Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

🇩🇰 Få 3F Superligaen 2022/2023 i din kalender
NHL 2022/2023 kalender
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
Få overblikket over EHF EURO 2022 (K) ind i din kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🇪🇸 La Liga 2022/2023 kalender
⚫️ FC Midtjylland kalender 2022/2023
🥇 UEFA Women's EURO 2022 kalender
🏒 Få Metal Ligaen direkte i din kalender
🇮🇹 Serie A 2022/2023 kalender
🟡 Brøndby IF kalender 2022/2023
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2022/2023 i din kalender
🏆 Få VM 2022 kampene i din kalender
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
⚪️ F.C. København kalender 2022/2023
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2022/2023 i din kalender
Klik på kampe/events for mere info
⚽️ Danske 🇩🇰 hold i Europa 2022/2023 kalender
🏁 Formel 1 2022 kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🇩🇪 1. Bundesliga 2022/2023 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Fodboldåret 2014 var revolutionerende og historisk!

År 2014 er blevet til år 2015 og dermed har vi også sagt farvel til et år med mange uforglemmelige fodboldoplevelser fra diverse stadions, tv-skærme og sofaer. Bloggen i dag skal handle om alle de bemærkelsesværdige tendenser, nyskabelser og uforglemmelige øjeblikke, jeg vil huske fra år 2014. Både de taktisk-nørdede og de kuriøse af slagsen.

År 2014 vil jeg huske for nogle helt igennem banebrydende, teknologiske nyskabelser i fodboldens verden. Her tænker jeg selvfølgelig på den bio-spray, som flere af FIFAs medlemsforbund er begyndt at indføre, så dommere, tilskuere og fodboldspillere er klar over, hvortil stregen går – så at sige. Denne nyskabelse (som ikke er så ny endda, idet den er blevet brugt i Sydamerika i et par år, samt testet ved U/20-VM i 2013), har samtidig været en øjenåbner for mange fodboldinteressenter. At en så lille ting kan få så stor betydning for dommernes afvikling af kampene på allerhøjeste niveau er helt vidunderligt. Intet mindre. Dog er jeg stadig af den overbevisning, at flere topdommere mangler at gå hele vejen, når det kommer til brugen af bio-sprayen: Med implementeringen af denne spray, er det nu helt tydeligt at se, hvornår en spiller overtræder den optegnede linje. Flere gange har man set, at dommerne blot lader stå til, selvom alle er klar over, at spilleren, f.eks. i muren ved et direkte frispark, overtræder stregen. Her savner jeg klart mere konsekvens (selvom det måske virker som en petitesse), idet sprayen ellers er komplet ligegyldig!

Derudover var år 2014 også året, hvor verden for alvor fik øjnene op får mållinjeteknologien, og hvordan denne virker i den virkelige verden, hvor tempoet i kampene ofte er højt! Flere af de store ligaer rundt om i Verden, har også taget foretagenet til sig – og med hvilken succes! Især husker jeg kampen fra Verdensmesterskaberne i Brasilien mellem Frankrig og Honduras, hvor Karim Benzemas afslutning på indersiden af højre stolpe, flyver bolden på tværs af målet, og nærmest parallelt med mållinjen får Honduras’ målmand reddet bolden. Tror man… Imidlertid får dommeren i kampen straks besked via sit ur (og vibrationssensor på armen), om at der er mål, idet målmanden forsøger at redde bolden ovre ved den venstre stolpe. Dette var i sandhed et definerende øjeblik for fodboldens verdenshistorie! Ja, det er ganske vidst store ord, men det er faktisk verdenshistorie! I mange år, nærmest årtier, har der været tale om muligheden for brug af mållinjeteknologi, men man har aldrig set det i aktion, før end i år 2014. Og slet ikke på verdensplan.

Når man snakker fodboldåret 2014, er det svært at komme udenom verdensmesterskaberne i Brasilien. VM 2014 vil for mig gå over i historien af rigtig mange årsager; Brasilien som værtsland, finalen blev spillet på Maracanã, intensiteten i kampene, for ”breddeholdendes” stadigt stigende taktiske niveau og i særdeleshed for Tysklands magtdemonstration imod netop værtslandet Brasilien i knock-out-runden. Derudover er VM-slutrunder bare noget helt specielt, og for mig, er der intet der kan overgå dette. Heller ikke en Champions League-finale mellem de to største klubber i Europa.

Af taktiske tendenser, er jeg slet ikke i tvivl om dét ene moment, der skilte sig markant ud. Jeg forudsagde for godt et år siden, at det nye, store taktiske hit i 2014 ville være at spille med 3 mand i centerforsvaret og så have 2 mere ”flydende” wingbacks, som kunne være omstillingsdynamoer og samtidig lappe huller bagud, når modstanderen lykkede med deres erobringsspil højt oppe. Dette vandt frem i 2014, måske bedst eksemplificeret ved VM-slutrunden i form af landshold som Holland, Mexico, Costa Rica, Uruguay og Chile. Om der er flere, er jeg usikker på. Ellers har Juventus og Bayern München også været fine eksempler herpå, og førstnævnte har endda praktiseret dette i nogle sæsoner efterhånden. Der er garanteret også andre eksempler. At spille med 3 deciderede forsvarsspillere er i sig selv en lidt ”farlig leg”, men hvis man har haft en længerevarende strategi med sine spillere i diverse fodboldforbund, og forsvarsspillerne igennem ungdomsårene har lært at spille 1v1 defensivt, så er det slet ikke noget problem. Det eneste andet krav er, at man skal være hurtig i tanke og handling, når man praktiserer denne taktik. Dét med at spille 1v1 defensivt, uden at have bolden i egen besiddelse vel at mærke, har været en meget lidt fremherskende tendens i Nordeuropæiske fodboldkultur (både på ungdoms- og seniorniveau), men især Ajax Amsterdam har praktiseret dette i utallige år efterhånden, og dér virker det rigtig fint. Det er blot et spørgsmål om tilvænning og kontinuerlig fodboldopdragelse af spillerne. Men selvfølgelig kommer det ikke på én dag.

Året 2014 i et fodboldmæssigt perspektiv, blev i sandhed også året, hvor sociale medier gjorde deres indtog. Helt ærligt (mig selv inklusivt), hvor mange ser en hel fodboldkamp uden at sidde med mobilen, computeren eller tabletten i hånden? Personligt bruger jeg ikke så meget sociale medier, men jeg bruger derimod rigtig meget tid på at følge kampen, jeg ser på tv’et, på diverse statiksites i forhold til livestatistik og tendenser i kampen. Noget jeg personligt finder sindssygt interessant: Har jeg ret i de ting, jeg sidder og tror, jeg ser, eller er jeg i virkeligheden helt fra den? Nogle gange kan man danne sig et taktisk billede af kampen, og så viser de kolde tal faktisk noget helt andet. Dét finder jeg utroligt interessant.

Selvom der er det nye år ikke er et Verdensmesterskab, der skal spilles, er jeg sikker på, at 2015 bliver et rigtig spændende fodbold-år. Ikke på historiske begivenheder, men netop fordi det er et ”mellemår” i forhold til store slutrunder, tror jeg, at vi kan få mange nye taktiske tendenser at se, således at de bedste landshold kan forberede sig optimalt til Europamesterskaberne i Frankrig næste år. 

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvilken udenlandsk fodboldrække følger du tættest?
1. Bundesliga
Allsvenskan
Eliteserien
Eredivisie
La Liga
Ligue 1
Serie A
Premier League
Anden
Uge 32
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Speciel 2022/2023
Fodbold
FIFA World Cup 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Women's Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
Aarhus Fremad
AB Gladsaxe
AB Tårnby
AC Horsens
AGF
B.93
BK Frem
Brabrand IF
Brøndby IF
Dalum IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
FC Roskilde
Fortuna Hjørring (K)
Frederiksberg Alliancen 2000
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hellerup IK
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Holstebro Boldklub
Hvidovre IF
IF Lyseng
Ishøj IF
Jammerbugt FC
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Middelfart Boldklub
Nykøbing FC
Næsby BK
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
SfB-Oure FA
Silkeborg IF
Skive IK
SønderjyskE
Thisted FC
Vanløse IF
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
VSK Aarhus
Young Boys FD
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
Eintracht Frankfurt
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
EHF EURO (K)
IHF World Cup - Men
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League (K)
EHF European League (H)
EHF European League (K)
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Aalborg Håndbold
Bjerringbro-Silkeborg
GOG Håndbold
Ikast Håndbold
København Håndbold
Nykøbing Falster Håndbold
Odense Håndbold
Skanderborg Aarhus Håndbold (H)
Skjern Håndbold
Team Esbjerg
Viborg HK
Ishockey
Metal Ligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️