Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

NHL 2021 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Optakt til UEFA U/21-EURO

I den kommende uge starter Europamesterskaberne for U/21-landshold. Turneringen åbnes af kampen mellem værtslandet Tjekkiet og Danmark onsdag den 17. Juni klokken 18.00. Dermed er ventetiden siden Danmark slog Island ud i EM-playoff-kampen på Lyngby Stadion den 14. Oktober 2014. I overtiden sikrede Nikolaj Thomsen Danmark den samlede sejr i de to playoff-kampe på baggrund af reglen om udebanemål, idet den første kamp endte 0-0 og Nikolaj Thomsen altså scorede til 1-0 i overtiden af den anden kamp – Islændingene scorede i én gang i tre minutters overtid, hvorfor Danmark gik videre.

I blogindlægget her vil jeg lave en kort gennemgang af trupperne og til slut give mit bud på Danmarks mulige slutplacering i turneringen her.

Overblik
Først nogle vigtige forudsætninger.

U/21-Europamesterskaberne ligner ikke helt senior-europamesterskaberne. Her spiller 8 kvalificerede hold i to puljer (A og B), der spilles én gang mod hver gruppedeltager og de to bedst placerede hold går direkte til semifinalerne, hvorefter de to tredjepladser mødes i en OL-playoffkamp forud for OL 2016 i Rio de Janeiro.

Ovenstående har ét klart budskab. Der er ufatteligt få kampe, mod hold på et uset tæt niveau, og der er ikke tid til at have en off-day. Har man sådan én er man stort set ude.

De to grupper, A og B, er præsenteret nedenfor:

 

Gruppe A

Vi starter med holdene i Gruppe A, og jeg springer let og elegant Danmark over.

Tjekkiet

Værtslandet Tjekkiet har bagt stort op til slutrunden her, og går man forbi det tjekkiske fodboldforbunds site, finder man også hurtigt ud af, at man længe har set frem til onsdag den 17. Juni kl. 18.00. Det er kæmpestort i Tjekkiet, det her!
Tjekkiets trup består næsten udelukkende af spillere, der spiller i tjekkiske klubber. Kun Tomas Kalas (Middlesbrough FC) og Ondrej Petrak (1. FC Nurnberg) spiller ikke i tjekkiske klubber. Men det er nu ikke her, de største stjerner skal findes.

I forsvaret finder vi Jakub Brabec, som kom gennem Sparta Prags ungdomsakademi, og var lige et kort smut forbig Viktoria Zizkov, hvorefter han returnerede til Sparta Prag. Han var en vigtig brik i Tjekkernes U/19-EURO-triumf i Romænien i 2011, hvor det blev til sølvmedaljer.

Tomas Kalas (som var én af de to, der ikke kommer fra den tjekkiske liga), der også var en del af 2011-triumfen blev købt af Chelsea. Efter ophold i både Vitesse Arnhem og Køln, optræder han nu for Middlesbrough, hvor han dominerer i centerforsvaret.

På midtbanen optræder U/19-EURO 2011-topscoren, Tomas Prikryl, som så mange andre i den tjekkiske trup kommer fra Sparta Prag. Han har været en del af Tjekkiets ungdomslandshold siden U/16-landsholdstiden.

Især på kanten finder vi en sand stjerne. Ladislav Krejci, som regelmæssigt optræder for seniorlandsholdet, var også en del af 2011-triumfen. Ligeledes har Ladislav Krejci været en del af Tjekkiets ungdomslandshold siden U/16-årene.

Da Tjekkiet har været kvalificeret siden dag 1, har man ikke været igennem hele den dobbelt kvalifikationsturnering for at komme til turneringen her. I stedet har man testet formen af imod lignende modstandere, som man givetvis ville møde til slutrunden. Mod England tabte man 1-0 og mod Portugal vandt de 1-0. Historisk har de præsteret nogenlunde til U/21-slutrunderne. Bare dét at være kvalificeret 2 gange inden for de sidste 3 EM-slutrunder, er flot i sig selv (husk på, der kun kommer 8 med hver gang!). I Holland (2007) blev man sidst i gruppen, hvor man i Danmark (2011) blev nummer 3, sammen med Hviderusland.

Tyskland

Tyskland skal se om de kan gøre deres seniorlandshold kunsten efter og tage guldet med over landegrænsen. Den tyske trup består af klassespillere – ja, så kort kan det siges. Flere spiller allerede i store ligaer og klubber.

I målet snakker det nærmest for sig selv. Marc-André ter Stegen har i en alder af kun 22 år allerede spillet på FC Barcelonas førstehold i et år og har repræsenteret seniorlandsholdet fire gange. Han kom dog ikke med i truppen til VM 2014, men han har til gengæld i sin unge alder spillet 13 Champions League-kampe, hvilket i sig selv er for sindssygt!

19-årige Max Meyer finder man på midtbanen, hvor han i Schalke 04 er betragtet som en af de største talenter i tysk fodbold. Han har allerede spillet adskillelige Bundesliga- og Champions League-kampe. Han var ligeledes en del af bruttotruppen til VM 2014, men klarede altså ikke cuttet.

En anden, der netop ikke klarede cuttet til tyskernes VM-trup i 2014: Kevin Volland. Angriberen, der til dagligt spiller for Hoffenheim, spiller regelmæssigt i Bundesligaen og skal overbevise U/21-landstræner Horst Hrubesch om at det er ham, og ikke U/21-EM-kvalifikationstopscore Philipp Hofmann, der skal spille.

Tyskerne blev suveræn 1’er i sin første kvalifikationsgruppe (6, 2, 0 = 20 point) og vandt samlet 5-0 over Ukraine i den endelige play-off-kamp om U/21-billetten.

I testkampene forud for slutrunden har man mødt Italien (2-2) og England (tabte 3-2).
Historisk har Tyskerne kvalificeret sig 4 gange siden 2004, hvor det blevet til tre tredjepladser og én pokal i Sverige i 2009 (vandt finalen 4-0 over England).

Serbien

Serbien er gruppens underdog og kan sagtens overraske i dette tætte felt. Serbien stiller med en blanding af internationalt prægede og ”lokale” spillere. Man har spillere i både La Liga, Ligue 1, Premier League og Bundesligaen (samt andre).

Matija Nastasic spiller til dagligt i Manchester City, og er regelmæssigt med det serbiske seniorlandshold. Dog har han kun spillet én kamp i kvalifikationsturneringen, men jeg tager ham med her, da han uden tvivl bliver en afgørende spiller for serberne i turneringen her.
Milos Jojic, Partizan Beograd-talent, tog til Dortmund i 2014, hvor han har spillet flere kampe for klubben. Faktisk holder Milos Jojic rekorden for den hurtigste debutscoring i Bundesligaen, idet han i sin første indskiftning scorede på førsteberøringen i Bundesligaen! Wow, for en debut!

En anden stor profil er Luka Milunovic, der ikke har haft en stor ungdomskarriere – han er relativt nyopdaget på det serbiske U/21-landshold, men har spillet utroligt godt i kvalifikationen har 6 mål i bagagen her til slutrunden. Han tørner til dagligt ud for græske Platanias.

Serbien er den eneste to’er fra de 10 kvalifikationspuljer, der har kvalificeret sig til selve slutrunden. Man blev nummer to (5, 1, 2 = 16 point) i Gruppe 9 efter Italien, hvorefter man vandt anden playoff-kamp mod Spanien 2-1, efter den første kamp endte 0-0.

I testkampene op til, har man tabt til Sverige (1-0) og vundet over Italien (1-0).

Historisk set har man kvalificeret sig 4 gange siden 2006, og det er faktisk blevet til rigtig flotte placeringer. I 2006 (Portugal) nåede man semifinalen, hvor man tabte 5-4 på straffespark til Ukraine. I 2007 (Holland) tabte man finalen mod Holland (4-1) og i 2009 (Sverige) blev man nummer 3 i gruppespillet.

(Den skarpe læser vil bemærke, at jeg skrev både 2006 og 2007 i foregående sætning. Det er ganske korrekt, at der blev afhold U/21-EM i disse år. Man besluttede nemlig at lægge det hidtidige format, hvor der blev spillet U/21-EM i lige år (samme tid med VM for seniorhold) og til at spille i ulige år, som det har været lige siden).

Gruppe B

England

England har én altoverskyggende stjernespiller (ham vender jeg tilbage til), og med ham skal de forsøge at gøre dét, seniorholdet i utallige år aldrig har præsteret: ja, at præstere ved en slutrunde! Den engelske trup består af en spændende kombination af ukendte (for offentligheden, forstås) og kendte spillere.

I forsvaret finder man Michael Keane, Burnley, men med fortid i Manchester United. I Manchester United fik han én kamp i 2011, og har ikke fået meget spilletid dér ellers. Han har været udlejet til både Leicester, Derby, Blackburn inden han blev lejet til Burnley. Nu har Burnley altså købt ham. Kuriøs info: Michael har en tvillingebror, Will Keane, der også spiller professionelt for Manchester United.

Og jeg springer direkte til ham, jeg refererede til før: den altoverskyggende stjernespiller hos England – og måske til hele dette EM!

Harry Kany, der til dagligt spiller i Tottenham (og har gjort det siden 2004), har i en alder af blot 21 år spillet 45 kampe for Tottenham og har scoret hele 24 mål! Det er jo helt vildt! Han var dog været udlejet til Leyton Orient, Millwall, Norwich og Leicester i perioden 2011-2013. Han har været en del af Englands U-landshold siden 2010, hvor han dengang spillede for U/17-holdet.

Englænderne blev enormt suverænt 1’er i deres kvalifikationsgruppe 1. Her blev det til hele 28 point i 10 kampe (9, 1, 0) og man besejrede Kroatien sammenlagt, da man scorede flere udebanemål end modstanderen. Samlet endte det 3-3.

I testkampene op til slutrunden har man besejret Tjekkiet (1-0) og Tyskland (3-2).

Historisk har Englands U/21-landshold klaret sig flot. Siden 2007 har man kvalificeret sig alle årene, hvilket er nærmest unikt. Det er blevet til en semifinale, en finale, en tredjeplads og en fjerdeplads.

Italien

Italien har i de seneste årtier været meget dominerende på seniorsiden, men haltet lidt efter på ungdomssiden. Til gengæld har man en trup med til denne slutrunde, der udelukkende spiller i Italienske klubber.

Francesco Bardi i målet, der ejes af Inter Milan, har med sine 190 centimeter i højden været en ganske sikker mur i kvalifikationen. Ham og hans forsvar har kun lukket 7 mål ind kvalifikationen. Han spillede alle 10 kvalifikationskampe, heri inkluderet 2 playoff-kampe.
Andrea Belotti, angriber for Palermo, har med sine 6 mål i kvalifikationen været italienernes bedste målscore, og han har været Serbiens onde ånd, da han scorede 2 mål mod dem i Serbiens 3-2-nederlag om netop førstepladsen i kvalifikationsgruppe 9, hvor Serbien altså endte 2 point under Italien.

Christian Battocchio, der spiller for Udinese, har både fået spilletid for klubben i Serie A og i Europa League. Han spillede også 10 kampe under kvalifikationen, men det blev kun til to mål. Én af årsagerne til dette kunne måske være hans højde – eller mangel på samme. Han er kun 169 centimeter høj, men spillere før ham har vist, at dette ikke i sig selv er et problem…

Italien endte, som skrevet under Serbien-afsnittet, på førstepladsen i kvalifikationsgruppe 9, (6, 0, 2), og vandt samlet 4-2 over Slovakiet i playoff-kampene.

I testkampene har det ikke gået overvældende godt. Man mødte Tyskland i en 2-2-kamp og man tabte til netop Serbien 1-0. Serbien blev som bekendt nummer 2, to point efter Italien i gruppen.

Historisk er Italien ét af de hold, der har været med flest gange overhovedet. Siden 2006 har man kun misset turneringen i Danmark i 2011, men ellers er det blevet til en tredjeplads, en fjerdeplads, en semifinale og et finalenederlag (4-2 mod Spanien).

Portugal

Portugal har i netop denne ungdomsårgang (årgangen omkring 1993) været Danmarks onde, onde ånd igennem flere år. I Tjekkiet har man taget en spændende trup med, som både byder på internationale talenter og ”lokale” dittoer.

Jose Sa, har med sine 21 år allerede været i Benfica Lisbon, Braga og spiller nu i Maritimo Funchal på Madeira. Han var også en del af Portugals U/20-VM-hold i Tyrkiet (2013). Han har, sammen med sit forsvar, kun lukket 6 mål ind i de 8 kvalifikationskampe.

William Carvalho (aner ikke om han har nogle bånd til Ricardo Carvalho) er angolansk født og har været en del af Portugals A-landsholdstrup siden 2013. Om ikke andet, sporadisk. Den dybdeliggende midtbanespiller har været relativt ombejlet, i hvert fald i forhold til hans landsholdskarriere. Han blev udtaget til Portugals U/20-VM-hold, men Angolas fodboldforbund forsøgte faktiske at fratage ham fra Portugals landshold. Han fravalgte dog fødselslandet. William havde sin U/21-debut i oktober 2012, og har siden også været omkring A-landsholdet.

Bernardo Silva er et af Europas største talenter. Hans rappe fødder gør ham til en utrolig farlig spiller for modstanderens forsvar og han har allerede spillet flere UEFA-turneringer i både klub- og landsholdsregi. Han tørner til dagligt ud for Monaco, men er ejet af Benfica.

Portugal blev en klar vinder af kvalifikationsgruppe 8, hvor man fik 24 point for 8 kampe (8, 0, 0). Dét må siges at være godkendt!
Man slog Holland ud i playoff-kampene, hvor det blev til en samlet 7-4-sejr.
I testkampene har man mødt (gæt selv) Danmark (0-0) og Tjekkiet, hvor man tabte 1-0.
Historisk har Portugal kun kvalificeret sig til 2006 og 2007-slutrunderne, hvor det blev til to tredjepladser.

Sverige

Det sidste hold i Gruppe B er vores naboer fra Øst. Sverige stiller med et utroligt spændende hold, og hvis alt flasker sig for dem, skal man ikke afskrive dem. Dog må de vurderes til at være ét af Gruppe B’s svageste hold.

Den mest benyttede spiller for Sverige under kvalifikationsturneringen var Oscar Lewicki, som også to gange har været med Sveriges A-landshold på opgaver. Han spiller den dybdeliggende midtbanebanespiller: en falsk 6’er, som man kalder det, når den centrale midtbanespiller går ned mellem 3’eren og 4’eren (de to centerforsvarer), når Sverige har kuglen for at bygge spillet op herfra. Oscar har erfaring fra Bayerns Münchens ungdomsakademi, og hans rappe fødder og intelligente hoved kan blive rigtig meget værd for Sverige.

Derudover kommer man ikke uden om John Guidetti, som til dagligt ejes af Manchester City, men har haft svært ved at slå igennem. Han har været lejet ud til Brommapojkarna, Burnley, Feyenoord og Stoke. Han spiller for Celtic i dag, hvor han også er på lån. Han havde enormt stor succes i Feyenoord, hvor det blev til 20 mål i 23 kampe, og Guidetti har været en del af Sveriges landsholdssystem siden 2007, hvor han blev en del af U/17-landsholdet. Han fik sin A-landsholdsdebut i 2012, men har ikke fået ét minut siden, før i november 2014.

Derudover råder Svenskerne over Ludwig Augustinsson (FCK), Kristoffer Olsson (FCM) og Mikael Ishak (RFC).

I kvalifikationsgruppe 7 blev det til en lidt vaklende førsteplads (5, 1, 2 = 16 point), hvor man indkasserede næst flest mål (i den gruppe), og endte med Grækenland og Polen lige efter sig – begge med 15 point.
I kampene op til slutrunden vandt man 1-0 over Serbien og vandt hele 6-0 over Norge. Derudover spillede man mod Danmark, hvor det blev til 2-2 i denne uge på Lyngby Stadion, hvor Danmark spillede med 10 mand i godt 70 minutter.
Historisk har Sverige kun kvalificeret sig to gange siden årtusindskiftet, hvor dette så er tredje gang. I 2004 blev det til en fjerdeplads (efter ekstratid bronzekampen mod Portugal (3-2)), og i 2009 blev det til en fjerdeplads mere, da man på hjemmebane tabte 5-4 på straffespark over England.

Og det var Danmark...

Dette var en kort gennemgang af de 7 hold, som Danmark møder, eller kan møde, i løbet af turneringen. Men hvad med Danmark selv?

Jo, jeg mener ikke, man skal være tilfreds med blot at være med. Det tror jeg nu heller ikke hverken spillerne eller staben er, men jeg mener blot at man skal gå efter guldet. Det lyder som en kliche, men jeg mener det i bogstavligste forstand. Dette er niveuaet lige inden spillerne for alvor bliver presset – og hvilken bedre måde findes der at teste spillerne på, end at lade dem yde deres bedste og lade dem vide, at der ikke skal skabes andet end et resultat! 

Jeg håber, du nød gennemgangen her. 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️