Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Klik på kamp for mere info

Fodboldklubber kan udnytte ny Folkeskolereform

Man har altid hørt på, at man ikke skal blande sport og politik. Men i dag gør vi en undtagelse.

Når landets folkeskoler starter op i August efter ferien, træder den nye skolereform i kraft.

Og ja, det skal faktisk handle lidt om denne nye folkeskolereform i denne uges blog.

Og hvorfor så det, på en fodboldblog? Jo, for et af de mest centrale emner i folkeskolereformen er, at fysisk aktivitet skal opprioriteres og at reformen faktisk kræver minimum 45 minutters fysisk aktivitet pr. dag. 

Ydermere står der i skolereformen, at folkeskolerne skal være åbne for det omkringliggende samfund og eksempelvis indgå samarbejdsaftaler med det lokale foreningsliv.

Fodbold(bredde)klubber – are you listening?

Der findes mange offentlige-private samarbejdsaftaler inden for alle mulige brancher i dette land, og dette vil bestemt være en af de mere mærkværdige. Tænk, at kunne forene skole- og uddannelsespolitik med byens lokale fodboldklub, eller områdets fodboldklub i storbyen.

Der er rigtig mange muligheder i dette potentielle samarbejde. Der er dog også én stor udfordring: tid. Og ikke mindst tid til at undervise eller instruere eleverne i forskellige øvelser og træningssessions, og denne tid skal fodboldklubberne i sidste ende finde – og ikke mindst betale for. Er de villige til det?

Tænk, hvis vores lokale fodboldtalenter kunne få 45 minutters nettotræningstid mere pr. dag, udover det han træner i den lokale fodboldklub. Dermed vil træningstiden i skolen faktisk overstige den træningstid han givetvis har i fodboldklubben. På denne, meget ekstreme måde, vil en lokal purk få præcist 15 timers nettotræningstid mere om måneden, hver måned. Altså ved siden af den deciderede fodboldtræning.

Selvfølgelig skal folkeskoleklasserne også lave andre ting end blot at spille fodbold i disse aktivitetstimer, men sæt nu, hvis fodboldklubberne faktisk greb denne enestående mulighed.

Hvis man venter for lang tid, og blot tænker at dette ikke kommer til at gå, kan det være for sent. Dette er en unik mulighed for de lokale fodboldklubber i provinsområderne at erhverve nye medlemmer og dermed en højere merindtægt hver termin.

Dette er også en unik mulighed set i lyset af, at dette er første gang i danmarkshistorien, at sådan en reform implementeres – og endda på samme tid for alle. Med andre ord, står alle skoler og klasselærere med denne problemstilling på samme tid – og her mener jeg, at fodboldklubber skal stå parate med et tilbud om aktivitetstimer.

Der er dog et stort problem – og det er skolelederne og kommunerne. Jeg forestiller mig, uden på nogen måde at have belæg for dette i øvrigt, at det kan blive en rigtig lang og svær proces. Fra idé til handling på dette rigide niveau, tror jeg, der kan være uendeligt langt.

Men jeg mener stadig dette starter med, og handler udelukkende omkring, de lokale fodboldklubber. Det er dem, der skal tage initiativet og det er dem, der skal udnytte denne helt unikke mulighed.

Ovenstående skriv er helt sikkert blot en meget enkelt fremstilling af mulighederne og problematikkerne, men jeg mener virkeligt, at dette er en mulighed, der kan udnyttes af de lokale klubber. Jeg håber nogle griber chancen. 

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvad er din foretrukne streamingtjeneste til sport?
Dplay
EurosportPlayer
TV2/PLAY
Viaplay
Anden
Uge 04
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
1. Bundesliga
La Liga
Ligue 1
Major League Soccer
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa League
UEFA Euro 2020
A-League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hobro IK
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
HTH Ligaen
Primo Tours Ligaen
1. Bundesliga Männer
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
EHF EURO (H)
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
National Basketball Association
Andre
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️