fra sofaen) for andre referencer til FCN-spillernes alder.

Jeg siger det lige ud: Det er ikke i orden at diskriminere en hel trup, en klub med et enormt talentarbejde, en organisation og diverse bagvedliggende sponsorer, holdingselskaber med mere på baggrund af én startopstilling i én Superligakamp. Det er i øvrigt ALDRIG i orden at sætte folk i bås før end man ved, hvad man snakker om, og det er ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG i orden at sætte folk i bås på baggrund af deres alder! Og når man så snakker nedladende om en hel klub, en hel trup med mere, på samme tid, på baggrund af alder, gør dét det hele meget værre!

Jeg er med på, at det er utroligt nemt for mig at skrive dette indlæg. Jeg har intet på spil, jeg ejer ikke et hav af rettigheder og jeg skal ikke ud og sælge produktet ”TV3 Sport” for at tjene penge til at finansiere disse dyrtkøbte rettigheder. Jeg er også klar over, at når man er så stor en spiller i sportsmediebilledet, er det nemt at skyde på disse. Men der er grænser for, hvor tabloidt og hvor lavt overliggeren den må komme. Nu er det simpelthen nok! Diskursen ramte under lavmålet.

Kære Viasat, Kære TV3 Sport. Tag jer sammen! Det er simpelthen uprofessionelt, på grænsende til det amatøragtige, at snakke om ét holds alder igennem 90 minutter (plus 7 minutters optakt). Der må simpelthen være andre aspekter, der skal/bør/må fylde mere end dette aspekt.
Jeg er bange for, at hvis I bliver ved med at forsøge at sælge jeres produkt med sådanne tabloide holdninger, så får I ikke stigende seertal, men det modsatte. 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️