Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Formel 1 2022 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

År 2015 er afgørende for fodboldens fremtid

Fodboldåret 2015 bliver et helt, helt afgørende år i fodboldens historie. Hvordan kan jeg være så sikker på dét, tænker du nok? Jo – i år 2015 er der præsidentvalg i fodboldverdenens øverste ledelsesorgan, verdensfodboldforbundet FIFA. (Fédération Internationale de Football Association). Og præsidentvalg bliver helt, helt afgørende for, i hvilken retning verdens største sportsgren bevæger sig i fremtiden.

Og det er netop dét bloggen handler om i dag.

Siden det sidste præsidentielle valg i fodboldverdenens øverste ledelsesorgan i 2011, hvor Sepp Blatter som bekendt vandt, har FIFA i særdeleshed, og fodboldsporten i almindelighed, været ramt af flere skandaler. I særlig grad har tredjepartsejerskab af spillere, Financial Fairplay og Verdensmesterværtskabet til Qatar fyldt rigtig meget. Ikke kun i fodboldens verden, men også i det store, brede nyhedsbillede generelt. Derudover har der også været almindeligt kendte spekulationer om korruption, underslæb og nepotismeagtige ansættelsesforhold.

I den ”almindelige” verden uden for fodboldsporten, er det alment kendt, at det er den øverste direktør, der udstikker retningslinjer og guidelines i forhold til kultur, væremåde og generel human kapital. Dette være sig i de helt store private virksomheder, men også på det lokale fodboldhold: Det er kransekagefiguren, der skal gå forrest og være et godt forbillede – ellers følger pøblen ikke trop!
Og sådan er det i den grad også i verdensfodboldforbundet FIFA.

Her har Joseph Sepp Blatter siddet som præsident siden den 8. juni 1998 og er siden blevet genvalgt 3 gange. Tidligere har Joseph Sepp Blatter udtalt, at han ville træde tilbage som præsident i 2015 (ved valget, formodes), men dette er altså ikke tilfældet. Hvorfor, kommer jeg til senere i skrivet her.

Og netop de anklagepunkter, jeg har fremsat i teksten længere oppe er også alle nogle, man meget nemt kan knytte til Joseph Sepp Blatter selv. Og det er netop her metaforen med kransekagefiguren, der går forrest, kommer i spil.
Som præsident i FIFA er man også leder af det øverste bestemmende organ i FIFA, nemlig kongressen. I kongressen har hvert af FIFAs 209 medlemslande én stemme, og det er i kongressen at medlemslandene kan indstille deres repræsentant til præsidentposten i FIFA.

Der er altid præsidentvalg i FIFA, året efter en VM-slutrunde, hvorfor det er i år, der er præsidentvalg, ligesom det var i 2011 sidst. Der er præsidentvalg i FIFA d. 29 maj 2015. Her har hvert af de 209 medlemslande én stemme. Én stemme på fodboldverdenens fremtid.

Kigger vi på Joseph Sepp Blatters meritter igennem de snart 17 år, han har været præsident i, er der både store og små skuffelser i blandt.

Den måske nok mest mærkværdige er Silver Goal-reglementet, som erstattede Golden Goal-dittoen. Silver Goal gik i sin enkelthed ud på, at hvis en kamp var i forlænget spilletid, skulle holdene spille den pågældende halvleg færdig, såfremt det ene hold fik scoret. Førhen, under Golden Goal-regimet, blev kampen stoppet med det samme, når et hold havde fået scoret i forlænget spilletid. Silver Goal-reglementet blev for første gang indført/testet under Europamesterskaberne i 2004, og har ikke siden været i brug. Det har Golden Goal-reglerne egentligt heller ikke. I dag, spilles der som bekendt helt til sidste slutfløjt efter 2 gange 15 minutters forlænget spilletid – scoring eller ej.

Et af de andre tiltag Blatter har bidraget med har været reglerne om direkte kvalifikation til kommende verdensmesterskaber, for landet der vandt det aktuelle verdensmesterskab. Siden Verdensmesterskaberne i Japan/Korea i 2002, har vinderen ikke kvalificeret sig direkte til det efterfølgende verdensmesterskab via sejr i selv samme turnering. I 2002 var det første gang, ud af i alt 17 verdensmesterskaber i fodbold, hvor dette har været gældende. Tiltaget har været aktuelle lige siden og er det til stadighed i dag.  

Et af de mere højtflyvende tiltag i Blatter-perioden har været hans direktiv om, at fodboldforbundene skulle uddele håndfaste karantæner til spillere, der havde fået forevist et rødt kort af dommeren i en fodboldkamp. Førhen kunne fodboldforbundene efterse tv-billeder på baggrund af kampene – nu skulle dommerens aktuelle skøn stå til trone. Uanset, om spilleren var skyldig eller uskyldig. Dette har eksempelvis FA (det britiske fodboldforbund) dog valgt at se bort fra. Her kan man godt trække udvisninger tilbage, selvom dommeren har langet en sådan ud til spilleren i en given kamp.

Blatter ville have, at dommeren havde det sidste ord – dette har han dog (heller) ikke haft succes med.

Startende fra 2004, har Blatter også fået indført dét vi alle hader allermest – vil jeg tro. At spillere skal præsenteres for en advarsel for enten at tage trøjen af efter en scoring eller for at ”juble overdrevent” efter en scoring. Noget der i den grad har taget luften af ballonen. Blatters hjemmel for denne regelimplementering har været, at fodbold er (og var dengang) en global sport og at ”konservative nationer” kunne blive kompromitteret og man skulle have respekt for tilskuerne til kampen…

SIKKE NOGET VÅS! Fodbold handler om glæde og begejstringen for spillet, og hvilket enkelstående moment i en fodboldkamp beviser glæden mere end et scoret mål? Det er simpelthen rystende!

Og jeg vil slutte Blatter-opremsningen af med at beskrive hans til dato mest åndssvage tiltag: at ingen fodboldkampe måtte afvikles mere end 2.500 meter over havets overflade. Dette er i sig selv ikke et dumt tiltag, idet det fra en sundhedsfaglig tilgang er rationelt klogt at implementere sådan en regel.

Men hele fortællingen om denne regel er åndssvag. Selve reglen blev implementeret i foråret 2007 og d. 26. juni 2007 blev grænsen så flyttet til 3.000 meters højde over havets overflade. Dette havde imidlertid den betydning, at det Bolivianske fodboldlandshold ikke måtte afvikle FIFA-kampe på deres nationalstadion, Estadio Hernando Siles), da dette er højere oppe end 3.000 meter over havets overflade. Dagen efter, altså den 27. juni 2007, indførte FIFA imidlertid en undtagelse, som netop sagde at Bolivias fodboldforbund godt kunne afvikle kampe i FIFA-regi på deres nationalstadion – der altså dagen før ikke levede op til kravene… Hvad skal sådan en regel så til for?

Som jeg skrev i min indledning, så bliver præsidentvalget i FIFA om godt 3 måneder altafgørende for fodboldens fremtid. Se bare på ovenstående regelændringer, som jeg umiddelbart har kunnet finde frem til i forbindelse med researchen til dette indlæg.

De fire kandidater, der nu officielt stiller op til præsidentembedet i FIFA er: Michael van Praag (Holland), Luis Figo (Portugal) og Prins Ali bin Al-Hussein af Jordan (Ja, gæt selv…). Derudover genopstiller Joseph Sepp Blatter. Dette giver i alt de 4 kandidater. Det er i øvrigt FIFA selv, der skal godkende alle kandidaterne til FIFAs egen præsidentpost.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
FIFA World Cup 2022
UEFA Women's EURO 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
CAF Champions League
CAF Confederation Cup
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
EHF EURO (K)
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Ishockey
IIHF World Championship 2022
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Giro d'Italia
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️