Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

🏁 Formel 1 2022 kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2023/2024
🇩🇪 1. Bundesliga 2023/2024 kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2023/2024
Klik på kampe/events for mere info
🟡 Brøndby IF kalender 2023/2024
🇮🇹 Serie A 2023/2024 kalender
⚫️ FC Midtjylland kalender 2023/2024
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2023/2024 i din kalender
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2023/2024 i din kalender
⚪️ F.C. København kalender 2023/2024
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
🇪🇸 La Liga 2023/2024 kalender
🇩🇰 Få 3F Superligaen 2023/2024 i din kalender
NHL 2022/2023 kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

VM 2014 i et statistisk perspektiv

I dag skal det handle om forskellige interessante statistiker fra Verdensmesterskaberne i Brasilien. 

Det har jo været et helt forrygende Verdensmesterskab indtil videre, og personligt har det overgået mine forventninger med flere længder. Husker jeg 4 år tilbage, var det en tid med mange “nervøse” kampe, hvor holdene var bange for at åbne op, og hvor det mere gjaldt om at forsvare sig, end at score mål. I 2014 er tendensen nærmest diamentralt modsat. Og hold op, hvor vi elsker det! 

I dag har jeg valgt at sætte fokus på nogle af de mange forskellige og kuriøse statistiker som der findes derude omkring Verdensmesterskaberne i Brasilien. Formålet med det her er at bidrage lidt til den generelle fodboldtilhængers vidensdatabase omkring fodbolden i almindelighed, og FIFAs Verdensmesterskaber anno 2014 i særdeleshed.
Al data, samt dette blogindlæg, er pr. kamp 26 (kampen fredag aften mellem Honduras og Ecuador), hvilket også betyder at anden runde af første fase af turneringen ikke er færdigspillet på dette tidspunkt! 

Lad os starte med hesten selv, fifa.com.

Som den statistiknørd jeg er, finder jeg http://www.fifa.com/worldcup/statistics/index.html hamrende interessant. Ikke så meget fordi de har klistret det til med sponsorater og reklamer (f.eks. fremgår det tydeligt, at smøremiddelsproducenten Castrol er sponsor for FIFA WC-statistikken), men mere for den meget interessante vinkel omkring faktisk spilletid. 

Og hvad er dette? Jo, det er den tid, hvor bolden faktisk er i åbent spil. Altså er det 90 minutter fratrukket den tid der forløber i forbindelse med spilstop, mål, udskiftninger og andet. 

Efter 26, ud af 64, kampe spillet har FIFA opgjort den faktiske spilletid til at være 55 minutter. Jeg har faktisk aldrig tænkt over dette, sådan seriøst, men har altid brugt netop dette argument omkring min aversion for amerikansk fodbold - for dér er der nemlig rigtig lidt faktisk spilletid i forhold til en kamps reelle varighed. 

Men indtil videre spiller holdene egentligt kun 55 minutter om bolden. Det overrasker mig rigtig meget. Det svarer til, at 40% af tiden, af de 90 minutter, der er bolden ude af spil.

Via nogle hurtige opslag på lignende tal fra Verdensmesterskaberne 2010 i Sydafrika, er det lykkedes mig at finde frem til at den faktiske spilletid dengang var 68.0 minutter - altså 13 minutter mere pr. kamp, end årets Verdensmesterskaber. (Eller godt 23% mere). 

Hvad kan årsagen være? Jo, et bud er da klart de mange flere mål, der er scoret i årets udgave, indtil videre, end der på samme tidspunkt var, i 2010. 

Og netop målene, er jo det, vi alle elsker. Eller, det er i hvert fald det, den almene fodboldseer elsker. 

I årets udgave af FIFA World Cup har der efter 26 kampe været scoret præcis 2,846 mål pr. kamp. Noget mere målfattigt var det i 2010-udgaven; her var der score 2,3 mål pr. kamp. Dette tal er dog for hele 2010-turneringen. 

Nu til noget rigtigt interessant. Nemlig, hvor mange angreb, de forskellige hold har haft. 

Her topper England tabellen, til trods for deres manglende effektivitet (hvilket denne også underbygger pointen om). England har efter 2 kampe haft 106 muligheder for “angreb” - som det hedder. Af dise kommer 38 fra venstresiden, 13 fra centralt hold og 55 fra højresiden. I bunden finder vi Algeriet med blot 7 (!!!) muligheder for angreb. Efter 26 kampe har vi i alt 1961 angreb i turneringen. I 2010, efter alle 64 kampe, havde der blot været 1434 muligheder for angreb! Vi får en “angreb pr. spillet kamp”-ratio i 2010 på 22,406 og i 2014 på hele 75,423. Det lyder umiddelbart af meget, men jeg tror det handler om måden FIFA opgør statistikken på. Muligvis er denne opgørelsesmetode blevet ændret, men jeg tror dog tendensen er klar nok. 

Tallene underbygger i hvert fald, at 2014-udgaven er langt mere “underholdende” end 2010-udgaven var. 

En ting, man ikke kan lave om på, er definitionen af, hvornår der er afsluttet mod mål. Dette er også en indikator for, hvor meget “indianerfodbold” der bliver spillet. I år har der efter 26 kampe været hele 657 afslutninger mod mål! Det giver 25,269 afslutninger pr. kamp. I 2010 var der i alt 1810 afslutninger mod mål, i 64 kampe, hvilket givet et højere snit på 28,281. Altså var der mere “indianerfodbold” over det i 2010, end der indtil videre har været i år. 

Til gengæld har vi en større afslutningspræcision i 2014-udgaven: her er 58,751% af afslutningerne inden for rammen, mens det i 2010 var 37,734% af afslutningerne, der var inden for målstolperne. 

Nu til offside-kendelser. Mange i min Twitter-timeline bemærkede under Italiens 0-1-nederlag til Costa Rica, at de løb utroligt meget i offside. Og det må man sige, at statistikken underbygger! 

Efter Italiens to kampe, er de i snit blevet dømt offside 9 gange pr. kamp. Italien topper suverænt listen. Nummer to på denne liste er Ghana, der efter 1 kamp har et snit på 5 gange. Bare i kampen mod Costa Rica løb Italianerne offside 11 gange, med Mario Balotelli som “topscorer” herfor. Hele 3 gange, blev han dømt i forseelsen. Lorenzo Insigne og Alessio Cerci (som blev indskiftet i hhv. 57. og 69. minut) blev begge dømt 2 gange offside… Data hertil var fra whoscored.com

whoscored.com har også en anden interessant statistik. 

Nemlig, hvorfra de forskellige hold hhv. afslutter deres angreb fra, og hvor de selv er mest sårbare, når modstanderen afslutter. 

Efter 2 kampe har Costa Rica afsluttet klart mest inden for målfeltet (for ikke-kendere, er dét det lille felt i straffesparksfeltet!). Costa Rica har afsluttet 21% (5) af deres totale antal afslutninger (24) i dette område - som altså bare er 5,5 meter fra mållinjen! Til sammenligning har 11 hold slet ikke afsluttet i målfeltet, og laveste procentdel af holdets antal afslutninger udgøres af Elfenbenskysten, som har afsluttet 3% af deres totale antal afslutninger her. 

Ser vi bort fra Algeriet, som har haft 3 afslutninger i deres første kamp og hvor alle af disse var i straffesparksfeltet (foruden målfeltet), topper tyskland selv samme list - altså andel af holdets afslutninger i straffesparksfeltet (foruden målfeltet). Tyskerne har i deres ene kamp afsluttet 77% af gangene i straffesparksfeltet. De havde i alt 13 afslutninger i deres ene kamp mod Portugal. I bunden ligger Bosnien-Herzegovina, som blot har afsluttet 13% af deres angreb fra straffesparksfeltet. 

Og netop Bosnien-Herzegovina topper listen, når det kommer til afslutninger uden for straffesparksfeltet: de har nemlig afsluttet mod mål hele 16 gange i deres første kamp mod Argentina og hele 88% af disse var uden for straffesparksfeltet. Algeriet er ikke noteret i denne statistik (da alle deres 3 afslutninger jo var i straffesparksfeltet), og Tyskland er holdet med lavest afslutningsprocent uden for straffesparksfeltet med blot 15%. 

Til gengæld er Uruguay det hold, som har fået flest afslutninger imod sig inden for målfeltet. Hele 20% af de afslutninger modstanderen udøver i mod dem, er sket inden for 5,5 meter fra mållinjen. Av. 12 hold har ikke ladet sig afslutte mod inden for målfeltet. 

Det var et lille indblik i nogle af de uendeligt mange statistiske vinkler, forskellige bureauer sætter på sådan en verdensomspændende begivenhed som et verdensmesterskab i fodbold er. 

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
AC Horsens
AGF
B.93
Brøndby IF
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2024
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️