Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Stem på resultatet ved at klikke på kamp
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Håndbold: Den internationale linje

Uden ironi eller sarkasme: jeg elsker Bent Nygaard for det han har skabt som træner i GOG og sportsdirektør i HC Odense. Men jeg knuselsker ham som håndbold ekspert på TV2 (hvilket jeg tilsyneladende er den eneste der gør). Ikke fordi han siger eller skriver ret meget jeg bare perifært kan være enig i. Men for hans engagement og fordi han siger sin mening, står ved den og tør at diskutere den. Det giver opmærksomhed og kan få andre og ad deres magelige lænestole.

Noget af det seneste fra manden med den hvide skovsnegl, har omhandlet returkampen i herrefinalen. Her er essensen, at Nygaard ønsker dommerne havde lagt en helt anden linje, der tillod mere holdspil. Men Mads Hansen og Martin Gjeding viste, at de ikke bare er de bedste dommere herhjemme, men ligefrem tilhører verdenseliten. De tillod forsvarsspil på bundesliga niveau. Finalekampene blev et studie i forsvarstaktik og moderne håndbold med masser af duel spil. Det manglende angrebsspil var blot et tegn på, dels at forsvarene var tilpas aggressive til at det forkromede angrebsspil ikke blev tilladt, dels at spillerne var slidte.

Nygaards skriverier medførte en del debat omkring hvilken linje, dommerne skal tillade. Spillere var meget tilfredse, for drengene på banen fik lov at gøre det, de gør bedst og som flere af dem har gjort i bundesligaen. Nemlig duel spillet. Andre argumenterede for, at man tillod for meget af forsvarene hvilket ødelagde kampen. Hos herrerne er det (groft sagt) mere et spørgsmål om, at få sat spillet, så du får matchet spillerne til din fordel i 1-mod-1/duel spillet. Det giver nogle helt specielle taktiske udfordringer.

Det er netop her, at vi skal finde hånboldens fremtid. Spillere af Mikkel Hansen, Spillerberg og Mensahs slags, fremkommer på baggrund af duel spillet. De vokser ikke ud af endeløs træning af løbebaner, angrebsåbninger og kombinationer. Den slags håndbold tilhører et for længst overstået årtusinde, hvor forsvaret stod fladt og gav lov til store og komplekse kombinationer. Den døde mens, de store danske landsholdsstjerner hed Jan Jørgensen, Frank Jørgensen, Christian Stadil og Nicolaj Jacobsen. De var alle dygtige spillere hver for sig. Det blev tydeligt, at spillet havde forandret sig, mens det danske spilkoncept havde været uforandret siden bolsjedrenges storhedstid i starten/midten af 80’erne. Det danske herrelandshold, nåede aldrig at opnå resultater, der matchede deres individuelle evner til i 90’erne.

I dag står og falder både land- og klubhold med deres stjerner. Forsvarene er blevet så stærke, at der skal ekstraordinære individuelle præstationer til fra spillere som Kjelling, Mensah, Jicha, Karabasic osv. Vi ser det i alle de store ligaer og turneringer. Samtidigt er det også de præstationer, der skaber overskrifter, giver tv-tid og hiver tilskuere i hallen. Men de ekstra ordinære præstationer kommer kun, når det kræves. Dvs. når forsvarene får lov, at spille så de bedste spillere skal yde maksimalt. Så når Bent Nygaard klager over dommerlinjen, så viser det kun, at han desværre er kommet bagud.

Hansen og Gjeding lagde blot den linje, som vi alle forventer de ligger til final4 stævnet. For det er den linje, der tvinger spillerne til at præstere. Kan de ikke det, bliver de siet fra. Omvendt vil de spillere og hold der kan gøre det, løfte kampene og stævnet til det niveau, som vi forventer af et CL finalestævne. Og som vi også (i lidt mindre målestok) havde forventet af DM finalerne. At angrebsspillet i DM finalerne aldrig nåede det niveau man kan forvente, var ikke dommernes skyld. Det spillere der var blevet slidte pga. skader og turneringsstruktur.

⏰ Næste
mackabler.dk
annonce
annonce
annonce
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️