Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

⚽️ Danske 🇩🇰 hold i Europa 2022/2023 kalender
🏁 Formel 1 2022 kalender
Se vores kalendere - tilføj kampe med ét klik
🟡 Brøndby IF kalender 2022/2023
🇩🇰 Få NordicBet Liga 2022/2023 i din kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
🏆 Få VM 2022 kampene i din kalender
⚪️ F.C. København kalender 2022/2023
Klik på kampe/events for mere info
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Få Premier League 2022/2023 i din kalender
🇮🇹 Serie A 2022/2023 kalender
NHL 2022/2023 kalender
🇩🇪 1. Bundesliga 2022/2023 kalender
🇪🇸 La Liga 2022/2023 kalender
🏒 Få Metal Ligaen direkte i din kalender
🇩🇰 Fuld oversigt af 2. Division 2022/2023
Stem på resultatet ved at klikke på kamp
⚫️ FC Midtjylland kalender 2022/2023
🥇 UEFA Women's EURO 2022 kalender
Få overblikket over EHF EURO 2022 (K) ind i din kalender
🇩🇰 Få 3F Superligaen 2022/2023 i din kalender
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV og Stream. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV og Stream, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer / sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Tiltrængt nuance i fodbolddommerdebatten!

Er de danske Superligadommere i virkeligheden så dårlige, som deres rygte indikerer? Jeg har kredset om dette emne før, men aldrig nogensinde specifikt om de danske Superligadommere. For hvordan står det egentligt til her medio 2014, med de bedste fodbolddommere i Danmark?

Der har været utroligt mange situationer i de forgangne Superligarunder, hvor man har kunnet stille spørgsmålstegn ved dommerpræstationerne. Og når jeg kigger på det sociale medie Twitter, under og efter kampene, er der utallige, både kendte og ikke-kendte danskere, der sår tvivl om kendelserne. Men hvordan lyder facit egentligt? Og kan man nuancere debatten mere? Ja, det tror jeg i den grad man kan.

Har man bare en smule fingerspidsfornemmelse for den professionelle fodboldverden i klubberne, eller har man endda selv oplevet det, ved man, at dét at være professionel fodboldspiller er et fuldtidsjob – og et fuldtidsjob med streg under de to første stavelser! Det er ikke bare de 2-3 timers træning 5-7 gange om ugen samt en kamp, men det er måske i virkeligheden tiden, hvor man ikke er på banen, der er fuldtidsjobbet. Det er hvile, afstresning, pulsmonitorering osv.

Har man, som jeg, haft foden indenfor trænerverdenen, ved man at det kræver endnu mere tid at passe sådan et job. Det kræver det samme, som var man fuldtidsprofessionel fodboldspiller, men derudover kommer al planlægningen, al det omkringliggende og alt dét, der får det hele til at løbe rundt. Og dette er ikke en implicit klagesang – for den tid man bruger på det, er i den grad givet godt igen (oftest)!

Men hvorfor bringer jeg disse almene, umiddelbare og ligefremme facts? Jo, for Superligadommeren, har blot sin søndagsbeskæftigelse på deltid. Ved siden af dette, har han et fuldtidsjob! Og dét er der forskellen ligger!

En Superligadommer skal i dag leve op til hidtil usete fysiske, mentale, dommertekniske og ledelsesmæssige krav, og den tendens går i øvrigt kun mod én pol: og det er mere af det samme, i endnu tungere grad!

Den fysiske træning udgøres oftest af løbetræning eller anden aerob træning (træning med ilt, for de uindviede), samt noget styrketræning – dette laves oftest hver dag. Og igen, efter sit civile fuldtidsjob!

Det dommertekniske bliver oftest finpudset ved hverdagsaftenssessions i den lokale dommerklub eller i en sammenkomst af danske topdommere eller lignende. Dette klares med dommerkollegaer, hvor man får rig mulighed for at snakke og diskutere aktuelle og uaktuelle situationer, alt sammen for at optimere søndagspræstationen, hvor man kun har ét splitsekund til at træffe en muligvis altafgørende beslutning. Det ledelsesmæssige klares ligeledes på sådanne sammenkomster, samt i den daglige ”træning” i kampene – også i forhold til, hvorledes man som topdommer skal håndtere visse stressede situationer.

En topdommer i Danmark, i hvert fald i Danmarksturneringen (Superliga, 1. Division og 2. Division), kan sagtens have en kamp i den anden ende af landet en søndag aften kl. 19. Lad os sige, at kampen bliver spillet i Aalborg, dommeren bor i København og vedkommende (samt resten af teamet) skal være til stede i Aalborg et par timer før kampstart. I dette tænkte eksempel er det antaget, at dommerne ikke mødes fysisk før kamp og spiser og sludre og så videre.

En køretur fra Hovedstaden til Aalborg kan snildt tage 4-5 timer, så lad os bare sige 5. Skal man være på stadion et par timer før, skal man i hvert fald hjemme fra kl. 12. Selve afviklingen tager godt 2 timer. På dette tidspunkt er klokken 21, og hurtigt 21:45 inden man kommer i bad, får afklaret visse hurtige kontroverser og sådan. Derefter skal man lige snakke med dommerudvikleren, der hele kampen igennem har noteret ned om man har nået de specifikke mål, man inden da havde sat til sig selv og måske endda også de to ude på kanterne. Derefter skal man lige snakke situationerne igennem fra kampen, på baggrund af det videomateriale TV-rettighedshaverne på kampen har lavet. På nuværende tidspunkt kan klokken snildt være 22:30, hvis ikke mere. Først herefter skal man så til at køre hjemad – og hvis man ikke har lavet en god aftale med sin arbejdsgiver, eller man er selvstændig, skal man i teorien møde på sit civile job om godt 8-9 timer herfra. Men kører man hjem samme aften får man måske endda kun 4-5 timers søvn. Og dette er vel at mærke hans deltidsjob…

 

Ovenstående eksempel er et ydertilfælde – dog ikke et så ekstremt et af slagsen, at det ikke kunne ske. I min optik er det ret realistisk. Jeg aner ikke, hvor meget tid de specifikt bruger på hvert punkt, og der er sikkert også en hel del punkter, jeg selv har glemt, eller blot ikke ved af. Men alt sammen er det med til at illustrere hovedpointen:

Hvorfor i alverden har vi ikke fuldtidsprofessionelle fodbolddommere herhjemme!?

Spillerne, trænerne og klubberne arbejder jernhårdt hver eneste dag på og uden for banen, på at optimere dem selv og deres præstation om søndagen, og så møder de en fodbolddommer, der blot lige skal dømme en enkelt kamp, og så hjem igen. Det giver simpelthen ikke mening i vores tid.

Det sender også bare et dårligt signal; at dommerne ikke kan koncentrere sig 100 % om dommergerningen, og den præstation om søndagen, men skal også have i baghovedet, at man skal op og på arbejde dagen efter. For vi skal samtidig huske på, at man ikke bliver hverken millionær eller fanfavorit af at være fodbolddommer!

Man skal være speciel for at være dommer på højeste niveau. Tænk at træne så forfærdeligt hårdt hver eneste dag (efter arbejde…), kun for at blive svinet til om søndagen i et par timer… Det er ubarmhjertigt!

Jeg formoder at pointen snart fremstår klart. Hvis ikke, kan du læse alt før denne sætning én gang til… Men hvem er i virkeligheden årsagen til, at vi kun har deltidsprofessionelle dommere? Er det DBU? Eller er det DFU? Eller er det måske divisionsforeningen, som varetager Danmarksturneringen? Jeg er faktisk ikke sikker – men når alt kommer til alt, så handler det om økonomi. For det er grundet den manglende økonomi i dommergerningen, at man bliver nødt til at have et fuldtidsarbejde ved siden af dommergerningen – selv på øverste hylde.

Tænk, hvis man indførte fuldtidsprofessionelle dommere, bare på forsøgsbasis i første omgang, således disse udvalgte kunne koncentrere sig 100% om dommergerningen - de kunne se videoklip fra aktuelle kampe, analysere nyeste tendenser indenfor selve fodboldspillet, så de bedre kunne følge med og forudsige spillets gang, man kunne innovere inden for dommergerningen generelt. Simpelthen optimere på alle parametre, og så være klar, når de meget svære og helt kampafgørende situationer opstår om søndagen.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at dette vil føre til langt, langt færre fejlmargen i dansk topfodbold! Definitivt!

For det er åndssvagt, at spillere, trænere og klubber kæmper jernhårdt hele ugen på at optimere deres præstation, og at denne så skal ”ødelægges” af en deltidsdommer om søndagen. Det er ikke fair! 

Bliver der lavet om på forholdene for danske topdommere inden for en overskuelig årrække? Sandsynligvis ikke - men nu er debatten da lidt mere nuanceret i hvert fald. 

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvilken udenlandsk fodboldrække følger du tættest?
1. Bundesliga
Allsvenskan
Eliteserien
Eredivisie
La Liga
Ligue 1
Serie A
Premier League
Anden
Uge 32
annonce
annonce
annonce
mackabler.dk
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Speciel 2022/2023
Fodbold
FIFA World Cup 2022
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
Premier League
La Liga
1. Bundesliga
2. Bundesliga
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Women's Champions League
Allsvenskan
Damallsvenskan
Eliteserien
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
AaB
Aarhus Fremad
AB Gladsaxe
AB Tårnby
AC Horsens
AGF
B.93
BK Frem
Brabrand IF
Brøndby IF
Dalum IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
FC Roskilde
Fortuna Hjørring (K)
Frederiksberg Alliancen 2000
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hellerup IK
Hillerød Fodbold
Hobro IK
Holstebro Boldklub
Hvidovre IF
IF Lyseng
Ishøj IF
Jammerbugt FC
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Middelfart Boldklub
Nykøbing FC
Næsby BK
Næstved Boldklub
OB
Randers FC
SfB-Oure FA
Silkeborg IF
Skive IK
SønderjyskE
Thisted FC
Vanløse IF
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
VSK Aarhus
Young Boys FD
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
Atlético de Madrid
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Sevilla FC
València CF
Villarreal CF
Bayer 04 Leverkusen
Borussia Dortmund
Eintracht Frankfurt
FC Bayern München
RB Leipzig
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
S.S. Lazio
S.S.C. Napoli
Olympique de Marseille
Olympique Lyonnais
Paris Saint-Germain
Stade Rennais FC
Håndbold
EHF EURO (K)
IHF World Cup - Men
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League (K)
EHF European League (H)
EHF European League (K)
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Aalborg Håndbold
Bjerringbro-Silkeborg
GOG Håndbold
Ikast Håndbold
København Håndbold
Nykøbing Falster Håndbold
Odense Håndbold
Skanderborg Aarhus Håndbold (H)
Skjern Håndbold
Team Esbjerg
Viborg HK
Ishockey
Metal Ligaen
National Hockey League
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Vuelta A Espana
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2022
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️